![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
MAJSTER zlotowy
Zlotowicz
Data rejestracji: 23.06.2002
![]() |
Modem i koszta
Aj waj waj!!!
Płace już po 500 zł!Żona grozi rozwodem - albo Ja albo Forum!!! Czy ma znaczenie jak czesto się łączę? Czy warto sie rozłączać /np,żeby napisać tego posta/,by po chwili łączyć się znowu? Jaka jest częstotliwosć naliczania tych ich je...nych impulsów? Bo jesli jest tak,że np co 30 sek to wyłączanie się co chwila nie ma większego sensu. A moze tfu!psa liczy tylko czas połączenia-dokładnie? Modemowcy-proszę o rade. Rady typu "załóż stałe łacze,itp" - sprawdzałem,bez szans.Mam ISDN i to wszystko,co tfu!psa u mnie moze ![]() ![]() ![]() ps czumu można dodać tylko trzy mordki? |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 25.06.2002
![]() |
to może sobie wykup pakiet w TPSA; wtedy chyba naliczane jest połączenie co sekundę; normalnie co 3 min a po 18:00 i w weekendy co 6 min
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() |
Jak Korzystasz z TP to musisz miec na uwadze sposob naliczania. Jak korzystalem z TP to uzywalem jeszcze licznika polaczen Bankrut. Wtedy staralem sie wykorzystac kazda sekunde. Teraz mam wykupiony pakiet w Dialogu. Troszke ponad 90 zl za nieograniczony dostep. W TP najlepiej wykupic jakis pakiet wtedy masz 1 sek naliczanie i wychodzi to jednak taniej. Z modemowym pozdrowieniem!!!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
MAJSTER zlotowy
Zlotowicz
![]() |
mam pakiet 30 godz za 60 zl.
Może mnie robią w ch.ja? 5 baniek?1 tyle nie siedzę! Ostatnio 29 groszy za jednostke.A mam w rachunku 507 jednostek. A te jakieś radiowe stałe dostępy? Jak to jest? Czy muszę być w tfu!psa? ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
...niepoprawny marzyciel.
Data rejestracji: 25.06.2002
![]() |
a w Poznaniu tez idzie ten dialog zainstalowac to jes pakiet ze siedzisz ile chcesz
![]()
![]() |
#6 | |
<<<Watcher>>>
Data rejestracji: 28.06.2002
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
MAJSTER zlotowy
Zlotowicz
![]() |
Cytat:
![]() Pany - czy jest jakas bezprzewodowa alternatywa -satelita,radio,gołębie...:-D |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Team Member
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 18.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Mialem raz taka sytuacje, ze nie moglem sie za zadne skarby polaczyc z tepsa. Ciagle dostawalem komunikat:"Nie mozna ustanowic polaczenia ze zdalnym komputerem" czy jakos podobnie. A pod koniec miesiaca spotkala mnie niespodzianka: rachunek 270 zl za sam internet - ponad 600 polaczen ![]() Reklamacja oczywiscie nie pomogla. Od tej pory nie uzywam modemu - wole isc do cafe przynajmniej wiem za co place Ehh nie ma to jak stale lacze, nawet przez jakas zwykla kablowke ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() |
Z tego co widac na stronie Dialogu to w Poznaniu on nie oferuje swoich uslug. Nie wiem moze u Was glowna konkurencja dla TP jest Netia? Za zalozenie linii telefonicznej zaplacilem 1.22 z VAT, abonament miesieczny za internet to 89.04 a za telefon 34,16. Za te sume mam telefon i dostep przez modem nieograniczony czasowo.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
MAJSTER zlotowy
Data rejestracji: 16.05.2002
![]() |
Najsensowniej w Twojej sytuacji będzie założyć sdi albo neo tam gdzie mieszkasz, jak powiedzą, że nie można bo masz isdn to niech pociągną Ci kolejną linie. Chyba, że zbierzesz 20-30 osób to można pomyśleć o zestawieniu jakiegoś łącza i podzieleniu go, trzeba tylko znaleść kogoś* kto Ci tam zestawi łącze, no i te 20-30* osób, żebyś nie zbankrutował.
* wątpię czy Ci się to uda ps. może futuro, jeśli tam działają, na kościele można by postawic antene. |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
MAJSTER zlotowy
Zlotowicz
![]() |
A co ztym internetem z gniazdka prądowego?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Gość
|
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#13 | |
MAJSTER zlotowy
Data rejestracji: 16.05.2002
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 02.01.2002
![]() |
Cytat:
Jest narazie w fazie testów w niektóryxh duzych miastach - moze wypali. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Jacoob Member
Data rejestracji: 31.08.2001
![]() |
Z tym modemem to jest niestety kiepska i nie do końca zrozumiala sprawa .Mialem kiedyś modem i bardzo mnie cieszyły rachunki całkiem do wchłoniecia ,wprawdzie prowadzilem system zegarkowy ale nie walilo po kieszeni miałem wyliczone ile moge sobie siedzieć w necie aby potem sie nie zalamać przy rachunku Niestety pewnego miesiąca się zdziwiłem system nie zadziałał i niewiem jak ale wyliczyli 550 zł Niewiem może zliczyli to za wszystkie miesiące czy się pomylili ale przy prożbie sprawdzenia mojego licznika nic im blędnego nie wykazalo
![]() ![]()
![]() |
|
|