Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 04.10.2009, 20:51   #1036
demek
ZnakJaworznickiegoBikera

Data rejestracji: 22.03.2005
demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
czekam az pojedziesz po c+, ze np ostatnia kolejke moga odkodowac...
Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz
PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK
MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM
demek jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 05.10.2009, 00:14   #1037
ro29
Guru

Data rejestracji: 27.01.2005
ro29 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez demek Podgląd Wiadomości
czekam az pojedziesz po c+, ze np ostatnia kolejke moga odkodowac...
Jeśli to było do mnie to nie za bardzo rozumiem o co chodzi - tzn. samo stwierdzenie tak natomiast co to ma do mojej wypowiedzi ?

ro29 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.10.2009, 00:50   #1038
demek
ZnakJaworznickiegoBikera

demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
to, ze polsat mial prawa do transmisji i mogl z nimi zrobic co chcial. to oni wydali kase na sprzet do obslugi tej imprezy bo oni byli jej realizatorem

tvp mogla wygrac prawa do transmisji, nie udalo sie wiec...
MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM
Stary 05.10.2009, 09:10   #1039
mdfire
Cogito ergo doleo

Data rejestracji: 24.04.2005
mdfire zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez demek Podgląd Wiadomości
to, ze polsat mial prawa do transmisji i mogl z nimi zrobic co chcial. to oni wydali kase na sprzet do obslugi tej imprezy bo oni byli jej realizatorem

tvp mogla wygrac prawa do transmisji, nie udalo sie wiec...
@demek masz rację, że Posat mógł zrobić co chciał. Ale z drugiej strony finał imprez mistrzowskich zazwyczaj jest we wszystkich stacjach odkodowany.
mdfire jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.10.2009, 11:45   #1040
czary2mary
Zamaskowany

Data rejestracji: 12.10.2005
czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Zadecydowały dwa względy -pierwszy oglądalność dużo niższa niż meczu drużyny Polski ,po drugie nie po to Polsat otwierał płatne kanały sportowe ,wykupywał licencje,dla potrzeb siatkówki zainwestował w sprzęt HD do realizacji meczy aby gratisować co lepsze wydarzenia.Pamiętam że MŚ w Japonii
miały być tylko kodowane-dopiero dobre wyniki i duża oglądalność siatkówki sprawiły że były w otwartym Polsacie.

Mój sklep on-line
czary2mary.pl
czary2mary jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.10.2009, 22:32   #1041
ro29
Guru

Data rejestracji: 27.01.2005
ro29 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez mdfire Podgląd Wiadomości
@demek masz rację, że Posat mógł zrobić co chciał. Ale z drugiej strony finał imprez mistrzowskich zazwyczaj jest we wszystkich stacjach odkodowany.
Masz rację - to między innymi miałem na myśli - i nie tylko to ...
1. Fakt, że stacja jest prywatna to nie powinno powodować, że ma Polaków w d.... (to, że często ma to już inna kwestia - teraz mówimy o konkretnym wydarzeniu).
2. Polsat jest chyba jednak nadal stacją polską - więc wypadało by aby Polaków szanował.
3. Polsat to nie tylko stacja kodowana - jak np. Canal + - stąd można oczekiwać, że nie tylko będzie wielbił posiadaczy kanałów płatnych.
4. Polsat otwarty jest utrzymywany pośrednio przecież przez WIDZÓW - to my ją oglądamy, oni emitują reklamy, a my kupujemy reklamowane produkty - prosta zależność !
5. ME odbywały się w POLSCE - więc choćby z tego faktu widz polski miał prawo oczekiwać, że zobaczy więcej niż gdy impreza odbywa się w innym kraju.
6. Z całym szacunkiem - ale drażni mnie już te ciągle gadanie o tym HD, full HD itp. - ja oczekuję bardzo dobrej jakości obrazu i dźwięku i tyle - wciśnięto ludziom bzdurne nowości tak jak telewizory LCD, HD itp. aby firmy miały co sprzedawać !!
7. Polsat przez całe mistrzostwa dobitnie pokazał gdzie ma kibiców - tylko przed spotkaniem z Bułgarią mogłem razem z kibicami w Łodzi zaśpiewać hymn - przed żadnym innym meczem nie było wcześniejszego wejścia tylko na ostatnią chwilę.
8. I końcowa sprawa - nie dosyć, że nie pokazali finału - ale przecież po finale była dekoracja gdzie na podium stały reprezentantki Polski !!! Brak transmisji z dekoracji był jakby podsumowaniem podejścia Polsatu do kibiców i Polaków - mamy Was gdzieś, głęboko w d.... przepraszam - może za ostro - ale ja mam takie odczucia !!
9. Aha - nie róbmy porównania transmisji z imprezy rangi ME z ligą w C+ - liga to liga i jak kogoś interesuje to musi sobie kupić dekoder i płacić abonament itp. - a tutaj mamy do czyniena z wydarzeniem o minimum 2 razy ważniejszej randze !!

To tyle co miałem do powiedzenia - przepraszam za nerwy, ale wczoraj tak się wk.... , że jak dzisiaj zacząłem to pisać to wróciły te wspomnienia

ro29

Ostatnio zmieniany przez ro29 : 05.10.2009 o godz. 22:36
ro29 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.10.2009, 08:41   #1042
demek
ZnakJaworznickiegoBikera

Cytat:
Napisany przez ro29 Podgląd Wiadomości
Masz rację - to między innymi miałem na myśli - i nie tylko to ...

1. Fakt, że stacja jest prywatna to nie powinno powodować, że ma Polaków w d.... (to, że często ma to już inna kwestia - teraz mówimy o konkretnym wydarzeniu).
oni byli realizatorem czyli oni sobie musieli kupic sprzet, ze tego dokonac. musieli tez kupic prawa do transmisji tej imprezy. tak, dokladnietak musieli zaplacic za to sami beda nagrywac...jakos sie to musi zrocic

Cytat:
2. Polsat jest chyba jednak nadal stacją polską - więc wypadało by aby Polaków szanował.
pokazal mecze polek na otwartym kanale

Cytat:
3. Polsat to nie tylko stacja kodowana - jak np. Canal + - stąd można oczekiwać, że nie tylko będzie wielbił posiadaczy kanałów płatnych.
stacja prywatna i mamy wolny rynek. jesli przez to ludzie zaczna odchodzic od nich lub nie beda ich ogladac to jest ICH PROBLEM

Cytat:
4. Polsat otwarty jest utrzymywany pośrednio przecież przez WIDZÓW - to my ją oglądamy, oni emitują reklamy, a my kupujemy reklamowane produkty - prosta zależność !
a co to ma do rzeczy? praw nie wygral polsat otwarty tylko cala firma

Cytat:
5. ME odbywały się w POLSCE - więc choćby z tego faktu widz polski miał prawo oczekiwać, że zobaczy więcej niż gdy impreza odbywa się w innym kraju.
gdy posadasz sklep spozywczy to ludzie oczekuja, ze bedziesz im dawal za darmo?

Cytat:
6. Z całym szacunkiem - ale drażni mnie już te ciągle gadanie o tym HD, full HD itp. - ja oczekuję bardzo dobrej jakości obrazu i dźwięku i tyle - wciśnięto ludziom bzdurne nowości tak jak telewizory LCD, HD itp. aby firmy miały co sprzedawać !!
nawet nie skomentuje..

Cytat:
7. Polsat przez całe mistrzostwa dobitnie pokazał gdzie ma kibiców - tylko przed spotkaniem z Bułgarią mogłem razem z kibicami w Łodzi zaśpiewać hymn - przed żadnym innym meczem nie było wcześniejszego wejścia tylko na ostatnią chwilę.
generalnie zaczynalem ogladac jak juz mecz sie zaczal wiec tu sie wypowiem

Cytat:
8. I końcowa sprawa - nie dosyć, że nie pokazali finału - ale przecież po finale była dekoracja gdzie na podium stały reprezentantki Polski !!! Brak transmisji z dekoracji był jakby podsumowaniem podejścia Polsatu do kibiców i Polaków - mamy Was gdzieś, głęboko w d.... przepraszam - może za ostro - ale ja mam takie odczucia !!
no to kibice oleja polsat, przestana ogladac siatkowke, polsat mniej zarobi itd
kolejny wyimaginowany problem robisz

Cytat:
9. Aha - nie róbmy porównania transmisji z imprezy rangi ME z ligą w C+ - liga to liga i jak kogoś interesuje to musi sobie kupić dekoder i płacić abonament itp. - a tutaj mamy do czyniena z wydarzeniem o minimum 2 razy ważniejszej randze !!
o widzisz
jak kogos interesuje siatkowka i ME to niech sobie kupi cyfrowy polsat z polsatem sport (wezmie kablowke), ranga imprezy nie ma znaczenia bo chodzi o to samo

Cytat:
To tyle co miałem do powiedzenia - przepraszam za nerwy, ale wczoraj tak się wk.... , że jak dzisiaj zacząłem to pisać to wróciły te wspomnienia

ro29
nie denerwuj sie tyle, mamy wolny rynek. nie patrz na wszysko przez pryzmat polskosci bo to mocne naduzycie
Stary 06.10.2009, 11:18   #1043
czary2mary
Zamaskowany

czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Od chyba 2007r kluczowym warunkiem otrzymania praw do Ligi Mistrzów,MŚ,ME stawianym przez Federacje Siatkarskie jest realizacja w standarcie HD

Mój sklep on-line
czary2mary.pl
Stary 06.10.2009, 11:24   #1044
Bartez
Team Member
Zlotowicz

Data rejestracji: 18.10.2002
Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
HD raczej nie powinno robić na nikim wrażenia (chociaż w Polsce nie jest to jednak takie oczywiste, a i sprzęt do tego jest kilkukrotnie droższy), ale Ultra Slow Motion, czy jak to nazwali to na pewno ciekawostka i mam nadzieję, że pojawi się w większości tego typu imprez. Ogólnie realizacja Polsatu na wysokim poziomie i trudno im coś zarzucić (no może te reklamy w przerwach technicznych, no ale nie czarujmy się, muszą na czymś zarabiać).

Ranking dysków twardych
Bartez jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.10.2009, 11:37   #1045
demek
ZnakJaworznickiegoBikera

na ultra slow motion w hd poszla kosmiczna kasa...mozemy sie spodziewac jej w relacjach z polskich parkietow
i dobrze
Stary 06.10.2009, 12:11   #1046
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez Bartez Podgląd Wiadomości
HD raczej nie powinno robić na nikim wrażenia (chociaż w Polsce nie jest to jednak takie oczywiste, a i sprzęt do tego jest kilkukrotnie droższy), ale Ultra Slow Motion, czy jak to nazwali to na pewno ciekawostka i mam nadzieję, że pojawi się w większości tego typu imprez. Ogólnie realizacja Polsatu na wysokim poziomie i trudno im coś zarzucić (no może te reklamy w przerwach technicznych, no ale nie czarujmy się, muszą na czymś zarabiać).
Myślę, że to już jest przekraczanie granicy pomiędzy "muszą na czymś zarabiać", a pazerności na zasadzie, gdzie jeszcze można by nachapać pieniędzy. Może przesadzam, ale akurat w transmisji siatkówki i tak jest sporo przerw, gdzie są reklamy.

Chociaż przerwy techniczne jeszcze mnie tak nie rażą. Ale jak w pewnym momencie widziałem, że reklamy dają też w przerwach 'na życzenie' to już stwierdziłem, że to przesada. Nie oglądałem uważnie tych mistrzostw, ale akurat u kogoś byłem, jak leciały i był fragment, gdzie w ciągu dosłownie kilku minut (nie więcej niż 5) były trzy przerwy reklamowe. To jednak już spora przesada.

neverending path to perfection..

Ostatnio zmieniany przez andrzejj9 : 06.10.2009 o godz. 12:14
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.10.2009, 12:22   #1047
Bartez
Team Member
Zlotowicz

Data rejestracji: 18.10.2002
Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Z tego co kojarzę, jeżeli były jakieś reklamy w przerwach na życzenie, to bardzo nieliczne.

Ranking dysków twardych
Bartez jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.10.2009, 12:29   #1048
romanesco
Guru

Data rejestracji: 01.08.2007
romanesco jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>romanesco jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>romanesco jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>romanesco jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Reklamy były też dłuższe aniżeli przerwa. Niejednokrotnie siatkarki były już po akcji a reklama dopiero się kończyła Nie było to jakoś szczególnie uciążliwe ale...
romanesco jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.10.2009, 14:36   #1049
demek
ZnakJaworznickiegoBikera

w tzw czasie powiem szczerze, ze nie widzialem, w technicznych tak
Stary 10.10.2009, 15:57   #1050
czary2mary
Zamaskowany

liga wczoraj ruszyła -patrzyma i Zaksa-Delecta na razie 1:1

edit.walka na wysokim poziomie 2:2

Mój sklep on-line
czary2mary.pl

Ostatnio zmieniany przez czary2mary : 10.10.2009 o godz. 16:51
Odpowiedz na post

Tagi
siatkowka

Twoje uprawnienia: