![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
...niepoprawny marzyciel.
Data rejestracji: 25.06.2002
![]() |
Siec kompy Win98 i w2k
Mam kompa z winda 98 i laptopa firmowego z win2000 i chce wlaczyc sie do sieci jak mam sie zalogowac to sa 2 opcje WAW (gdy tam chce sie zalogowac pisze mi ze WAW jest niedostepne) a POZWN501(ten komputer) to sieci nie ma co zrobic bym mogl cokolwiejk przenies z laptopa z tymi windami a polaczenie bezposrednie LPT odpada bo mi majster admin od sieci w firmie od ktorej dostalem laptopa zablokowal instalacje sterownika.
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
MAJSTER zlotowy
Data rejestracji: 16.05.2002
![]() |
Re: Siec kompy Win98 i w2k
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
![]() |
chce sie polaczyc LAPTOP z kompem w domu. Moj Admin od laptopow zalozyl blokady do ktorych on ma dostep tylko z konta Administrator
a chce przenies pliki. Gdy wlaczam windows commander mowi ze nie ma zainstalowanego drivera portu. a niemoge go zainstalowac bo porobil mi blokady. Albo masz programik do wyciagania hasla z konta administraotra?
|
|
|
|
#5 |
|
Guru
Data rejestracji: 17.04.2002
![]() |
ale on chyb anie może zmeinić tego na tym komputerze , gdzie nie ma konta administratora
może jedynie podglądnąć ustawienia sieciowe jeżeli jest to win 2000/xp to w start uruchom wpisz ipconfig /all jeżeli jest to w98/me to wpisz winipcfg powinieneś zobaczyć ip tego kompa ustaw w drugim komputerze IP z tej samej puli np. x.y.z.1 - tak jest na kompie1 x.y.z.2 - tak ustaw na kompie2 powinny się wtedy zobaczyć
|
|
|
#6 |
|
![]() |
jak zrobilem start>uruchom>ipconfig /all lub samo ipconfig to cos mrygnelo i zgaslo, wszedlem do konsoli i napisalem Wywalil takie cos
nazwe hosta typ wezla hybryd, Routing IP NIE, serwer proxy dns nie A jak chcialem wziac haslo adminitratora programem CAIN to antywirus mi zadzialal bo tez zalozyl na monitor antyw. haselko. Bo zrobilbym tak ale powiedzcie czy to jest dobre Ustawic domene(taka jak na laptopie) ip podobny do tego co na laptopie i powinno ruszyc ale jak ustawic IP? Aha dodatkowa informacja JAK JEST OKNO LOGOWANIA w win2k to mam do wyboru domene WAW (cala taka jest w firmioe) i POZWN501(ten komputer ) tak sa podpisane co robic panowie ?PLEASE HELP!
Ostatnio zmieniany przez Kasprzak : 16.11.2002 o godz. 18:24 |
|
|
|
![]() |
|
|