![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Komandor
Data rejestracji: 29.07.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
W sieci huczy o disco-polo i kontrolach!
"Gazeta Bylejaka": Na 6-ciu polskich internautów padł różowy strach. W kilku wsiach Polski legalni discopolowcy zapędzili się w pogoni za piratami komputerowymi do ich prywatnych obór i stodoł!
Od kilku dni wiejskie puby i knajpy dyskusyjne pękają od dziwnych plotek i komentarzy. Ludzie wynoszą płyty i kasety z nielegalnymi kopiami disco-polo do znajomych, którzy nie znaja tej muzyki. W sklepach ustawiają się kolejki po legalne płyty i kasety. Najlepiej sprzedaje sie Milano i Bajer Full. Na każde legalne nagranie disco-polo przypada drugie pirackie sprzedawane na bazarze albo wiejskim targowisku - twierdzą producenci. Jednak do tej pory w walce z piratami legalne bojowki disco-polo ograniczały się głównie do kontrolowania stoisk na targowiskach wiejskich - przypomina "GB". Panikę na wsi wywołały akcje w Zielonych Gorkach, Kretowicach, Budzie Śląskiej oraz w Sosnowsi. Łączna liczba rewizji w prywatnych stodołach nie przekracza na razie jednej, ale bojowki d-p nie wykluczaja kolejnych. Wbrew plotkom nie ma nalotów na chybił trafił. Bobardowanie jest skrzetnie planowane. W Zielonych Gorkach przeszukano kilka dni temu jedna stodołę i 2 pracownikow wejskich, którzy kupowali nielegalne kasety przed knajpa i bazarach. Jej właściciel jest podejrzany o piractwo na dużą skalę; 2 klientom postawiono zarzuty. "Wszystkich nie sprawdzimy" - mówi ktos ale nie wiadomo kto, oraz ostrzega: "Zapukamy do wszytskich stodół, mam nadzeje ze ktos nam otworzy". Ostatnio zmieniany przez Ormianin : 03.12.2003 o godz. 13:51 |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
znowu...
po co cisnienie podnosic - ja wejda do Twojego ISP to sie tym dowiesz i zanim zapukaja do Twych drzwi zdarzysz wywisc plyty i postawic linuxa ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Moim skromnym zdaniem:
-powstaje nowa, calkiem swieza Urban Legend i tyle. A moze az tyle. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Author
Zlotowicz
BTW: cytat z onetu:
Policjant prosi o radę Pomóżcie , proszę. Pracuję na Komendzie dopiero od miesiąca. Szef kazał mi napisać jakiś paniczny komentarz o nalotach w lubuskiem, na wzór tych, które pisali moi koledzy. Przejrzałem wszystkie ich posty na tej liście i dochodzę do wniosku , że są trochę bez sensu. Czy ktoś mógłby mi poradzić, jak napisać taki post, żeby wszystkim w pięty poszedł i żeby nasza Komenda w końcu dostała z Microsoft ten wymarzony komputer. Dziękuję |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
ormianin - masz talent do podnoszenia ludziom cisnienia
czy to taki emocjonalny masohizm? dzien bez zlej, rozdrapanej na wszystkie mozliwe (zle) strony wiadomosci to dzien stracony? zlituj sie... ile mozna?
![]() |
![]() |
#6 | |
Second variety
Data rejestracji: 11.01.2002
![]() |
Cytat:
Wyobraźcie sobie 6,2 mln nakazów rewizji ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#7 | |
Komandor
Cytat:
ten temat jest bardzej adekwatny dla nas wszystkich, ktorzy korzystaja z internetu i sa posiadaczami komputerow i jakiegos oprogramowania... bardzej to sklania do refleksji i dyskusji niz do jakiejs bojazni... Ty mi proponujesz, skoro boje sie pajakow prosze nie rozmawiajmy o nich, udawajmy ze ich nie ma zreszta ja osobiscie nie lubie disco-polo, mnie to nie dotyczy ![]() pozdrawiam ![]() Ostatnio zmieniany przez Ormianin : 03.12.2003 o godz. 13:48 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
jest roznica miedzy informowaniem a straszeniem - ty robisz to drugie
ja juz powoli zaczynam miec dosc tego tematu - dobrze ze jeszcze w lodowce nie mam artykulow przestepstwa gospodarczego - bo na kazdym forum, na kazdej stronie informacyjnej jest to samo - szkoda ze faktow jest malo a plotka rosnie i rosnie - fakty sa takie (napisane malymi literkami i w jednym akapicie) ze skontrolowano kilkadziesiat mieszkan w jednej sprawie (co prawda w kilku miejscach polski - ale byly to osoby zwiazane bezposrednio z ta kafejka sprzedajaca lewizne badz z samym hurtownikiem) - szkoda ze TAKIEJ informacji nie podales kiedy sie pojawila (dwa dni temu) - ale chyba byla zbyt malo straszna... nie uspokajam piratow - ta zabawa sie skonczy najpozniej za rok - ale straszenie ludzi dla zaspokojenia jakis niewiadomo jakich potrzeb mnie meczy ps. prosze nie posylac mi wiecej linkow do art. zwiazanych z tym tematem
![]() |
![]() |
#9 |
αρχή
Data rejestracji: 16.06.2001
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ja ten mam tego tematu powoli dosc.
kontorluja gosci z sieci kablowych. a tak na marginesie, chodzi plotka, ze Rybnik (Slask) tez jest pod ostrzalem. wkurza mnie sianie zametu. jezeli policja ladnie puka do drzwi admina i prosi o dane pewnych osob, to jakim problem jest dac znac o tym uzytkownikom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Komandor
Cytat:
Czyz to nie ty pisales mi niedawno, ze jesli temat mnie nie interesuje, to zwyczajnie nie biore w nim udzialu! Spokojnie kasety z disco-polo wcale nie sa takie drogie, kazdego mysle na to stac ![]() Ostatnio zmieniany przez Ormianin : 03.12.2003 o godz. 13:50 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 17.02.2003
![]() ![]() |
Cytat:
![]() ![]() Tak na marginesie...za dużo już tych info. Jeszcze tamta informacja z Kazą i przeszukanie i wysłane rachuneczki do niektórych mieszkańców Torunia. Troche zaczynam się bać, choć w Polsce to nic nigdy nie wiadomo. Jak komuś przeszukają chacjende z forum to niech mówi! Zda relacje, a wtedy też zaczne berdziej wierzyć, bo na razie to jakieś nie potrzebne schizy.
![]() |
![]() |
#12 | |
Second variety
Data rejestracji: 11.01.2002
![]() |
Cytat:
Przywieź kilka divx-ów - wymienimy się ![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Author
Zlotowicz
Ciapus - wpadnij tez z kontrola do mnie - tylko nie zapomnij swoich zbiorow
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 17.02.2003
![]() ![]() |
LOL, buuuuhahaha
![]() ![]() ![]() na konto mBanku prosze przesylac pieniążki, zobaczymy co się da zrobić, aby kontrola była nieco przyjemniejsza, nie zabiore Wam tyle płytek, postaram się zostawić komputery, choć może komuś zarekwiruje jakieś podzespoły ![]() Nie damy się chłopaki!!
![]() |
#15 |
User
Data rejestracji: 25.09.2002
![]() |
Boze dosc !!!!!
BIMBRZE daj zyc ![]() ![]() ![]() ![]() jak tak dalej pojdzie to bede sie bal wesc na jakiekolwiek forum bo wszedzie jest ze CHODZA, ZABIERAJA, WLEPIAJA MANDATY CHOWAJCIE PLYTY SHAZY DO STUDNI ![]() mnie tak moj dobry kumpel wczoraj nastraszyl i teraz poza tym ze mam 0 DISCOpiratow to nerwy mam zszargane [a i kolege chyba zabije jak go spotkam okazalo sie ze kontrolowali wies obok...] ![]() Ormianin - przynaj sie ze pracujesz w wytworni fonograficznej przyznaj sie kto ci placi shaza ![]() ![]() kurcze jak tak dalej pojdzie to zrobie manifestacje przed sejmem zeby przestali gnebic biednych rolnikow kurde ![]()
nie bedzie niczego Ostatnio zmieniany przez Pawel_k : 03.12.2003 o godz. 14:26 |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|