Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 03.12.2003, 08:39   #1
Ormianin
Komandor

Data rejestracji: 29.07.2002
Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
W sieci huczy o disco-polo i kontrolach!

"Gazeta Bylejaka": Na 6-ciu polskich internautów padł różowy strach. W kilku wsiach Polski legalni discopolowcy zapędzili się w pogoni za piratami komputerowymi do ich prywatnych obór i stodoł!

Od kilku dni wiejskie puby i knajpy dyskusyjne pękają od dziwnych plotek i komentarzy. Ludzie wynoszą płyty i kasety z nielegalnymi kopiami disco-polo do znajomych, którzy nie znaja tej muzyki. W sklepach ustawiają się kolejki po legalne płyty i kasety. Najlepiej sprzedaje sie Milano i Bajer Full.

Na każde legalne nagranie disco-polo przypada drugie pirackie sprzedawane na bazarze albo wiejskim targowisku - twierdzą producenci. Jednak do tej pory w walce z piratami legalne bojowki disco-polo ograniczały się głównie do kontrolowania stoisk na targowiskach wiejskich - przypomina "GB".

Panikę na wsi wywołały akcje w Zielonych Gorkach, Kretowicach, Budzie Śląskiej oraz w Sosnowsi. Łączna liczba rewizji w prywatnych stodołach nie przekracza na razie jednej, ale bojowki d-p nie wykluczaja kolejnych.

Wbrew plotkom nie ma nalotów na chybił trafił. Bobardowanie jest skrzetnie planowane. W Zielonych Gorkach przeszukano kilka dni temu jedna stodołę i 2 pracownikow wejskich, którzy kupowali nielegalne kasety przed knajpa i bazarach. Jej właściciel jest podejrzany o piractwo na dużą skalę; 2 klientom postawiono zarzuty.

"Wszystkich nie sprawdzimy" - mówi ktos ale nie wiadomo kto, oraz ostrzega: "Zapukamy do wszytskich stodół, mam nadzeje ze ktos nam otworzy".

Ostatnio zmieniany przez Ormianin : 03.12.2003 o godz. 13:51
Ormianin jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 03.12.2003, 08:51   #2
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
znowu...
po co cisnienie podnosic - ja wejda do Twojego ISP to sie tym dowiesz i zanim zapukaja do Twych drzwi zdarzysz wywisc plyty i postawic linuxa
nimal jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.12.2003, 08:53   #3
yahol
Głupi Yasio

Data rejestracji: 27.05.2003
yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Moim skromnym zdaniem:
-powstaje nowa, calkiem swieza Urban Legend
i tyle. A moze az tyle.
yahol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.12.2003, 08:55   #4
nimal
Author
Zlotowicz

nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
BTW: cytat z onetu:
Policjant prosi o radę

Pomóżcie , proszę.
Pracuję na Komendzie dopiero od miesiąca. Szef kazał mi napisać jakiś paniczny komentarz o nalotach w lubuskiem, na wzór tych, które pisali moi koledzy. Przejrzałem wszystkie ich posty na tej liście i dochodzę do wniosku , że są trochę bez sensu.
Czy ktoś mógłby mi poradzić, jak napisać taki post, żeby wszystkim w pięty poszedł i żeby nasza Komenda w końcu dostała z Microsoft ten wymarzony komputer.
Dziękuję
Stary 03.12.2003, 09:34   #5
-Sid-The-Rat=>
Kocham Paskudy, Świntuszę

Avatar użytkownika -Sid-The-Rat=>

Data rejestracji: 30.03.2002
-Sid-The-Rat=> niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
ormianin - masz talent do podnoszenia ludziom cisnienia
czy to taki emocjonalny masohizm? dzien bez zlej, rozdrapanej na wszystkie mozliwe (zle) strony wiadomosci to dzien stracony? zlituj sie...

ile mozna?
Stary 03.12.2003, 09:35   #6
Pedros
Second variety

Data rejestracji: 11.01.2002
Pedros zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Ormianin
"Gazeta Wyborcza": Na 6,2 mln polskich internautów padł blady strach.....[/B]
Słyszałem dziś o tym raniutko bodaj w radiu BIS.
Wyobraźcie sobie 6,2 mln nakazów rewizji - pachnie zmniejszeniem bezrobocia
Stary 03.12.2003, 09:40   #7
Ormianin
Komandor

Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Cytat:
Napisany przez -Sid-The-Rat=>
ormianin - masz talent do podnoszenia ludziom cisnienia
czy to taki emocjonalny masohizm? dzien bez zlej, rozdrapanej na wszystkie mozliwe (zle) strony wiadomosci to dzien stracony? zlituj sie...

ile mozna?
A coz to za talent... toz to informacje z mediow, dlaczego niby ma byc to taki pelen trwogi temat? Rownie dobrze mozna rozmawiac o biopaliwach, ustawie o grach losowych, albo o naduzyciach w ustawie o lekach czy to nie podnosi cisnienia?

ten temat jest bardzej adekwatny dla nas wszystkich, ktorzy korzystaja z internetu i sa posiadaczami komputerow i jakiegos oprogramowania... bardzej to sklania do refleksji i dyskusji niz do jakiejs bojazni...
Ty mi proponujesz, skoro boje sie pajakow prosze nie rozmawiajmy o nich, udawajmy ze ich nie ma

zreszta ja osobiscie nie lubie disco-polo, mnie to nie dotyczy

pozdrawiam

Ostatnio zmieniany przez Ormianin : 03.12.2003 o godz. 13:48
Stary 03.12.2003, 09:47   #8
-Sid-The-Rat=>
Kocham Paskudy, Świntuszę

Avatar użytkownika -Sid-The-Rat=>

Data rejestracji: 30.03.2002
-Sid-The-Rat=> niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
jest roznica miedzy informowaniem a straszeniem - ty robisz to drugie

ja juz powoli zaczynam miec dosc tego tematu - dobrze ze jeszcze w lodowce nie mam artykulow przestepstwa gospodarczego - bo na kazdym forum, na kazdej stronie informacyjnej jest to samo - szkoda ze faktow jest malo a plotka rosnie i rosnie - fakty sa takie (napisane malymi literkami i w jednym akapicie) ze skontrolowano kilkadziesiat mieszkan w jednej sprawie (co prawda w kilku miejscach polski - ale byly to osoby zwiazane bezposrednio z ta kafejka sprzedajaca lewizne badz z samym hurtownikiem) - szkoda ze TAKIEJ informacji nie podales kiedy sie pojawila (dwa dni temu) - ale chyba byla zbyt malo straszna...

nie uspokajam piratow - ta zabawa sie skonczy najpozniej za rok - ale straszenie ludzi dla zaspokojenia jakis niewiadomo jakich potrzeb mnie meczy

ps. prosze nie posylac mi wiecej linkow do art. zwiazanych z tym tematem
Stary 03.12.2003, 10:05   #9
woitas
αρχή

Data rejestracji: 16.06.2001
woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
ja ten mam tego tematu powoli dosc.
kontorluja gosci z sieci kablowych.

a tak na marginesie, chodzi plotka, ze Rybnik (Slask) tez jest pod ostrzalem.

wkurza mnie sianie zametu.
jezeli policja ladnie puka do drzwi admina i prosi o dane pewnych osob, to jakim problem jest dac znac o tym uzytkownikom.

woitas jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.12.2003, 10:19   #10
Ormianin
Komandor

Cytat:
Napisany przez -Sid-The-Rat=>
jest roznica miedzy informowaniem a straszeniem - ty robisz to drugie

ja juz powoli zaczynam miec dosc tego tematu - dobrze ze jeszcze w lodowce nie mam artykulow przestepstwa gospodarczego - bo na kazdym forum, na kazdej stronie informacyjnej jest to samo - szkoda ze faktow jest malo a plotka rosnie i rosnie - fakty sa takie (napisane malymi literkami i w jednym akapicie) ze skontrolowano kilkadziesiat mieszkan w jednej sprawie (co prawda w kilku miejscach polski - ale byly to osoby zwiazane bezposrednio z ta kafejka sprzedajaca lewizne badz z samym hurtownikiem) - szkoda ze TAKIEJ informacji nie podales kiedy sie pojawila (dwa dni temu) - ale chyba byla zbyt malo straszna...

nie uspokajam piratow - ta zabawa sie skonczy najpozniej za rok - ale straszenie ludzi dla zaspokojenia jakis niewiadomo jakich potrzeb mnie meczy

ps. prosze nie posylac mi wiecej linkow do art. zwiazanych z tym tematem
A ja sie pytam, jestes autocenzura?

Czyz to nie ty pisales mi niedawno, ze jesli temat mnie nie interesuje, to zwyczajnie nie biore w nim udzialu!

Spokojnie kasety z disco-polo wcale nie sa takie drogie, kazdego mysle na to stac

Ostatnio zmieniany przez Ormianin : 03.12.2003 o godz. 13:50
Stary 03.12.2003, 10:35   #11
CIAPEK
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.02.2003
CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez Pedros
Słyszałem dziś o tym raniutko bodaj w radiu BIS.
Wyobraźcie sobie 6,2 mln nakazów rewizji - pachnie zmniejszeniem bezrobocia
taaa a ja właśnie szukam pracy, więć nie ździw się Pedros jak Ci przyjde chate przeszukać

Tak na marginesie...za dużo już tych info. Jeszcze tamta informacja z Kazą i przeszukanie i wysłane rachuneczki do niektórych mieszkańców Torunia.
Troche zaczynam się bać, choć w Polsce to nic nigdy nie wiadomo.

Jak komuś przeszukają chacjende z forum to niech mówi! Zda relacje, a wtedy też zaczne berdziej wierzyć, bo na razie to jakieś nie potrzebne schizy.

nie załatwi wszystkiego "FLOTA", tak myślącego uważam za przegranego!
CIAPEK jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.12.2003, 12:05   #12
Pedros
Second variety

Data rejestracji: 11.01.2002
Pedros zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez CIAPEK
taaa a ja właśnie szukam pracy, więć nie ździw się Pedros jak Ci przyjde chate przeszukać
Nie ma sprawy
Przywieź kilka divx-ów - wymienimy się
Stary 03.12.2003, 12:25   #13
nimal
Author
Zlotowicz

Ciapus - wpadnij tez z kontrola do mnie - tylko nie zapomnij swoich zbiorow
Stary 03.12.2003, 12:49   #14
CIAPEK
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.02.2003
CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
LOL, buuuuhahaha Ciapuś Wam zrobi kontrole oj zrobi
na konto mBanku prosze przesylac pieniążki, zobaczymy co się da zrobić, aby kontrola była nieco przyjemniejsza, nie zabiore Wam tyle płytek, postaram się zostawić komputery, choć może komuś zarekwiruje jakieś podzespoły hehehe

Nie damy się chłopaki!!

nie załatwi wszystkiego "FLOTA", tak myślącego uważam za przegranego!
CIAPEK jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.12.2003, 13:06   #15
Pawel_k
User

Data rejestracji: 25.09.2002
Pawel_k zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Boze dosc !!!!!
BIMBRZE daj zyc

jak tak dalej pojdzie to bede sie bal wesc na jakiekolwiek forum bo wszedzie jest ze CHODZA, ZABIERAJA, WLEPIAJA MANDATY CHOWAJCIE PLYTY SHAZY DO STUDNI

mnie tak moj dobry kumpel wczoraj nastraszyl i teraz poza tym ze mam 0 DISCOpiratow to nerwy mam zszargane [a i kolege chyba zabije jak go spotkam okazalo sie ze kontrolowali wies obok...]

Ormianin - przynaj sie ze pracujesz w wytworni fonograficznej przyznaj sie kto ci placi shaza

kurcze jak tak dalej pojdzie to zrobie manifestacje przed sejmem zeby przestali gnebic biednych rolnikow kurde

Ostatnio zmieniany przez Pawel_k : 03.12.2003 o godz. 14:26
Pawel_k jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: