Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   W sieci huczy o piratach i kontrolach! (https://forum.cdrinfo.pl/f5/sieci-huczy-o-piratach-kontrolach-28381/)

para 03.12.2003 13:26

Rzeczywiście atmosfera jest coraz bardziej gorąca.

Mi na szczęście nerwy nie puszczają i zachowuję pełny spokój. Innym proponuję to samo.

Żeby nie ulegało - nie pracuję w policji.

Ziele 03.12.2003 13:27

Dajcie sobie siana. Przecież oni sprawdzają firmy. Zawsze tak było tylko nikt o tym nie mówił...

Ormianin 03.12.2003 13:27

Cytat:

Napisany przez Pawel_k
Boze dosc !!!!!
[...];)

Spoko! Shaze znam osobiscie, fajna ogolnie z niej rura,... a tak dla niepoznaki dorabiam sobie jako psychoterapeuta, dlatego rozsylam bakcyl strachu, i SID ma racje, bo gdyby sie ludze nie bali to kto by wpadl do mnie na leczenie, akupunktura, masaze, hipnoza, joga?
A tak sobie dorobie

Pawel_k 03.12.2003 13:29

uwazaj zebym ci tony gnoju na swieta niewyslal :P

Ormianin 03.12.2003 14:03

Cytat:

Napisany przez Pawel_k
uwazaj zebym ci [...] na swieta niewyslal :P

wiesz, gnoj jest dobry jako nawoz do ogrodka aby warzywa rosly jak trzeba:) ale tak swoja droga ja akurat sie nie boje, bo nie mam zadnych pirackich kopi z muzyka disco-polo :)

Pawel_k 03.12.2003 14:09

oni akurat nieszukaja dicsco polo.... eee oni szukaja DISCO POLO, Krszysiu Krafczykó hroń :D

para 03.12.2003 14:13

Szukają równiek e-booków, szczególnie tego tytułu:
Quan Qiu Hua Yu Hou She Hui Zhu Yi Guo Jia Da Yu Ce, Shi Jie Zhi Shi Chu Ban She - hit sezonu, każdy chce to przeczytać.

Pawel_k 03.12.2003 14:16

jeszce boys ma taki przebuj "ruszaj ruszaj" na to tez poluja ;P

para 03.12.2003 14:24

Widzę, że z językami obcymi jest kiepsko na forum:
Quan Qiu Hua Yu Hou She Hui Zhu Yi Guo Jia Da Yu Ce, Shi Jie Zhi Shi Chu Ban She - jest to najnowsze dzieło prof. Kołodki - Strategia dla Chin - jeżeli źle przetłumaczyłem to prosze mnie poprawić.

nimal 03.12.2003 14:26

Cytat:

Napisany przez para
Szukają równiek e-booków, szczególnie tego tytułu:
Quan Qiu Hua Yu Hou She Hui Zhu Yi Guo Jia Da Yu Ce, Shi Jie Zhi Shi Chu Ban She - hit sezonu, każdy chce to przeczytać.

bardzo interesujaca pozycja oddajaca materialistyczne wizje swiata zdominowanego monopolizmem zdewaluowanym przez ascetyzm utopijnego, wyimaginowanego ucisku klas inteligenckich, wampiryzmu wrecz zerujacegona niskich ludzkich uczuciach...
naprawde warto!

ps. a morderca byl ogrodnik

pepperman 03.12.2003 14:52

Cytat:

Napisany przez -Sid-The-Rat=>
nie uspokajam piratow - ta zabawa sie skonczy najpozniej za rok - ale straszenie ludzi dla zaspokojenia jakis niewiadomo jakich potrzeb mnie meczy

skonczy sie? chyba nie w zwiazku z naszym wejsciem do UE. juz teraz mamy odpowiednie przepisy, ale co nie jest zabronione jest dozwolone...

-Sid-The-Rat=> 03.12.2003 15:03

skonczy sie... w momencie kiedy komus sie naprawde zachce z tym skonczyc to z tym skonczy - technicznie sprawa jest prosta - nawet nikogo po sadach nie trzeba ciagac
zreszta niedlugo wejda na rynek biosy z DRM - bedzie syf z obchodzeniem (ktore bedzie nielegalne - a i sama plyta glowna bedzie krzyczec w siec ze ktos ja scrackowal i tak dalej i tak dalej...)
ostoja bedzie jeszcze trzeci swiat, malezja i inne kraje nic-sobie-nie-robiace-z-MS - ale polska juz dawno wlazla im w zad

dlatego sie skonczy - UE nic tu do rzeczy nie ma - zreszta popatrz ze najwieksze warezownie sa niemieckiego pochodzenia (kraju badz co badz bogatego)
gdyby 2,3 najwiekszych operatorow zamknelo na tydzien porty emulka (nawet tylko standardowe) to emule by zdechlo, tak samo z kaza - ilosc ludzi ktorzy zmieniliby port bylaby sladowa a bez mieska napedzajacego te machine jaka jest p2p ono nie ma sensu

smutne - i mnie to wcale nie cieszy

cana 03.12.2003 15:17

@Sid, a niech sobie będą biosy z drm / jak ma to być only for m$ to kij im w oko/ zawsze pozostają userom inne ciekawsze systemy ;) a zresztą komp sobie może krzyczeć jak będzie zsolowany ;) /moje główne jednostki są z powodu bezpieczeństwa danych na nich zawartych zawsze odcięte od sieci :)/ a za palladium to całe pier.... grono tfórcóf tego czegoś powinno się grzać w piekle bez możliwości zmiany miejsca pobyty przez wieczność || / to na wszelki wypadek gdyby okazalo się że pieklo nie jest wieczne tylko długotrwałe 8) /

jeśli nadal działają i warezowe serwerki i sieci p2p to znaczy że taka działaność przynosi krociowe zyski firmom telekomunikacyjnym wiec bedą starały sie bronić swego złotego korytka ;)zresztą sam sobie na to odpowiedziałeś

pozdrófka
ps próba jakiegokolwiek ograniczania mojej wolności wyboru /a tak traktuje to całe drm wraz z śmierdzącą otoczką/ straszliwie mnie wq...

pepperman 03.12.2003 15:43

Cytat:

Napisany przez -Sid-The-Rat=>
skonczy sie... w momencie kiedy komus sie naprawde zachce z tym skonczyc to z tym skonczy - technicznie sprawa jest prosta - nawet nikogo po sadach nie trzeba ciagac
zreszta niedlugo wejda na rynek biosy z DRM - bedzie syf z obchodzeniem (ktore bedzie nielegalne - a i sama plyta glowna bedzie krzyczec w siec ze ktos ja scrackowal i tak dalej i tak dalej...)
ostoja bedzie jeszcze trzeci swiat, malezja i inne kraje nic-sobie-nie-robiace-z-MS - ale polska juz dawno wlazla im w zad

dlatego sie skonczy - UE nic tu do rzeczy nie ma - zreszta popatrz ze najwieksze warezownie sa niemieckiego pochodzenia (kraju badz co badz bogatego)
gdyby 2,3 najwiekszych operatorow zamknelo na tydzien porty emulka (nawet tylko standardowe) to emule by zdechlo, tak samo z kaza - ilosc ludzi ktorzy zmieniliby port bylaby sladowa a bez mieska napedzajacego te machine jaka jest p2p ono nie ma sensu

smutne - i mnie to wcale nie cieszy

jasne, ale zauwaz, ze musisz kupic plyte z takim biosem. nie kazdemu chce sie zmieniac sprzet co rok i nawet nie widze tutaj sensu - no chyba, ze ktos jest maniakiem gier, dlatego calosc bedzie miala sens, kiedy wyeliminujesz z uzytku wszystkie stare plyty, co jest raczej kwestia kilku lat. nie wiadomo tez jak calosc "szumnego" projektu jakim jest palladium, bedzie wygladala od strony linux'a. byc moze pigwini system stanie sie znacznie bardziej popualrny niz mogloby sie wydawac :).
a mulek... nie tyko mulkiem czlowiek zyje. sa jeszce irc'e itd. zreszta emule jest projektem opensource czyli dosc elastycznym i jakos sobie poradzi...
ja jestem przeciwny slepej wojnie przeciwko obiegowi oprogramowania, plikow audiowizualnych (z wykluczeniem celow zarobkowych), ale nie jestem tez zwolennikiem kopiowania, sciagania itd. na tak szeroka skale jak jest to teraz, bo ludzie sciagaja na potege, bezmyslnie, niepotrzebnie i bez zastanowienia, a czesto z nudow. dochodzi juz do takich sytuacji, ze nowicjusz pyta sie skad moze sciagnac emule i gdzie dostanie lukier do niego (wziete z zycia :(), biorac za oczywistosc fakt, ze jak jest soft to i musi byc do niego slod, nie zdajac sobie sprawy, ze sa jeszcze darmowe programy. smutne, ale prawdziwe...

woitas 03.12.2003 15:44

tak wiec proponuje zakonczyc ta troche jalowa dyskusje.

jak kogos zlapia, to niech wtedy da cynk na forum.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:14.