Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 31.10.2005, 14:11   #1
Kasprzak
...niepoprawny marzyciel.

Data rejestracji: 25.06.2002
Kasprzak zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Sieciowy dylemat...

Witam
Mam maly problem. Otoz kumpel prosil mnie o zrobienie sieci w domu.
i teraz tak. Ma 3kompy + komp sąsiada = 4
LAN1:KOMP1 - sasiad - ma Neostrade.
LAN2:KOMP2, KOMP3,KOMP4 są w jednej sieci podlaczonej routerem tez do Neostrady.
Chodzi mi teraz o to zeby do sieci drugiej podpiac sasiada, ale tak zeby byl pelny lan, ale bez udostepnionego neta - wiadomo ze jak podepne go pod router to bedzie mial neta. I teraz nie wiem bo tam bedzie Pentagram Cerberus i czy jest w nim opcja ktora zabroni korzystania z internetu dla danego ip,mac...czy nie ma? Bo u mnie na ASMAXie tego nei widzę.

Z gory dzieki i sorry jezeli napisalem to troche nieskladnie i niezrozumiale

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 01.11.2005, 10:52   #2
legion
XII

Data rejestracji: 02.06.2004
legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
nie kumam jezeli sasiad ma neo to po co go podlanczac do sieci wystarczy karta sieciowa lub hub z tego co wiem Cerberus ma lacze USB i mozna go calkowice wykluczyc z sieci ale jak jest drugi router tez z neo to juz troche bardzie skomplikowane i to jest asmax tak ?

jest cos takiego w asmax jest blokada MAC tylko jak zablokujesz mu Mac(Bridge Filtering wlaczyc ) to moze sie nie polaczy z siecia do ktorej go podlanczasz sprobuj moze wsam raz pojdzie
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
Sieciowy dylemat...-mac.jpg  

Ostatnio zmieniany przez legion : 01.11.2005 o godz. 11:07
legion jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.11.2005, 13:08   #3
Kasprzak
...niepoprawny marzyciel.

Data rejestracji: 25.06.2002
Kasprzak zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
aaaa rzeczywiscie widze ze w moim Asmaxie tak jest (o tego ASMAXA to u mnie chodzilo)
Nie sasiad ma sam neo bez routera pod usb, a kumpel ma tez neo ale rozdzielone cerberusem na 3 kompy. I chodzi o to zeby sasiada podpiac pod siec kumpla (lan - wymiana plikow, gry multiplayer) ale bez neta kumpla. (czyli tak jak mowisz BRIDGE FILTERING i zalatwia sprawe, ale zeby mi nie zablokowal dostepu do sieci sąsiadowi
Stary 01.11.2005, 13:49   #4
legion
XII

Data rejestracji: 02.06.2004
legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez Kasprzak
aaaa rzeczywiscie widze ze w moim Asmaxie tak jest (o tego ASMAXA to u mnie chodzilo)
Nie sasiad ma sam neo bez routera pod usb, a kumpel ma tez neo ale rozdzielone cerberusem na 3 kompy. I chodzi o to zeby sasiada podpiac pod siec kumpla (lan - wymiana plikow, gry multiplayer) ale bez neta kumpla. (czyli tak jak mowisz BRIDGE FILTERING i zalatwia sprawe, ale zeby mi nie zablokowal dostepu do sieci sąsiadowi
BRIDGE FILTERING powinien zalatwic sprawe ale nigdy nic nie wiadmo trzeba sprawdzic bo moze niedzialac
legion jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: