![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
...niepoprawny marzyciel.
Data rejestracji: 25.06.2002
![]() |
Sieciowy dylemat...
Witam
Mam maly problem. Otoz kumpel prosil mnie o zrobienie sieci w domu. i teraz tak. Ma 3kompy + komp sąsiada = 4 LAN1:KOMP1 - sasiad - ma Neostrade. LAN2:KOMP2, KOMP3,KOMP4 są w jednej sieci podlaczonej routerem tez do Neostrady. Chodzi mi teraz o to zeby do sieci drugiej podpiac sasiada, ale tak zeby byl pelny lan, ale bez udostepnionego neta - wiadomo ze jak podepne go pod router to bedzie mial neta. I teraz nie wiem bo tam bedzie Pentagram Cerberus i czy jest w nim opcja ktora zabroni korzystania z internetu dla danego ip,mac...czy nie ma? Bo u mnie na ASMAXie tego nei widzę. Z gory dzieki i sorry jezeli napisalem to troche nieskladnie i niezrozumiale ![]()
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
XII
Data rejestracji: 02.06.2004
![]() ![]() ![]() |
nie kumam jezeli sasiad ma neo to po co go podlanczac do sieci wystarczy karta sieciowa lub hub z tego co wiem Cerberus ma lacze USB i mozna go calkowice wykluczyc z sieci ale jak jest drugi router tez z neo to juz troche bardzie skomplikowane i to jest asmax tak ?
jest cos takiego w asmax jest blokada MAC tylko jak zablokujesz mu Mac(Bridge Filtering wlaczyc ) to moze sie nie polaczy z siecia do ktorej go podlanczasz sprobuj moze wsam raz pojdzie ![]() Ostatnio zmieniany przez legion : 01.11.2005 o godz. 11:07 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
...niepoprawny marzyciel.
Data rejestracji: 25.06.2002
![]() |
aaaa rzeczywiscie widze ze w moim Asmaxie tak jest (o tego ASMAXA to u mnie chodzilo)
Nie sasiad ma sam neo bez routera pod usb, a kumpel ma tez neo ale rozdzielone cerberusem na 3 kompy. I chodzi o to zeby sasiada podpiac pod siec kumpla (lan - wymiana plikow, gry multiplayer) ale bez neta kumpla. (czyli tak jak mowisz BRIDGE FILTERING i zalatwia sprawe, ale zeby mi nie zablokowal dostepu do sieci sąsiadowi
![]() |
#4 | |
XII
Data rejestracji: 02.06.2004
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|