![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
.: Zapracowany :.
Data rejestracji: 23.01.2003
![]() ![]() |
![]()
Mam pytanko - czy można podglądać ściągane z internetu pliki BIN (czyli image płyty)? Zależy mi zwłaszcza na tym czy można w jakiś sposób sprawdzać czy ściągany plik nie jest uszkodzony. W najgorszym wypadku czy można to sprawdzić po ściągnięciu całego pliku? (chociaż lepiej jakby się dało sprawdzić na podstawie ściągniętego dotychczas fragmentu pliku). Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam
![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Guru
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
Na podstawie fragmentu to raczej nie sprawdzisz.
Jak będziesz miał cały to nie ma zadnego problemu, można po prostu wypalić płytę CD-RW i sprawdzić czy działa. Również możesz użyć jakiegoś edytora obrazów płyt np. UltraIso. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() ![]() |
Wypalać płyty RW to mi się raczej nie chce - wolałbym po prostu w jakiś sposób zweryfikować zawartość pliku BIN przed nagraniem (sprawdzić czy nie jest uszkodzony) - no ale masz rację - w ostateczności mógłbym to nagrać na RW. Mimo wszystko spróbuję się rozejrzeć za tym programem. Ciężko go znaleźć? Czy jest to freeware czy shareware?
Jeśli chodzi o edytory obrazów to używam WinIso - ale nie wiem czy on ma możliwość weryfikacji BIN'ów. W sumie to ewentualnie chyba mógłbym jeszcze użyć jakiegoś programu do robienia wirtualnych dysków z obrazów płyt, nie? No i wówczas spróbować zainstalować program/grę. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Guru
![]() |
Jeżeli chodzi o weryfikację obrazu to może być problem, nie wiem czy UtraIso ma tę funkcję.
Zainstalowanie z wirtualnego cd-romu jest chyba najlepszym rozwiązaniem weryfikującym obraz płyty. UltraIso jest programem Sharewarowym. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() ![]() |
A możesz mi polecić jakiś dobry freeware'owy program do robienia wirtualnych dysków? Kiedyś jakiegoś tam używałem - ale teraz niestety nie mogę sobie przypomnieć jego nazwy...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Guru
![]() |
Daemon Tools
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() ![]() |
Hehe - to dokładnie ten sam program
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Forumator
Data rejestracji: 21.11.2001
![]() |
Deamon Tools, czy Alcohol'owy virtual ...to mniejsza o to. Wez pod uwage ze nie bedzie to pelna weryfikacja. Dzieki ww programom mozesz sprawdzic czy sciagniety plik jest kompletny czy nie... czy zgubil jakies bity (bajty) czy nie. Ale jesli obraz wykonany jest nieprawidlowo to dowiesz sie tego instalujac gre (czy program). Inaczej chyba sie nie da. A szkoda... Pozdrawiam
![]() |
#9 |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A skoro jestesmy przy temacie, czy mozliwe jest w takim razie w jakikolwiek sposob podejzec filmik w binie. Sciaganie 700MB nie majac pewnosci, jaka bedzie kopia to jednak dosc ryzykowne rozwiazanie i przydaloby sie jakies lepsze
![]()
![]() |
#10 |
![]() ![]() |
No tak - w sumie masz rację
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Niezarejestrowany
Data rejestracji: 20.12.2002
![]() |
Ja do testowania bin'ów używam CDImage, bardzo fajny program, można nim testować większość obrazów, między innymi z nero, cd easy creator, clone cd itd. Do testu bin potrzebny jest cue.
pozdrawiam
![]() |
#12 | |
Forumator
Data rejestracji: 21.11.2001
![]() |
Cytat:
![]() ![]()
"Jeśli uczysz się od innych, ale sam nie pomyślisz - to najczystsze oszołomstwo; Jeśli myślisz, ale nie uczysz się od innych - to może być dla Ciebie wręcz niebezpieczne." / Konfucjusz / Ostatnio zmieniany przez artoor : 25.08.2003 o godz. 21:53 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Niezarejestrowany
Data rejestracji: 20.12.2002
![]() |
Cytat:
Racja CDmage... ![]() Ja jak nie moge przetestować czy z obrazem wszystko oki, to nagrywam na RW i testuje płyte CDCheck'iem (tym razem dobrze napisałem) ![]() Pozdrawiam
![]() |
![]() |
#14 |
![]() ![]() |
No to wygląda na to, że muszę sobie skołować tego CDmage
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |