![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 15.01.2002
![]() |
Simlock Motorola C550 ?
Czy jest do tego telefonu jakiś kalkulator jak do Nokii ?
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
>my private watch dog ;)<
Data rejestracji: 09.04.2003
![]() |
Cytat:
![]() |
#3 |
Guru
Data rejestracji: 28.12.2002
![]() |
Do zdjecia simlocka z tego telefonu potrzebny Ci jest albo kabel albo clip odblokowujący ... innego sposobu nie ma ...
|
![]() |
![]() |
#4 |
Prorok na F.O.R.U.M.
Data rejestracji: 01.01.2002
![]() |
No niestety ale razcej nie znajdziesz takich generatorów. Nawet gdybyś poszedł do swerwisu motoroli to podejrzewam ze ściągają simlocka za pomocą kabla.
Owszem można z telefonu usunać simlocka wprowadzając kod tak jak np. w nokiach ale trzeba znać ten kod (NCK). A skąd go zdobyć? trzeba podłączyć telefon do kompa. Czyli nic z tego, trzeba mieć kabelek.
"The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing" - Edmund Burke "Jedynym sposobem na to by zatryumfowało zło, jest gdy dobry człowiek nie robi nic." -------------------------------------------------------------------------------- Ten post NIE powstał w celu przekręcenia licznika o kolejną cyferke - copyright by nie Nimal ani nie Gallus a Eliasz ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wyjadacz
Data rejestracji: 09.05.2002
![]() |
Clip, kod od producenta albo przez kabel - ale tylko i wyłącznie COM! Przez USB nie da rady.
#6 |
Prorok na F.O.R.U.M.
Data rejestracji: 01.01.2002
![]() |
Nie wiem jak z tym twoim modelem ale większość kabli do telefonów to zwykłe kable do zgrywania zdjęć, melodyjek, tapetek itp. Do zmiany softu czy simlocka potrzebny jest kabelek serwisowy. Do niektórych telefonów da się przerobić zwykły kabel (COM lub USB) na serwisowy (wystarczy troche polutować).
Sam osobiście przerabiałem sobie kabel do motki e365, i nie jest to takie strasznie trudne.
"The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing" - Edmund Burke "Jedynym sposobem na to by zatryumfowało zło, jest gdy dobry człowiek nie robi nic." -------------------------------------------------------------------------------- Ten post NIE powstał w celu przekręcenia licznika o kolejną cyferke - copyright by nie Nimal ani nie Gallus a Eliasz ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 11.08.2010
![]() |
It can be unlocked by many ways.Not only calculator.But i don't believe the calculator.Because they are generated by some algorithms.It may or may not work.So better you purchase the code here unlocking4u.com/ .It guides you throughout the process.
|
![]() |
![]() |
#8 |
egipski bóg
Data rejestracji: 28.02.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ja też mam kalkulator
![]() |
![]() |
![]() |
|