![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Niezarejestrowany
Data rejestracji: 20.12.2002
![]() |
Skaczące filmy
Witam
Od pewnego czasu, wszystkie odtwarzane filmy, nie zależnie od playera jakiego używam, zwalniają, skaczą, zatrzymują się itp. Myślałem ze to wina kodeka, ale odinstalowałem go zainstalowałem inny i jest tak samo. Co z tym perwersem zrobić ?? Dzięki Pozdrawiam
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Bywalec
Data rejestracji: 25.12.2002
![]() |
Mialem niedawno podobnie, rozwiazaniem okazalo sie odinstalowanie wszystkiego co bylo do kodekow, wszystkie divxy, xvidy i inne codecpacki. Następnie wgrałem sobie najnowszy K-Lite Codec Pack bodajze w wersji full i znowu zaczęło mi śmigać.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Niezarejestrowany
Data rejestracji: 20.12.2002
![]() |
W chwili jak zaczeło mi rwać miałem zainstalowanego tylko Divix'a 5.11, później go odinstalowałem, zresetowałem, upewniłem się, że nie ma żadengo zainstalowanego kodeka (filmy odtwarzały się bez odbrazu, tylko audio), a następnie zainstalowałem Xvid'a. Problem nie ustąpił
![]() Pozdrawiam
![]() |
#4 |
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
też to miałem wczoraj - mi też pomoglo odinstalowanie wszystkich kodeków.
Po odinstalowaniu zrobilem restarta, potem zainstalowalem: XviD10rc3, DivX502Bundle, ac3filter070b i restart. Po restarcie problem zniknął... ![]()
![]() |
#6 |
Merry F****** Christmas
Data rejestracji: 22.10.2002
![]() |
a ja mam inny problem, na jedym z dixv klatki nie ida plynnie, u znajomych chodzi OK.
Obraz niby idzie do przodu, ale bez plynnosci, tak jakby pomijal co druga klatke, albo cofal. Za wszyskimi innymi filmami jest OK.
![]() |
#7 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
zobacz (np za pomoca avicodec) czym ten film dokladnie jest zakodowany - ten programik odrazu walnie Ci linka do strony producenta kodeka
winne sa zapewnw konflikty kodekow lub brak jakiegos najlepiej wywalic wsio i zainstalowac divx5.1 (ew + xvid) lub, wg innej szkoly, ffdshow (ew+ xvid) |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Merry F****** Christmas
Data rejestracji: 22.10.2002
![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
#9 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
hm, xvid to juz ciekawa historia
![]() jest to projekt otwarty, najbardziej znane sa kompilacje dwoch programistow, w zwiazku z tym tez czasami brak kompatybilnosci idealnej pomiedzy kompilacjami, ale raczej to az takich problemow nie powinno wywolac pradzej jakis konflikt pomiedzy innymi kodekami (moze jakies resztki po jakis sterach grafy/pakiecie kodekow bruzdza ![]() i tak btw: jesli masz divx 5.1 lub wyzej to ten 3.11 do niczego nie jest Ci potrzebny, jesli masz nizsza wersje niz 5.1 to co innego ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
..::Blue Machine::..
Data rejestracji: 12.11.2003
![]() |
prponuje uzywac regcleanera, tyle dziadostwa zosatej w rejestrze ze strach mowic...
ja mam zainstalowany tylko fddshow, filtr ac3 i xvida (do kompresji filmow) i nic mi sie zlego nie dzieje... |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|