Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 10.03.2004, 21:11   #1
Patrixs
Niezarejestrowany

Data rejestracji: 20.12.2002
Patrixs zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Skaczące filmy

Witam

Od pewnego czasu, wszystkie odtwarzane filmy, nie zależnie od playera jakiego używam, zwalniają, skaczą, zatrzymują się itp. Myślałem ze to wina kodeka, ale odinstalowałem go zainstalowałem inny i jest tak samo. Co z tym perwersem zrobić ??

Dzięki
Pozdrawiam
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
-bez-tytulu.jpg  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 10.03.2004, 21:42   #2
Makthom
Bywalec

Data rejestracji: 25.12.2002
Makthom w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Mialem niedawno podobnie, rozwiazaniem okazalo sie odinstalowanie wszystkiego co bylo do kodekow, wszystkie divxy, xvidy i inne codecpacki. Następnie wgrałem sobie najnowszy K-Lite Codec Pack bodajze w wersji full i znowu zaczęło mi śmigać.
Makthom jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.03.2004, 21:47   #3
Patrixs
Niezarejestrowany

W chwili jak zaczeło mi rwać miałem zainstalowanego tylko Divix'a 5.11, później go odinstalowałem, zresetowałem, upewniłem się, że nie ma żadengo zainstalowanego kodeka (filmy odtwarzały się bez odbrazu, tylko audio), a następnie zainstalowałem Xvid'a. Problem nie ustąpił

Pozdrawiam
Stary 10.03.2004, 21:55   #4
Patrix
Pingwin specjalista.

Data rejestracji: 22.06.2002
Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
też to miałem wczoraj - mi też pomoglo odinstalowanie wszystkich kodeków.
Po odinstalowaniu zrobilem restarta, potem zainstalowalem:
XviD10rc3, DivX502Bundle, ac3filter070b i restart.
Po restarcie problem zniknął...
Stary 10.03.2004, 22:05   #5
Patrixs
Niezarejestrowany

Wiem co było nie tak, plik strony (pamięc wirtualna) był/a ustawiony/a na 200-300MB, ustawilem na Rozmiar kontrolowany przez system i jest

Dzięki za posty.
Pozdrawiam
Stary 10.03.2004, 22:54   #6
mr_spock
Merry F****** Christmas

Data rejestracji: 22.10.2002
mr_spock zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
a ja mam inny problem, na jedym z dixv klatki nie ida plynnie, u znajomych chodzi OK.
Obraz niby idzie do przodu, ale bez plynnosci, tak jakby pomijal co druga klatke, albo cofal. Za wszyskimi innymi filmami jest OK.
Stary 11.03.2004, 09:10   #7
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
zobacz (np za pomoca avicodec) czym ten film dokladnie jest zakodowany - ten programik odrazu walnie Ci linka do strony producenta kodeka
winne sa zapewnw konflikty kodekow lub brak jakiegos
najlepiej wywalic wsio i zainstalowac divx5.1 (ew + xvid) lub, wg innej szkoly, ffdshow (ew+ xvid)
nimal jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.03.2004, 13:00   #8
mr_spock
Merry F****** Christmas

Data rejestracji: 22.10.2002
mr_spock zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez nimal
zobacz (np za pomoca avicodec) czym ten film dokladnie jest zakodowany - ten programik odrazu walnie Ci linka do strony producenta kodeka
winne sa zapewnw konflikty kodekow lub brak jakiegos
najlepiej wywalic wsio i zainstalowac divx5.1 (ew + xvid) lub, wg innej szkoly, ffdshow (ew+ xvid)
xvid'em jest skompresowany (sciagnolem najnowszego i tez nei pomoglo). wywalanie kodekow nie pomoglo, w sumie jedyne jakie mam to divx 5.x, xvid i chyba divx 3.11
Stary 11.03.2004, 13:18   #9
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
hm, xvid to juz ciekawa historia
jest to projekt otwarty, najbardziej znane sa kompilacje dwoch programistow, w zwiazku z tym tez czasami brak kompatybilnosci idealnej pomiedzy kompilacjami, ale raczej to az takich problemow nie powinno wywolac
pradzej jakis konflikt pomiedzy innymi kodekami (moze jakies resztki po jakis sterach grafy/pakiecie kodekow bruzdza )
i tak btw: jesli masz divx 5.1 lub wyzej to ten 3.11 do niczego nie jest Ci potrzebny, jesli masz nizsza wersje niz 5.1 to co innego
nimal jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.03.2004, 14:26   #10
Edwardo
..::Blue Machine::..

Data rejestracji: 12.11.2003
Edwardo zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
prponuje uzywac regcleanera, tyle dziadostwa zosatej w rejestrze ze strach mowic...
ja mam zainstalowany tylko fddshow, filtr ac3 i xvida (do kompresji filmow) i nic mi sie zlego nie dzieje...
Edwardo jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: