![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#76 | |
Guru
Data rejestracji: 22.08.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Mam dysk ATA
Sprawdzilem ten obraz płyty od Linuxa i jest nagrany tak jak trzeba czyli: Cytat:
![]() Zauważyłem dziwną żecz, jak przeglądam zawartość płytki od Linux'a pod XP to jak klikam na jakilkolwiek plik graficzny, to nie wyświetla jego zawartości (ani podglądu), w plikach tekstowych (radme) wyświetla tylko krzaczki, plików internetowych (czyli stron www też wywala krzaczki) Natomiast w wersji 10.1 wyświetla obrazki i pliki tekstowe be znajmniejszych problemów. Coś mi sie zdaje, że obraz jest walniety od tego Linuxa i z tąd te problemy. Załanczam screeny: 1) Screen_1 2) Screen_2 PS_1 Nie mogę sprawdzić płytki od Linux'a LE u nikgo gdyż znajomi jak nazłość nie posiadają czytników DVD PS_2 Coś mi się zdaje, że cza będzie wrócić do wersji 10.1 ![]()
![]() Ostatnio zmieniany przez mgit : 07.05.2005 o godz. 22:31 |
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#77 |
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Z tego o widze z obrazków to na 100% uszkodzony obraz, prawdopodobnie każdy plik - ten obraz nie ma prawa w takim razie działać.
Ja u siebie bezproblemowo wszystko wyświetlam. Faktycznie mogliśmy uniknąć kłopotów i sprawdzić zawartość... Pozostaje ponowna próba: ftp://ftp.fh-wolfenbuettel.de/linux/...d-DVD.i586.iso Zadoj to FlashGet'em.
![]() |
#78 |
All Eyez On Me
Data rejestracji: 29.09.2001
![]() ![]() |
Tez wydaje mi sie, ze obraz uszkodzony.Ale bedzie wieksza pewnosc jak sprawdzisz sumy kontrolne.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Guru
Jak sprawdzić sumy kontrolne ??
Ja zassysałem Internet Dowland Menager (IDM) może dla tego zepsół obraz płytki ![]() PS. Nie ma wyjścia zassysam jeszcze raz tym razem FlshGet-em ![]() ![]()
![]() |
#80 |
All Eyez On Me
Data rejestracji: 29.09.2001
![]() ![]() |
Musisz sciagnac sobie plik, ktory powinien byc przy obrazie z sumami.A potem uzyc odpowiedniego programu, ktory sprawdzi obraz.Potem porownasz te sumy i zobaczysz czy sa takie same jesli beda takie same to zbaczy, ze obraz jest wporzadku.
Tutaj jest jakis program: http://www.irnis.net/gloss/md5sum-windows.shtml A jakby co to google i wpisz: md5sum windows I znajdziesz sporo opisow. |
![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Guru
No i wszystko jasne
![]() ![]() No to za jakieś 46 godzin znowu się zassa Linux LE 2005 ![]() EDIT: No i zassałem drugi raz, jak zassałem i podmontowałem pod virtuala to mało mnie s**** nie trafił ten sam błą z odczytem ![]() ![]() Żeby tego było mało nagrałem ten obraz zassany drugi raz i ten sam problem z instalacją ![]() ![]() PS. Albo lepiej skoro zasysa zawsze z błędem to kupie sobie go z gazety ![]() ![]() ponoć ma zawierać w wersji DVD Mandrivie LE 2005 ![]()
![]() Ostatnio zmieniany przez mgit : 12.05.2005 o godz. 15:59 |
![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Guru
Po raz trzeci zassałem Mandrivia LE 2005 DVD tym razem programem Free Dowloand Menager no i działa, instalacja poszła bez żadnych problemów
![]() Tym samym jestem już szczęśliwym posiadaczem Linuxa Ponadto udało mi się po wielu miesiacach męczenia się ze sterownikami ATI zainstalpwać je w Linuxie i działają ![]() ![]()
![]() Ostatnio zmieniany przez mgit : 06.06.2005 o godz. 21:30 |
![]() |
![]() |
![]() |
#84 | |
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#85 | |||||||||||||||||||||||||||||||
Guru
Ażeby zainstalować sterowniki ATI musimy posiadać Linux LE 2005
A teraz do rzeczy, Ściągamy sterowniki ze storny producenta, i zapisujemy je w katalogu domowym Cytat:
Cytat:
nastepnie wpisujemy: Cytat:
![]() Po przejściu znowy zapyta nas o login i hasło, i znowu musimy nadać sobie uprawnienia root'a. W lini komend wpisujemy mc i przechodzimy do katalogu gdzie zapisaliśmy sterowniki, poczym opuszczamy mc klawiszem F10. i wpisujemy ls wyświetli nam wtedy zawartość katalogu ze sterownikami Cytat:
urpmi nazwa_brakującego_pakietu instalujemy all pakiety o które są niezbędne, nazwy tych pakietów wyświetliło nam wcześniej ![]() tym powinniśmy miec już zainstalowane sterowniki, teraz najgorsze pora skonfigurowaź X-y Wydajemy polecenie: Cytat:
Cytat:
Jak widać pierwszy screen wprowadza nas w program konfiguracyjny informując jakie platformy obsługuje nasz sterownik. Jest też informacja, że plik konfiguracyjny zwykle rezyduje w katalogu /etc/X11 co w przypadku dystrybucji Mandrake, na której bazuję, również jest prawdą. Jeśli chcemy kontynuować konfigurowanie wciskamy Enter. Krok 2 Cytat:
Cytat:
Krok 4 Cytat:
Krok 5 Cytat:
Cytat:
Krok 7 Cytat:
Układ klawiatury. Na tym screenie nie ma interesującego nas układu polskiego, zatem wciskamy Enter, żeby obejrzeć drugą część spisu. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Pojedyncza głowica, tzn. wykorzystujemy jeden monitor podłączony do karty. Tryb laptop, czyli możliwość przełączania się między ekranem laptopa a zewnętrznym monitorem. Tryb klonowania, czyli przy podłączeniu do karty dwóch monitorów, każdy z nich będzie wyświetlał tę samą zawartość. Duże biurko, tzn. przy podłączeniu dwóch monitorów można uzyskać powiększony obszar roboczy. Podwójna głowica, czyli przy podłączeniu dwóch monitorów każdy będzie wyświetlał niezależny obraz korzystając z oddzielnych instancji X-serwera i osobnego sterownika. Ja wybrałem pierwszą możliwość ponieważ mam podłączony do karty graficznej jeden monitor. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Krok 19 ================================================== =================== Direct Rendering Interface Restrictions ================================================== =================== Please specify which restriction sheme you want to implement: 1. no restrictions - any user has access to the OpenGL ICD 2. limited to group 'users' - only group members can access the OpenGL ICD 3. limited to group 'root' - only group members can access the OpenGL ICD 4. limited to group 'video' - only group members can access the OpenGL ICD 5. limited to group 'dri' - only group members can access the OpenGL ICD Enter the number for your default user restrictions: [1] Wskazujemy grupę, która będzie mogła korzystać z akceleracji grafiki. Ponieważ do mojego komputera mają dostęp tylko domownicy, wybrałem opcję nr 1, czyli bez restrykcji. Każdy użytkownik może wówczas korzystać z akceleracji. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zatwierdzamy domyślną odpowiedź klawiszem Enter... Cytat:
Cytat:
Ten wybór odnosi się do kart graficznych FireGL. Opcja nr 1 oznacza tryb szybki a nr 2 tryb kompatybilny m.in. z programem WineX i emulatorami VirtualMachine. Ponieważ teoretycznie ta opcja nie dotyczy mojej karty graficznej mógłbym wybrać 0, czyli domyślny tryb szybki, ale wybrałem 2. Krok 26 Cytat:
Pozostaje nam już tylko poprawić ustawienie magistrali w pliku Xorg.conf uruchamiamy mc i przechodzimy do Cytat:
Tym o to sposobem udało mi się zainstalować sterowniki do karty ATI Radeon 9550 + Monitor CRT LG StudioWorks 55i ![]() Koniec
![]() Ostatnio zmieniany przez mgit : 06.06.2005 o godz. 22:22 |
|||||||||||||||||||||||||||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#87 | |
Guru
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#88 |
Team Member
![]() Data rejestracji: 14.05.2002
![]() ![]() ![]() |
Własnie zainstalowałem Mandrive
![]() i tego posta pisze z Operki pod Linuxa ![]() ...czas się przyzwyczajać. Pozdro dla Linuxowców ![]()
![]() |
![]() |
#89 | |
Guru
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|
|