Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Skąd pobrać Mandrakelinux 10.1 PL? (https://forum.cdrinfo.pl/f5/skad-pobrac-mandrakelinux-10-1-pl-50821/)

mgit 04.05.2005 16:06

Można już pobrać Mandrivia Linux Limited Edtiona wersje na DVD (wczoraj jeszcze nie była dostepna na serverach Mandrake, przynajmniej na tych co są podane na stronie producenta i są dostepne dla osób które nie są w klubie ||
ftp://ftp.fh-wolfenbuettel.de/linux/...iso/10.2/i586/

pablocoo 01.05.2005 22:29

Cytat:

Napisany przez Patrix
inna sprawa kiedy trzeba temat odkopać do góry...ale nie tak jak teraz Ty robisz....

Usprawiedliwiaj siebie :P
A jego posty sa miedzy odpowiedziami, przynajmniej w wiekszosci.

Patrix 01.05.2005 22:14

wiesz dam Ci taka rade abyś nie wnerwiał innych, wiesz co to jest Edytuj post ??
bo tak jeden pod drugim to lamersko wygląda :)
inna sprawa kiedy trzeba temat odkopać do góry...ale nie tak jak teraz Ty robisz....

Oktawian89 01.05.2005 20:08

mam jeszcze jedno pytanie ...mianowicie mam router asmax ar 701 u ale pod niego nie ma serow na linuxa :/ a przez karte ciesiowa odpada. tak wiec jest mozliwosc podlaczenia modemu neostrady sagem fast 800 usb, chodzi mi czy da sie podlacxzyc kablem nasze komutery tak zeby na 2 byl internet. moj komputer moze chodzil caly czas chodzi mi tylko czy sie do

na tej wyszukiwarce nic nie znalazlem owszem sa ale starsze wersje pogoogluje jeszcze troche moze cos znajde...
pozdrawiam

t_e_l 01.05.2005 19:29

tutaj masz wyszukiwarke rpm-ów
http://rpm.pbone.net/

Oktawian89 01.05.2005 18:19

1 avart wkrotce zmienie :P
2 wiem jak zainstalowac program wchodze do niego i naciskam F4 potem configure . make . make install
3 szybko sie ucze :D wiec powinienem sobie poradzic z Wasza pomoca...
4 co to oznacza ? ??? configure: error: *** GLIB >= 1.2.2 not installed - please install first ***
[oktawian@localhost linuxcmd-0.5.2]$
wiem ze mam to nie zainstalowane ale zkad mam to sciagnac i jak zainstalowc ?
pozdrawiam

sobrus 01.05.2005 17:13

niestety nie jestem w stanie podac innych informacji :( po prostu nie pamietam. Byc moze sterowniki ktore teraz mozna sciagnac sa juz calkiem inne. Pamietam ze instalowalem je pod konsola (nie przy przy uzyciu rpmdrake) a plik ktory modyfikowalem byl zapewne skryptem instalacyjnym .
Sciagnalem przed chwila najnowsze sterowniki i rzeczywiscie nic tam takiego juz nie widze (pomijam ze sa w rpm).

Patrix 01.05.2005 17:12

Cytat:

Napisany przez smolik
@Oktawian_15
Mam do ciebie prośbę zmień ten avatar bo jest okropny.

ja sie staram na to nie patrzeć :)
widać niektóre osoby mają sadystyczno/masochostyczno/brutalny charakter ;)

PS
jestem za zmianą

smolik 01.05.2005 17:08

@Oktawian_15
Mam do ciebie prośbę zmień ten avatar bo jest okropny.
Nie wiem czy tylko mnie on razi ale jak na niego patrze to robi mi sie niedobrze.
:podbite:

Patrix 01.05.2005 16:25

Cytat:

Napisany przez Oktawian_15
administrator !! plsss :P

wpisujesz w konsoli 'su' a potem hasło
ja Cie tylko ostrzegam, że w chwili obecnej nie poradzisz sobie z tym systemem ;)
Także pierwsze czytaj, czytaj i jeszcze raz czytaj bo lampka sie potem sama zapali :)

mgit 01.05.2005 15:25

Cytat:

Napisany przez sobrus
zainstalowalem stery ati kiedys (= z rok temu) na mandrake 9.1. oczywiscie pojsc nie chcialy (blad i X sie nie uruchamialy).
Z tego co pamietam to sterowniki ati maja zle wpisany id magistrali w pliku konfiguracyjnym. Zamiast PCI 1:0:1 powinno byc PCI 1:0:0 (albo na odwrot juz nie pamietam, zakladam ze radeonik siedzi w AGP). Mala zmiana i poszly za pierwszym razem.
Moj stary R9000 jest na 1:0:0 wiec nie wiem czemu w sterach wpisali 1:0:1.
Wiecej podpowiedziec nie moge bo nie zamierzam w najblizszym czasie instalowac linuxa (uzywam go na virtualpc i to mi wystarcza || ).
Tak czy inaczej stery po tej zmiania poszly i dzialaly (opengl tez).

A w którym miejscu zmienia się to na 1.0.0 ?? bo zabardoz to ja nie wiem :)

Oktawian89 01.05.2005 14:21

konsole chyba znalazlem:/ >wykonaj polecenie czy cos takiego > ale nie wiem czy to to ;/

Oktawian89 01.05.2005 13:38

nie ze sterownikami wszystko ok!:D tylko jak sie wlacza konsole ?? czytam na roznych forach i nic nie kapuje !! jak ktos mogl by mi napias jak sie konsole wlacza !! i przechodzi sie do systemu jako administrator !! plsss :P
pozdrawiam

Patrix 01.05.2005 13:15

Cytat:

Napisany przez sobrus
Zamiast PCI 1:0:1 powinno byc PCI 1:0:0

no to cenną wskazówke dałeś innym :piwo:

sobrus 01.05.2005 13:04

zainstalowalem stery ati kiedys (= z rok temu) na mandrake 9.1. oczywiscie pojsc nie chcialy (blad i X sie nie uruchamialy).
Z tego co pamietam to sterowniki ati maja zle wpisany id magistrali w pliku konfiguracyjnym. Zamiast PCI 1:0:1 powinno byc PCI 1:0:0 (albo na odwrot juz nie pamietam, zakladam ze radeonik siedzi w AGP). Mala zmiana i poszly za pierwszym razem.
Moj stary R9000 jest na 1:0:0 wiec nie wiem czemu w sterach wpisali 1:0:1.
Wiecej podpowiedziec nie moge bo nie zamierzam w najblizszym czasie instalowac linuxa (uzywam go na virtualpc i to mi wystarcza || ).
Tak czy inaczej stery po tej zmiania poszly i dzialaly (opengl tez).

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:55.