![]() |
Cytat:
Pytales sie o e-mail: no wiec trzeba looknac w naglowki i poszukac ostaniej linijki w stylu Received: uklad jest bardzo przejrzysty, wiec napewno sie domsylisz co i jak. Gorzej jesli ktos wysyla maila poprzez jakis panel na www, wtedy jest tam IP nie gostaka, ale serva z ktorego obslugiwal poczte :( Jednak np. w takim przypadku o2 zapisuje IP nadawcy w naglowku w stylu X-original-IP (sorry, ale pisze z pamieci). Sa tez servy, ktore nie porownoja oryginalnego IP i IP z helo (SMTP), wiec ktos moze Cie w jajo zrobic, ale coraz trudniej takie serwery znalezc. Kurcze wiem ze to zawile, ale mam nadzieje ze zrozumiesz. |
polecam programik sniffer pro zajmuje w najnowszej wersji ok 25 mega ale ma rozpoznawanie ip po dns (np. wpisujesz www.wp.pl..a tu ci wyskakuje...212.77.100.101) ..to samo mozna zrobić dosowskim pingiem i kilkoma innymi programikami ale ten program ma kupe innych przydatnych rzeczy...;)..w lokalu znajduje ci wszystkie aktuwne adresy ip - ale to tylko cząstka jego możliwości..naprawde przydatna rzecz jesli chodzio ruch w sieci..
ponadto sa stronki podające adres ip osoby ktora tam zagląda...niestety w tej chwili nie pamietam ich adresów.. zagladnij tam http://republika.pl/hackerx/hack.htm/hack.htm |
w mailu masz numer IP ale jest to numer serwera poczty
|
chodzi mi ogólnie jakie są sposoby zdobycia ip
|
na jakiej podstawie chcesz sie dowiedzieć nr ip ?
czy na podstawie strony www (dns), sprecyzuj problem... |
skąd wziąć nr IP
czytałem żeczyjś nr IP można wziąć z nagłówka emaila ale nie wiem jak to zrobić
a może ktoś zna inne sposoby na poznanie numerów IP? ;) |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:31. |