![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Kiedyś to było
Data rejestracji: 17.11.2013
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jak odbierać więcej stacji radiowych na obrzeżach miasta?
Witam. Przedstawię swoją sytuację:
Mieszkam na obrzeżach Krakowa, dokładnie koło Zabierzowa. Dom mieści się dość wysoko. Mój sprzęt do odbierania radia to wieża z tunerem (stara). Dokładnie model wieży to Sharp CMS-N45. Wieża umiejscowiona jest przy oknie, za oknem jest balkon. Problem polega na tym, że mam mało stacji radiowych, tzn. nie ma tych, których słucham (np. nie ma Czwórki, VOX FM, czy ZET Gold), pozostałe szumią, często dublują się na innych częstotliwościach itp. Wieża nie posiada gniazda na antenę tylko antenę podprowadzoną na takim cienkim kabelku, który wisi za oknem. Próbowałem wiązać do tego kabla różne żelastwo, by poprawiło odbiór ale kończy się tym, że nic to nie daje, albo pojawiają się nowe stacje, ale znikają poprzednie. Da się coś z tym zrobić? Może wygrzebać antenę analogowej TV i ją przywiązać tym kabelkiem a następnie wystawić wysoko? Dałoby to cokolwiek? |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Wiadomości... (MOD edit: tydzień BANA za politykę w tym temacie. Czytaj post #1). | andrzejj9 | Off topic | 18640 | 17.12.2024 22:56 |
Szukam Pracy | zick | Humor | 60 | 07.12.2024 16:57 |
nie dziala nagrany plik | MrBiedrona | Napędy optyczne DVD | 17 | 22.10.2005 15:57 |
Poradnik - jak zostać guru na forum | woitas | Humor | 44 | 18.05.2005 00:07 |