![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Czepek - od czepiania sie
Data rejestracji: 04.03.2004
![]() |
Skaner - skad te pionowe linie?
Mam problem ze skanerem:
skanuje kilka razy w tygodniu. dzisiaj po 3 skanie na zdjeciu zostaja pasy pionowe (idealnie). tak jakby jakis paproch zostal na glowicy skanujacej. otowrzylem skanejr. przeczyscilem ja i dalej sa te pasy. znamienne jest to ze zawsze w innym miejscu ale mniej wiecej do polowy szekorosci glowicy (tego wozka z lampa). stalo sie to nagle tzn. po 3 skanowanej stronie. czysta biala kartka po zeskanowaniu ma kilkanascie pionowych pasow. w kolordze sa kolorowe oczywiscie. co to moze byc? stery i prad sa ok HELP! |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Maciek: Reaktywacja
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
sprawdz moze kable, chociaz watpie ze to wlasnie to
![]()
![]() |
#4 |
.: AT90S2313 :.
Data rejestracji: 09.09.2002
![]() |
Ja mam paski poziome jak skanuje w rozdzielczości 1200 i wyższych. Są mało widoczne. W sumie troche mnie to ciekawi czemu się robią. Moze dlatego ze przy tych rozdzielczościach glowica zamiast raz przejechać wielokrotnie się wraca? Cos w rodzeja małych kroczków.
![]() |
#5 |
![]() |
Dzieki za odzew
kostki mam ferromagnetytowe czy jak sie one tam zwa. byly zawsze i ich nie ruszalem, nagle przestal skanowac poprawnie. btw co do kabli to jeszcze monitor tez chyba cos z kablem ma wspolnego: mam odbicia, cienie z prawej strony kontrastowych obszarow (np. ciemne litery na jasnym tle). gdzies na innych forach poczytalem, ze to pewno wina kabla. wiec mozecie miec racje z tym kablem, tez o nim myslalem, ale fakt faktem ze go nie tykalem a skaner nagle powiedzial "nie" pokombinuje jeszcze z tymi kablami, moze pozycze od znajomego inny i sprawdze. kurcze, nowy skaner to pare stowek, a ten nie byl wcale zly. a bez skanera dzisiaj ani rusz... jakby ktos jeszcze cos wymyslil to piszcie thnx |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 25.02.2002
![]() |
Zapewne to jest skaner EPP. Ja mialem podobne problemy dopoki w biosie nie ustawilem portu na EPP zamiast na SPP. Bywalo przez to ze skanowal na niebiesko albo wlasnie rozne dziwne pasy mi sie pojawialy.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
PiwoWar
Data rejestracji: 01.12.2003
![]() |
ja swego czasu miałem podobny problem w hp 3300c. jak dałem do serwisu to wymienili na nowy bo coś się zrypało w optyce czy gdzieś tam
![]() |
#8 |
Merry F****** Christmas
Data rejestracji: 22.10.2002
![]() |
z tego co wiem, jest to dosc czesta przypadlosc... w galeri fotograficznej notorycznie sie to zdaza - zwlaszcza na starszych skanerach. Ale sam nie wiem co to
![]()
![]() |
#9 |
![]() |
witam mozgi!
skaner jest na EPP, ale jakiekolwiek zmiany ustawienia trybu pracy portu nie skutkowaly. mieliscie racje - to kabel, osobiscie lekcewazylem dosyc ta mozliwosc, bo z nim nic nie robilem, ale... problem znika po odpieciu kabla idacego od skanera do printera, i to nie chodzi o polaczenie z drukarka, ale o sam fakt wpiecia kabla do gniazda "printer" na drukarce - pewno cos sie z kabel skopalo, moze sie zestarzal. wiec jak skanuje to odpinam drukare i jest ok. jak sie wkurze to kupie new cabel, ale narazie jest dobrze. przy okazji sobie szybke od spodu przeczyscilem i zauwazylem ze jest ona JEDYNIE PRZYKLEJONA jakas tasma do obudowy od spodu, wiec UWAGA PRZY DOCISKANIU ksiazek przy scanowaniu, wydaje mi sie ze da sie ja wepchnac do srodka! (nie wiem jak maja inne modele) thnx wszystkim! |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Merry F****** Christmas
![]() |
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#11 |
![]() |
mr_spock, a ta reklame z laseczka sciagajaca cos z polki i klekajaca na xerokopiarke widziales?
(taka z papierem o jakies podwojnej jakosci, jak sobie xernela ladnie to co miala pod spodniczka) ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Merry F****** Christmas
![]() |
zaluje, ale nie widzialem
![]()
![]() |
#13 |