![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 12.06.2002
![]() |
BLOKADA p2p - czy da się obejść???
Czy da się obejść blokade programów typu p2p którą wprowadził dostawca internetowy
![]() Pozdrawiam. :-) |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
User
Data rejestracji: 25.09.2002
![]() |
zalezy jak zablokowal i jakiego p2p to dotyczy
![]() ![]()
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
chodzi mi o kaaza i dc lub dc++
a jak zablokowali to nie mam pojecia, da sie tego jakos dowiedziec? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 02.01.2002
![]() |
Raczej Ci nie powiedzą tego wprost - z mojego wywiadu wiem ze zablokowanie Kazy i dc / zdaje sie port 404 / ogranicza sie do wpisania paru lnijek stosownych polecen - i juz sobie nie zassiesz.
U mnie np wprowadzono priorytetowanie - najwaznejsze sa www, ftp, telnet poczta a na koncu p2p - wiec p2p dziala ale nie tak szybko jak kiedys - ogolnie nie przekracza 5 kb/s w szczycie koło 4 rano idzie max ![]() Dowiedz sie tylko czy masz proiretytowanie, albo wal prosto z mostu - u mnie nie chcieli powiedziec, musialem goscia zaprosic na "kawe" i mniej wiecej mi wyspiewał co i jak. Zablokowanie p2p raczej nie do obejscia .... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
laser = to ty juz nie abstynent?
kawa bywa powalajaca powyzje 0.3 litra na leb... ![]()
![]() |
![]() |
#6 | |
Wymiatacz
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
#7 |
Forumator
Data rejestracji: 30.12.2002
![]() |
jerzeli chodzi o DC to admini blokuja to blokujac port 411 na ktorym pracuje wiekszosc hubow (nie polaczysz sie z hubem nie zassasz) - poszukaj takich ktore przcuja na innych portac a w ustawieniach DC++ koniecznie wpisz port inny jak 411,412,1412
polecam stronke www.hub.miniportal.pl i tamtejsze forum - sporo adresow polskich hubow (niestety www sie zkomercializowala wiec wal od razu na forko) |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Silent Hunter ;)
![]() Data rejestracji: 18.05.2002
![]() |
Hmm, KaZaA mozna zablokowac w inny sposob. Najbardziej skutecznym jest blokada serwerow kazaa z ktorym laczy sie program. Nie pamietam teraz adresow IP ktore sie blokuje w serwerze. I nie trzeba zadnych portow wtedy blokowac. KaZaA nigdy juz nie bedzie dzialac przy takich ustawieniach.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
HDmaniak
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Przepisalem artykul z KŚ Ekspert:
----------------- SPOSÓB NA ADMINA Programy p2p mocno obciążają łącza internetowe. Aby zapobiec przeciążeniu sieci, dostawcy internetu często blokują porty wykorzystywane przez KaZaA do transferu danych. Na szczęście możemy zmienić port i bez przeszkód wymienić się plikami. 1. Klikamy na TOOLS > OPTIONS... Na zakladce Firewall widzimy numer portu, z którego aktualnie korzysta KaZaA (standardowo 1214). W pole USE PORT wpisujemy 21 lub 22 czy też 8080 (na tych portach KaZaA działa najlepiej). 2. Warto jeszcze zaznaczyć pole USE PORT 80 AS ALTERNATIVE FOR INCOMING CONNECTIONS, aby program KaZaA wykorzystał do odbierania danych również port przeglądarki internetowej (w praktyce uniemożliwia to zablokowanie programu p2p). Kończymy, klikając na przycisk OK. -------------------- ^^^ Moze pomoze, a jak nie to trudno sie mowi ![]() pozdro ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Forumator
Data rejestracji: 21.11.2001
![]() |
Odsylam wszystkich zaiteresowanych tutaj potem tu a dokladniej po narzedzie, ktore usprawnilo mi w duzym stopniu kazaa po zablokowaniu jej przez (najprawdopodobniej) admina. Opis przekretu znajduje sie w tym miejscu. A samo juz gotowe do zassania narzedzie znajduje sie tu No i to by bylo na tyle. Milego sciagania po kazie... u mnie smiga... nie wiem jak dlugo bo znajac zycie admin nad tym popracuje ale od czasu do czasu sobie zaciagam z dosc przyzwoitym transferem, czego przedtem powiedziec nie moglem. Pozdrowisko!!
"Jeśli uczysz się od innych, ale sam nie pomyślisz - to najczystsze oszołomstwo; Jeśli myślisz, ale nie uczysz się od innych - to może być dla Ciebie wręcz niebezpieczne." / Konfucjusz / Ostatnio zmieniany przez artoor : 17.06.2003 o godz. 15:28 |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 17.07.2002
![]() |
Qrcze mam zwalony net i duzo stron mi się nie otwiera miedzy innymi kefira.CZy ktoś mógłby skopiować opis i mi przyslać na PM ? Będę bardzo wdzięczny.Ok juz problem rozwiązany
![]()
![]() Ostatnio zmieniany przez mati1700 : 17.06.2003 o godz. 16:13 |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Nowy na forum
![]() |
Kaaza niestety wciaz nie dziala, ale znalazlem alternatywe dla kaazy.
Dziekuje za odpowiedzi ![]() Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|