![]() |
wyglada niezwykle zacnie :) gratuluje
traz mam pytanie do ogolu - czy jest tu ktos dysponujacy programem do sciagania calej zawartosci danego serwisu? bo probowalem sobie te stronke gliders sciagnac moim teleportpro - ale ze mam niezarejestrowana wersje to mi sie przy 'p' wylaczyl (500 zbiorow max) - a recznie ustawiac kazdy model trudno - wiec czy zna ktos w pelni funkcjonalne i darmowe programy do mirrorowania stron www? |
Ilość załączników: 1
Postanowilem pokazac Fokker'a Dr.1 jeszcze w częściach ;)
1. - silnik 2. - kabina 3. - jedno (górne)z trzech skrzydeł 4. - smigło (już polakierowane) Skanowane wiec taka jakosc :) Jak go skończe i jak mi sie uda, to moze dam zdięcie :D |
Cytat:
|
na pewno jest tego gdzies wiecej, te sa akurat darmowe :)
znajde to podam, ale moja specjalizacja to samoloty || |
Chlopaki, dziek iwam znalazlem sobie nowe hobby, lepsze, tansze i abrdziej rozwijajace niz piwo pod klatka :-). Szczegolnei interesuja mnei motocykle ktore jeden z kolegow polecil na www.ducati.pl. Mam pytanie, czy zna ktos moze wiecej takich sajtow? Zazanczam, ze interesuja mnie TYLKO motocykle! Z ogry dzieki...
|
Re: Skleja ktoś z Was papierowe modele ??
Cytat:
ja sklejam modele kartonowe i plastikowe od dzieciństwa ostatnio kupowałem Małego Modelarza w siedzibie redakcji (czy byłej redakcji, na portierni mają ich mnóstwo) w Warszawie (w gazecie jest dokładny adres) |
Cytat:
|
napisalem wyzej - sklejalem dwa papierowe - plus kilka wlasnej produkcji - ale to pominmy - w mlodosci kleilem zawziecie plastiki - nawet w palacu mlodziezy na zajecia chodzilem (bardzo milo wspominam) - jakbym teraz malowal to poszedlbym do kolezanki z architektury i zadal jak pytanie czym najlepiej malowac po w miare cienkim kartonie zeby i kolor byl intensywny i papier sie nie zmarszczyl - sadze ze dostalbym odpowiedz :) a na poczatek mozna sprobowac zwykle farbki firmy Astra (niesmiertelnej firmy Astra) (plakatowki) - albo dac pierwszy model w kolorach szarosci :)
|
Cytat:
...Sid a ty sklejasz papierowki?... czym sie takie pozniej maluje zwyklymi farbkami do plastkikow np. Humbrol, Revell, czy sa takie specjalne tez np. Humbrol, Revell, czy jakis domowy sposob...? PS. Stronki Fajniutkie.....:) |
Cytat:
|
jesli nie lyknie - to idz do kogos kto ma laserowke (tzw. 'prosta droga papieru') a uprzednio pobaw sie psp i wytnij z modelu kolory i wypelnienia - pomalujesz sobie potem sam - sadze ze przyjemnosc z takiego modelu moze byc naprawde duza...
|
mam jeszcze pytanie, czy drukarka hp 630C łyknie papier 1 mm ??
albo z bloku technicznego ?? |
Cytat:
ps nastepny moj model to F/A-18 Hornet powielony 3x pod sufitem || |
Ja w domu posiadam model samolotu papierowego do sklejenia. Jest to rosyjski strategiczny samolot bombowy Tu-22M3 "Backfire". Jego wymiary po sklejeniu to: dłu. 121,5 cm, szerokość ok. 120 cm. To się nazywa modelik :p
|
Re: Re: Skleja ktoś z Was papierowe modele ??
Cytat:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:05. |