Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Skleja ktoś z Was papierowe modele ?? (https://forum.cdrinfo.pl/f5/skleja-ktos-papierowe-modele-23693/)

-Sid-The-Rat=> 01.08.2003 17:21

wyglada niezwykle zacnie :) gratuluje

traz mam pytanie do ogolu - czy jest tu ktos dysponujacy programem do sciagania calej zawartosci danego serwisu? bo probowalem sobie te stronke gliders sciagnac moim teleportpro - ale ze mam niezarejestrowana wersje to mi sie przy 'p' wylaczyl (500 zbiorow max) - a recznie ustawiac kazdy model trudno - wiec czy zna ktos w pelni funkcjonalne i darmowe programy do mirrorowania stron www?

Patrix 01.08.2003 17:16

Ilość załączników: 1
Postanowilem pokazac Fokker'a Dr.1 jeszcze w częściach ;)
1. - silnik
2. - kabina
3. - jedno (górne)z trzech skrzydeł
4. - smigło (już polakierowane)

Skanowane wiec taka jakosc :)

Jak go skończe i jak mi sie uda, to moze dam zdięcie :D

Nol 26.07.2003 12:00

Cytat:

mqy napisa***322;(a)

...Sid a ty sklejasz papierowki?... czym sie takie pozniej maluje zwyklymi farbkami do plastkikow np. Humbrol, Revell, czy sa takie specjalne tez np. Humbrol, Revell, czy jakis domowy sposob...?

Też sklejam plastiki. Natomiast co do modeli papierowych, to raczej nie Humbrol i Revell (bo to olejne są), tylko bardziej zwykłe akrylowe, np. Pactra (fajnie się w wodzie rozpuszcza i pewnie lepiej nanosi na papier). Generalnie papierowymi się nie interesuję, więc trudno mi powiedzieć czy są jeszcze jakieś inne farby.

Patrix 26.07.2003 11:39

na pewno jest tego gdzies wiecej, te sa akurat darmowe :)
znajde to podam, ale moja specjalizacja to samoloty ||

M@X 25.07.2003 23:38

Chlopaki, dziek iwam znalazlem sobie nowe hobby, lepsze, tansze i abrdziej rozwijajace niz piwo pod klatka :-). Szczegolnei interesuja mnei motocykle ktore jeden z kolegow polecil na www.ducati.pl. Mam pytanie, czy zna ktos moze wiecej takich sajtow? Zazanczam, ze interesuja mnie TYLKO motocykle! Z ogry dzieki...

eloise 25.07.2003 16:23

Re: Skleja ktoś z Was papierowe modele ??

Cytat:

Patrix napisa***322;(a)
Szukam w internecie jakiś modeli samolotów do wydrukowania i późniejszego sklejenia.
Było kiedyś takie pismo jak "Mały modelarz" ale u mnie w kiosku już takiego nie ma :(

ja sklejam modele kartonowe i plastikowe od dzieciństwa

ostatnio kupowałem Małego Modelarza w siedzibie redakcji (czy byłej redakcji, na portierni mają ich mnóstwo) w Warszawie (w gazecie jest dokładny adres)

mqy 24.07.2003 19:35

Cytat:

-Sid-The-Rat=> napisa***322;(a)
napisalem wyzej - sklejalem dwa papierowe - plus kilka wlasnej produkcji - ale to pominmy - w mlodosci kleilem zawziecie plastiki - nawet w palacu mlodziezy na zajecia chodzilem (bardzo milo wspominam) - jakbym teraz malowal to poszedlbym do kolezanki z architektury i zadal jak pytanie czym najlepiej malowac po w miare cienkim kartonie zeby i kolor byl intensywny i papier sie nie zmarszczyl - sadze ze dostalbym odpowiedz :) a na poczatek mozna sprobowac zwykle farbki firmy Astra (niesmiertelnej firmy Astra) (plakatowki) - albo dac pierwszy model w kolorach szarosci :)
nie, nie jesli postanowie(dojzeje:)) na papierowe to sobie kupie w kiosku(salonik prasowy), jest u mnie w Kolbie taki jeden, w ktorym maja tego troche...;) ciekawe czy im to idzie bo gazetki sie co jakis czas zmieniaja...... :jupi:

-Sid-The-Rat=> 24.07.2003 19:25

napisalem wyzej - sklejalem dwa papierowe - plus kilka wlasnej produkcji - ale to pominmy - w mlodosci kleilem zawziecie plastiki - nawet w palacu mlodziezy na zajecia chodzilem (bardzo milo wspominam) - jakbym teraz malowal to poszedlbym do kolezanki z architektury i zadal jak pytanie czym najlepiej malowac po w miare cienkim kartonie zeby i kolor byl intensywny i papier sie nie zmarszczyl - sadze ze dostalbym odpowiedz :) a na poczatek mozna sprobowac zwykle farbki firmy Astra (niesmiertelnej firmy Astra) (plakatowki) - albo dac pierwszy model w kolorach szarosci :)

mqy 24.07.2003 19:19

Cytat:

jesli nie lyknie - to idz do kogos kto ma laserowke (tzw. 'prosta droga papieru') a uprzednio pobaw sie psp i wytnij z modelu kolory i wypelnienia - pomalujesz sobie potem sam - sadze ze przyjemnosc z takiego modelu moze byc naprawde duza...
No ja tez uwielbiam sklejac modele narazie jednak sklejam plastki, no i niezle mi idzie a skleilem juz ich troche....
...Sid a ty sklejasz papierowki?... czym sie takie pozniej maluje zwyklymi farbkami do plastkikow np. Humbrol, Revell, czy sa takie specjalne tez np. Humbrol, Revell, czy jakis domowy sposob...?

PS. Stronki Fajniutkie.....:)

Patrix 24.07.2003 15:40

Cytat:

pomalujesz sobie potem sam - sadze ze przyjemnosc z takiego modelu moze byc naprawde duza...
no jasne :chytry:

-Sid-The-Rat=> 24.07.2003 15:37

jesli nie lyknie - to idz do kogos kto ma laserowke (tzw. 'prosta droga papieru') a uprzednio pobaw sie psp i wytnij z modelu kolory i wypelnienia - pomalujesz sobie potem sam - sadze ze przyjemnosc z takiego modelu moze byc naprawde duza...

Patrix 24.07.2003 15:27

mam jeszcze pytanie, czy drukarka hp 630C łyknie papier 1 mm ??
albo z bloku technicznego ??

Patrix 24.07.2003 15:05

Cytat:

SEBAwl napisa***322;(a)
Ja w domu posiadam model samolotu papierowego do sklejenia. Jest to rosyjski strategiczny samolot bombowy Tu-22M3 "Backfire". Jego wymiary po sklejeniu to: dłu. 121,5 cm, szerokość ok. 120 cm. To się nazywa modelik :p
Kartonowe są najlepsze bo duże, plastiki są małe i drogie

ps
nastepny moj model to F/A-18 Hornet powielony 3x pod sufitem ||

SEBAW 24.07.2003 14:06

Ja w domu posiadam model samolotu papierowego do sklejenia. Jest to rosyjski strategiczny samolot bombowy Tu-22M3 "Backfire". Jego wymiary po sklejeniu to: dłu. 121,5 cm, szerokość ok. 120 cm. To się nazywa modelik :p

Patrix 24.07.2003 13:27

Re: Re: Skleja ktoś z Was papierowe modele ??

Cytat:

GordonS napisa***322;(a)
Na stronce http://www.halinski.com.pl/ można zamówić sporo różnych modeli. Są na dobrej jakości papierze, wiem bo kilka mam.
Pozdro

tak bardzo dobre pismo, skleiłem z niego meserszmita :chytry:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:05.