Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Skoki narciarskie 2005/2006. (https://forum.cdrinfo.pl/f5/skoki-narciarskie-2005-2006-a-59091/)

czero 07.01.2006 11:41

Cytat:

Napisany przez joujoujou
ciekawi mnie, jak się chłopaki samochodem podzielą? :hmm:

Dostana 2 :)
Taka jest decyzja sponsora nagrody glownej - Nissana.

joujoujou 07.01.2006 11:31

Konkurs świetny, to fakt, z powodów zawodowych nie mogłem oglądać w całości wczorajszego konkursu, ciekawi mnie, jak się chłopaki samochodem podzielą? :hmm:

andrzejj9 06.01.2006 18:57

A wracając do skoków..

Nie wiem, czy oglądaliście, ale dzisiejszy konkurs - ostatni z konkursów Czterech Skoczni - nie dość, że sam w sobie był świetny, jeśli chodzi o emocje związe z samymi skokami, to i rozstrzygnięcie miał historyczne, bo po raz pierwszy w historii wygrało go dwóch zawodników - oczywiście Ahonen i Janda :)

Ale to naprawdę nieprawdopodobne, żeby w 8 skokach, w różnych warunkach i na różnych skoczniach osiągnąć idealnie ten sam wynik. I w konkursie Czterech Skoczni nie chodzi tu o 100 punktów za pierwsze miejsce, 80 za drugie itp. , ale liczy się dokładnie wszystkie punkty za odległość i oceny z dokładnością do 1/10 punkta. I to wszystko było takie same (swoją drogą punktów pucharu świata również zdobyli dokładnie tyle samo ;) ).

Świetny konkurs :)

ro29 29.11.2005 22:03

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Pewnie i tak. Pytanie tylko, czy jest sens szukania na siłę? W końcu to forum przede wszystkim komputerowe (o tym, że głównie o nagrywaniu to już raczej zapomniano) i powstawanie innych tematycznie działów powinno być raczej spowodowane jedynie rzeczywiście istniejącą potrzebą, a nie rozrastaniu na siłę forum, bo może to kiedyś kogoś zainteresuje. W ten sposób możemy dojść do tego, że będziemy jednymi z wielu, gdzie można pogadać o wszystkim i o niczym, ale tak naprawdę nie dowiedzieć się niczego konkretnego i nie uzyskać profesjonalnej pomocy. A to raczej nie byłby dobry kierunek..

Witam !
Chyba muszę się zgodzić z kolegą. Co prawda nie samymi komputerami i nagrywarkami człowiek żyje, ale z drugiej strony przesadne rozbudowywanie Forum (które i tak kilka miesięcy temu dość mocno się rozrosło), nie jest raczej dobrym pomysłem - chyba zakładane tak jak ten tematy w dziale Off topic, są wystarczające.

A jeśli już o sporcie....

Adam wcalec źle nie rozpoczął sezonu, oby tylko utrzymywał się w czołówce - to można będzie liczyć na medale na olimpiadzie, no i dobre miejsce w PŚ. Niestety niewiele dobrego można powiedzieć o naszych pozostałych reprezentantach :nie:

A tak na marginesie to podejrzewam, że w dziale o sporcie rozmawiano by głównie o piłce i skokach - a są przecież równie ciekawe inne dyscypliny - o których niestety w Polsce mówi się strasznie mało - nawet wtedy jak Polacy zdobywają medale.
Przykład - Leszek Blanik zdobył srebrny medal MŚ w skoku - gimnastyka sportowa. Przecież to wicemistrzostwo świata - i co ?? Niby wspomnanio o tym na którymś tam miejscu w wiadomościach - a Przegląd Sportowy napisał o tym na ...23 stronie !!! Wstyd !!!
Wkrótce ME w jednej z najważniejszych dyscyplin dla Polaków w ostatnich latach - pływaniu - i boję się, że znowu będzie się o tym mówiło na samym końcu - nawet jak przywieziemy stamtąd kilka medali (na co liczę) - bo ważniejsze będą wyniki Bundesligi itd :smutny:

Pozdrowienia
ro29

P.S. I przepraszam, że się tak wyżaliłem - po prostu nie mogę już wytrzymać, jak niektóre dyscypliny w których odnosimy sukcesy i są zarazem dyscyplinami olimpijskimi traktuje się dużo gorzej niż np. piłkę nożną, w której sukcesem staje się awans do finałów (co nie znaczy, że nie lubię piłki !!!).

andrzejj9 29.11.2005 21:45

Cytat:

Napisany przez Burak_PL
nba ? nhl ? gdzie te tematy ? jak by sie pozakladało to by i fani się znaleźli :)

Pewnie i tak. Pytanie tylko, czy jest sens szukania na siłę? W końcu to forum przede wszystkim komputerowe (o tym, że głównie o nagrywaniu to już raczej zapomniano) i powstawanie innych tematycznie działów powinno być raczej spowodowane jedynie rzeczywiście istniejącą potrzebą, a nie rozrastaniu na siłę forum, bo może to kiedyś kogoś zainteresuje. W ten sposób możemy dojść do tego, że będziemy jednymi z wielu, gdzie można pogadać o wszystkim i o niczym, ale tak naprawdę nie dowiedzieć się niczego konkretnego i nie uzyskać profesjonalnej pomocy. A to raczej nie byłby dobry kierunek..

Burak_PL 29.11.2005 21:09

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Sądzisz, że rzeczywiście jest potrzeba? Na razie tych sportowych tematów aż tak dużo nie ma..

Ale, nie jestem przeciwny, zawsze można każdy nowy pomysł rozważyć :)

A ja na dobry początek zaproponowałbym topic o.. kręglach ;) W poprzedni czwartek byłem i zrobiłem 192 punkty :D

nba ? nhl ? gdzie te tematy ? jak by sie pozakladało to by i fani się znaleźli :)

andrzejj9 29.11.2005 20:38

Cytat:

Napisany przez Burak_PL
skoki doiero sie rozkręcaja :) a ja w między czasie prosze o dział sport co na to wladza ?

Sądzisz, że rzeczywiście jest potrzeba? Na razie tych sportowych tematów aż tak dużo nie ma..

Ale, nie jestem przeciwny, zawsze można każdy nowy pomysł rozważyć :)

A ja na dobry początek zaproponowałbym topic o.. kręglach ;) W poprzedni czwartek byłem i zrobiłem 192 punkty :D

Burak_PL 29.11.2005 16:13

swoje juz wygral :) dla mnie starczy ze w tej 10 bedzie przez najblizsze pare lat :) choc moze i jakis PS jeszcze zdobedzie :)

Matievoo 29.11.2005 13:47

Adaś już nigdy myśle nie bedzie tak skakał jak kiedyś powinniśmy sie cieszyć że był 5 w niedzielny konkurs ;)

Pagerus 29.11.2005 13:40

Cytat:

Napisany przez Burak_PL
skoki doiero sie rozkręcaja :) a ja w między czasie prosze o dział sport co na to wladza ?

W sumie to może niebyłby taki zły pomysł - o ile zaraz nie podzielimy się na kiboli Legii, Wisły i paru innych klubów (nie tylko piłkarskich).
A co do skoków - to czuję, że szykuje się kolejny duży topic na forum :>
Żeby nie było, że nie mówię zupełnie nic na temat - to z początku sezonu jestem nawet zadowolony - zobaczymy co będzie dalej - moje marzenie to Adaś w pierwszej trójce - ale nawet jak byłby w pierwszej piątce to bym nie narzekał :)

Burak_PL 28.11.2005 17:16

demek 28.11.2005 15:34

ja tam wle biatlon ogladac od jakiegos czasu...i mam nadzieje ze tomasz i magda pokaza na olimpiadzie na co ich stac!

zene_k 28.11.2005 15:19

No poczekajmy chwilę, może będzie lepiej :piwo:

demek 26.11.2005 17:55

5 miejsce nie jest zle - przynajmniej narazie:)

joujoujou 26.11.2005 17:50

Piąte miejce Adasia, czyli jest postęp. :mruga:

Kranjec pierwsze zwycięstwo w pucharze świata, gratulacje! :najlepsz:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:05.