![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Komandor
Data rejestracji: 29.07.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Moda czy sterowanie czlowiekiem?
Ze zgroza przeczytalem dzis ten artykul:
http://serwisy.gazeta.pl/metro/1,50145,3263641.html "Wśród polskich nastolatków zapanowała moda na samobójstwa, które zapowiadają w internecie. W sieci wymieniają się też sposobami i radami na ten temat. Socjologowie biją na alarm - to jest zaraźliwe! Policyjni specjaliści, którzy na co dzień zajmują się śledzeniem internetu, dostali nowe wytyczne. Dokładnie czytają fora i blogi, wychwytując wątki o samobójstwach. Wszystko przez to, że coraz więcej nastolatków z Polski chce się zabić i coraz częściej szuka na ten temat informacji w internecie." To wydaje mi sie jakies zupelnie nienaturalne... skad biora pomysly Ci ludzie na to? Chociaz z drugiej strony ja się nie dziwię. Obecnie młodym ludziom niczego się nie proponuje. Oprócz bezrobocia. Za komuny było ponuro i posępnie, także nie było perspektyw, dla młodego był hotel robotniczy na wielkiej budowie socjalizmu i w perspektywie dwa pokoje z kuchnią na pięć lat przed emeryturą. Ale był też Kościół, który jednoczył ludzi w biedzie, ludzie nie czuli się samotni, organizowali się, współczuli jeden drugiemu, pomagali wzajemnie. Teraz państwo jest tyłem do obywatela tak samo jak było, nawet bardziej bo za komuny można było obdarować biednego a teraz formalnie trzeba wtedy jeszcze zapłacić podatek. Państwo nie dość że samo nie dba o biednych to jeszcze przeszkadza tym którzy chcieliby zadbać. Kościół zaś jest kościołem triumfującym, biednemu i narzekającemu zdaje się mówić aby dał na mszę za to aby mu było lepiej. W kapitalistycznym pędzie do dobrobytu ludzie stali się sobie obcy, jeden patrzy tylko jak drugiego wykorzystać i na nim zarobić. Zawiodły nawet różne sekty - młodzi ludzie poznali się że zajmują się sprowadzaniem na manowce w celu wycyganiania pieniędzy. Najgorsze że w takich sytuacjach samobójstwa popełniają najbardziej wrażliwe, potencjalnie najbardziej wartościowe jednostki. Chamstwu obecna sytuacja nie przeszkadza dopóki wystarcza półlitrówek za niewielką cenę.
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Formatowiec...
Data rejestracji: 03.08.2003
![]() |
Moim zdaniem to jest chore...
|
|
|
#3 |
|
HDmaniak
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
chore?!
malo powiedziane TO JEST BARDZO CHORE! |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Wiszę sobie ...
Data rejestracji: 16.10.2004
![]() ![]() ![]() |
...chore jak wszystko w oko***322;
![]() A gdzie sa rodzice ? Jak dzieci sie zostawia same , nie kontroluje sie co ono robi , nie interesuje sie nim ... A potem wielkie zdziwienie czemu moje dziecko sie zabi***322;o ?!
DVD-RW SAMSUNG 182-M BLACK OEM MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM "One World, One Web, One Program" Microsoft slogan "Ein Volk, Ein Reich, Ein Führer" Adolf Hitler Ostatnio zmieniany przez Oktawian89 : 06.04.2006 o godz. 16:54 |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Wujek Cięta Riposta ;D
Data rejestracji: 22.11.2005
![]() ![]() |
w mojej mie***347;cinie wie***347;ci szybko sie rozchodz***261; i pr***281;dzej us***322;ysze ***380;***281; ktos dosta***322; w morde ni***380; ze sie zabi***322; :p
|
|
|
|
#6 |
|
Guru
Data rejestracji: 04.01.2003
![]() |
na glupote nie ma lekarstwa - chca sie zabijac to niech sie zabijaja
|
|
|
#7 |
|
..:: Ju-Jitsu ::..
Data rejestracji: 06.11.2004
![]() ![]() |
No comments....
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Smakosz... Heinekena!
Data rejestracji: 04.01.2003
![]() |
po prostu chore...:\
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
HDmaniak
CDRinfo VIP
wiem!
wiem co chcialem wczesniej napisac, przypomnialo mi sie na klopie (czy to nie dziwne, ze zawsze tam wpadam na najlepsze pomysly.. odswieza umysl )..Banana Coctail moze sie wypowiedziec w tym temacie! ^^ to chcialem napisac.. ee... ![]() pozdro |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Selekcja naturalna. Rodzice nie wysztalcili dzieci w taki sposob by przetwaly, to gina. W naturze to normalne.
A jezeli podejsc humanitarnie, to ja nadal jestem zdania ze nie powinno sie pisac w necie o smierci i rzeczach tragicznych, a przynajmniej bardzo to ograniczac, bo nigdy nie wiadomo kto siedzi po drugiej stronie monitora. Rola jaka spelniaja te trojkaciki z wiekiem w TV maja dosc kulawy efekt. Czym jest w takim razie dostep osob nieprzygotowanych psychologicznie do nieodpowiednich, brutalnie rzeczywistych tzw. naturalistycznych tresci, ktory odbywa sie bez zadnej kontroli. Ja mam na to sposob - uwierzyc ze swiatem rzadzi determinizm, a jezeli nie, to chociaz uwierzyc w zasade chcacemu nie dzieje sie krzywda - to czlowieka powinno troche zdystansowac od problemow. Tylko jeszcze trzeba to wpoic nastolatkowi (chociaz z drugiej strony "wpajanie" nie jest zbyt dobrym sposobem na nauke zycia). |
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 16.01.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Zapisz ją sobie w kajecie. Bo to nie pierwsza i nie ostatnia.
|
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Brak wuagi ze strony rodzicow, a potem rosna... *****e... A najbardziej wspolczuje policji, ktora jak wynika z artykulu musi dzien w dzien czytac tysiace blogow...
|
|
|
|
|
|
#13 | |
|
HDmaniak
CDRinfo VIP
Cytat:
biedny maks by chyba nie wytrzymal i padl na 'zawal' czy inne cholerstwo
|
|
|
|
|
|
|
#14 | |
|
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
"Moda" rzeczywiście chora i trudno coś więcej na ten temat powiedzieć.
Ja mogę tylko dodać, że zadaniem rodziców jest tak wychować dziecko, aby na tego typu zboczenia patrzyło po prostu z daleka, na coś, co go nie dotyczy i dotyczyć nie będzie. Cytat:
![]() Ale serio - bardzo dobrze powiedziane.. ps. @ Smartek Ja wiem czemu i mówię serio - w tym miejscu wiele osób mimowolnie wchodzi na poziom alpha - ten sam, który osiąga się poprzez medytację. Tym samym łatwiej jest wpaść na ciekawe pomysły, czy przypomnieć sobie coś, co się zapomniało. Jeśli więc nad czymś się głowisz, a akurat do kibla iść nie musisz, to spróbuj w zamian pomedytować
|
|
|
|
#15 |
|
Cichy mod
Data rejestracji: 16.03.2003
![]() ![]() |
..a mowia, ze w kiblu sie medytuje
lite [at] jabber.gda.pl Ciekawy blog LiTEa <-- Click | Jak utrzymać się na stronie torrentowej ![]() Jak używac google ? | Lite-on 52327S | BenQ DW1640@EW164B Zanim zadasz pytanie - przeczytaj! [v1.0] | Jak odwiesic CD w Nero? Typ folderow w XP, rejestr | Konto w XP do gier TIMEOUT w autostart | O-T-W-I-E-R-A-M-Y |
|
|
|
![]() |
|
|