![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Kibic żużla :)
Data rejestracji: 07.12.2004
![]() |
Podłączenie kompa do TV i kina domowego
Witam.
Temat TV-outu był juz poruszany na tym forum wiele razy ale u mnie wygląda on inaczej. Rozchodzi się o to aby podłączyć kompa do TV (obraz) oraz aby podłączyć dźwięk do kina domowego tak, aby divx'y z AC3 chodziły z efektami. Karta graficzna jaką posiadam to ATI Radeon 9250 128mb VIVO. Osobiście mniej więcej wiem jak wszystko podłączyć ale chcę się upewnić w 100% aby potem nie kupować na daremnie kilku(nastu) metrów kabli. Oto co posiadam: 1. Wyjście/wejście w karci graficznej VIVO: ![]() 2. 3 sztuki kabelka Mini jack - 2x chinch (chyba do dźwięku się przyda) ![]() 3. Taki o to kabelek (nie wiem czy on był z karty Tv czy z grafiki ale w każdym razie włazi do gniazda z VIVO ![]() ![]() 4. Wyjścia w panelu od głośników Tracer 5.1 ![]() Pewną koncepcję już mam tylko chcę się upewnić czy ona jest dobra - jak coś jest źle proszę o poprawienie. Więc tak: - Kabelek (foto nr 3) wpinam z jednej strony (ta lewa wtyczka na fotce) do VIVO w graficznej, a do czarnej wtyczki (po prawej koło chinchów) wpinam kabel S-Video i przedłużam go aż do telewizora. - Kabelek Mini Jack - 2x chinch (foto nr 2) wpinam z jednej strony (mini jack) do wyjścia w panelu głośników (powiedzmy do tego pierwszego u góry czyli Front) a zakończenia 2x chinch wpinam do kina domowego, jako że ma ono wejścia chinch do każdego kanału (przód, tył, bufor). Powtarzam to 3 razy dla każdego kanału (przód, tył i bufora), czyli razem 3 mini jacki wpięte do wejścia w panelu głośników i 6 chinchów wychodzi do kina domowego. Czy taka konfiguracja jest dobra ?? Jeśli ktoś już coś takiego obczajał prosze o pomoc bo jak widać kabelków będzie sporo a będe musiał kupić przedłużki bo TV mam jakieś 15m od kompa a posiadane przeze mnie kable są za krótkie. Za wszelka pomoc i rady będę wdzięczny. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Zasadniczo wszystko wygląda OK.
Może się pojawić tylko problem z długością kabli. U mnie skończyło się na tym, że wyrzuciłem wszystkie przedłużacze, kupiłem dobry kabel A-V z osobno ekranowanymi przewodami i sam dorobiłem końcówki. Wszystkie przedłużacze zbierały zbyt wiele zakłóceń - mam ok. 12m do TV. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() |
Czyli wszystko to ciągnałeś w jednym kablu, tylko końcówki dorobiles ??
No bo u mnie trochę tego będzie, razem 4 kable ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nie do końca w jednym
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Guru
Data rejestracji: 23.08.2004
![]() |
a ja mam takie pytanie
ile kosztuje mniej wiecej 15 metrow kabla do podlaczenia kompa z Tv?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() |
Szukaj po allegro - ale gdzieś w okolicach 30-40 zł.
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|