![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Guru
Data rejestracji: 27.01.2005
![]() |
Skype - zablokowane połączenie ??
Witam !
Godzinę temu kuzynka zwróciła się do mnie na GG z prośbą o pomoc - niestety mimo różnych działań nic mi się nie udało zrobić - wynika to też z faktu, że ja mam Win98, a ona XP (bez SP). Problem jest taki - wczoraj przy logowaniu do Skype wyskoczyło jej coś w stylu: blokuj w przyszlosci aktywnosc scieciowa tej aplikacji czy plik zostal zmodyfikowany. w dalszym ciagu ufam tej aplikacji Zrobiła blokuj - i już Skype nie zadziałał. Ściągnęła później jakąś nowszą wersję i wyskakiwało przy próbach logowania: "Skype nie moze sie polaczyc.Mozesz zanjdowac sie za Firewall`em lub masz problemy z polaczeniem internetowym. Sprawdz polaczenie i sprobuj ponownie" Dziś wyłączyła systemowego Firewall'a - i niewiele to pomogło - zaczęła wyskakiwać informacja, że jakiś program do trnsferu plików próbuje się połączyć. A jak ściągnęła starszą wersję Skype i chciała zainstalować to wyskoczyło: "Uwaga! Suma kontrolna pliku SkypeSetup.exe została zmieniona. Należy sprawdzić przyczynę zmiany: prawdopodobna aktualizacja wersji lub infekcja pliku. Należy sprawdzić plik za pomocą programu antywirusowego." Po zainstalowaniu tej starszej wersji loguje się, loguje i nie może się zalogować. Liczę na waszą pomoc - do wczoraj do momentu pojawienia się tego pierwszego komunikatu i zablokowania było ok. Korzysta z Windows XP i sieci osiedlowej. Pozdrawiam ro29 |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
![]() ![]() |
Czy oprócz systemowej zapory korzysta z innego firewalla ?
albo np. z Spybot S&D itp. ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
*Dziadziuś*
Data rejestracji: 27.10.2005
![]() |
a w ustawieniach Skype nic nie da się zrobiś
to odinstalować Skypa (Kontakty i inne ustawienia gdzieś sobie zapisać lub wyeksportować) usunąć pozostałości po Skype z dysku i rejestru i zainstalować nowego wersję 2 http://skype.onet.pl/pobierz.html i proponuję zainstalować jak najszybciej SP 2 http://www0.centrumxp.pl/windows/sp2/index.php
![]() |
#4 | ||
Guru
![]() |
Witam !
Cytat:
Cytat:
![]() A SP - to nawet chyba SP1 nie ma .... Pozdrawiam ro29 P.S. Mi to wygląda na jakieś śmieci - tylko co to było za okienko z blokowaniem - Firewall ?? I skoro to teraz wyłączyła to czemu znowu wyskoczyło ?? |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nie znam Kaspersky'ego, ale tam bym szukał. Jakaś kontrola programów, czy coś w tym stylu. A jeśli nie to, to musi być zainstalowany inny program kontrolujący ruch sieciowy...
Na pewno nie śmieci ![]() A reinstalacja Skypa nic nie da, bo to niezależna aplikacja go zablokowała. Ostatnio zmieniany przez Reetou : 27.01.2006 o godz. 19:38 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
*Dziadziuś*
Data rejestracji: 27.10.2005
![]() |
Cytat:
to skan na szkodniki http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?t=7958 i koniecznie SP 2 zainstalować i to może się przyda http://skype.onet.pl/pomoc.html
Stajesz się odpowiedzialny za to,co oswoiłeś.... ![]() Ostatnio zmieniany przez **mondeo** : 27.01.2006 o godz. 19:41 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 10.05.2004
![]() |
Przecież Xpkowski Firewall ma listę procesów , które blokuje . Wystarczy wejść do Centrum Zabezbieczeń / Zarządzaj ustawieniami zabezpieczeń dla / Zapora systemu Windows / Wyjątki - ponownie zaznaczyć Skype ( bo pewnie jest odznaczone - zablokowane ) , reset i po bólu.
Centrum Zabezpieczeń jest w Akcesoria/Narzędzia systemowe. Ostatnio zmieniany przez Dorian : 27.01.2006 o godz. 19:46 |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Guru
![]() |
Cytat:
Pozdrawiam ro29 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 10.05.2004
![]() |
Aj wielkie sorki - zapomniałem dopisać - jak już radził mondeo - zainstalować Sp2 , a później włączyć Skype w Centrum Zabezpieczeń.
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|