![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 20.07.2003
![]() |
CF odzykiwanie danych
witam.
czy ktos moze ma jakies doswiadczenia zwiazane z odzyskiwaniem danych z padnietych kart compactflash? karta przestala mi dzialac "w rekach". po wlaczeniu aparatu otrzymalem informacje o bledzie karty cf. karta jest widziana jako 4,6MB z czego 256 MB (!) jest wolne. nie ukrywam ze okrutnie zalezy mi na tych zdjeciach. w newsach widzialem info na temat programu badcopy 3.70. czy to wogole dziala? czy jest skuteczne? wcielo mi ponad 200 mega zdjec ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Maciek: Reaktywacja
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
No to mamy juz kolejny przyklad na wyzszosc zwyklego aparatu nad cyfrowka
Chyba w zyciu sie nie skusze na cyfrowke, chociaz nie bede zaprzeczac, ze chcialbym posiadac taka zabawke ![]() Bo jednak ryzyko naswietlenia filmu w zwyklym aparacie jest raczej mniejsze od tego ze nam sie karta flash zj**ie ![]() ale jesli juz nam sie naswietli to i tak tracimy mniej tych zdjec niz mozemy stracic na cyfrowce, powiadasz 200MB, a ile to zdjec? nie ma to jak stary sprawdzony aparacik ![]() PS. Lacze sie z toba w bolu ![]() ![]()
![]() |
#3 |
Bywalec
Data rejestracji: 24.06.2003
![]() |
Tak polecam ten programik BadCopy, on probuje pobrac dane z nosnikow bit po bicie, sektor po sektorze, a jak ma z czyms problem to wstawi tam np "zera", wiec co najwyzej bedziesz mial drobne przeklamania w zdjeciu.
Powodzenia Pozdrawiam.
![]() |
#4 |
Forumator
Data rejestracji: 22.03.2003
![]() |
Hama ostatnio w promocji do czytnika kart 6-in-1 dołączała jakiś program Photorescue czy jakoś tak - podobno może on odzyskać skasowane z karty zdjęcia, ale czy poradzi sobie z kartą uszkodzoną? Nie mam pojęcia.
Niedawno przez pomyłkę skasowałem z kolegi karty Smart Media kilka jego zdjęć - nie były to na szczęście nieodżałowane pamiątki z wycieczki zagranicznej, ale tak czy tak było mi głupio. Na szczęście dało się je odkasować programem Unerase Wizard z pakietu Norton System Works - tak, jak skasowane pliki ze zwykłego dysku. Nie wiem, czy to by pomogło w przypadku karty uszkodzonej - ale w przypadku skasowanych zdjęć pomogło!
![]() |
|
|