Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 12.04.2004, 10:24   #1
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Soczewki w Fielmannie czy w VisionExpress?

Witam, mam takie nietypowe pytanie. Otoz chce sobie sprawic soczewki. Pochodzilem po roznych punktach optycznych, sprawdzilem tez kilka telefonicznie i ostatecznie postanowilem skorzystac z uslug Fielmanna albo VisionExpress.

Obydwie te firmy wydaja sie byc duzymi miedzynarodowymi przedsiebiorstwami, jednak roznice w cenie miedzy nimi sa bardzo znaczne. W Fielmannie badanie lekarskie kosztuje 38 zlotych i w tym dostaje sie pare miesiecznych soczewek, w VisionExpress badanie kosztuje 49 zlotych i nie ma w tym zadnych dodatkow. Jesli chodzi o ceny samych soczewek to komplet w Fielmannie kosztuje 39 zlotych, a w Vision od 44 wzwyz.

Bylem juz w tym Fielmannie i przypadl mi do gustu, ale az tak niskie ceny zaczynaja zastanawiac. Czy to po prostu VisionExpress jest taki drogi (w sumie zawsze go za takie uwazalem), czy po prostu Fielmann jako duza, miedzynarodowa firma moze sobie pozwolic na tak niskie ceny. Boje sie przede wszystkim tego, czy nie maja odzwierciedlenia w niskiej jakosci.

Mam spore problemy z zalozeniem soczewek i nie chcialbym, aby jakis tani konowal nieudolnie probowal mnie tego nauczyc.

Pytanie jest takie, czy ktos z Was korzystal moze z uslug jednej lub drugiej firmy i moze mi ewentualnie ktoras z nich polecic (lub przeciwnie - odradzic).

Jutro rano zapewne sie tam wybiore (tylko pytanie gdzie?), ale wszelkie rady chetnie jeszcze dzisiaj przeczytam.

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 12.04.2004, 14:23   #2
kraluk
Guru

Data rejestracji: 13.02.2003
kraluk jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>kraluk jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
VisionExpress zawsze był drogi i będzie drogi...
Stary 12.04.2004, 15:34   #3
Pagerus
.: Zapracowany :.

Data rejestracji: 23.01.2003
Pagerus niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Pagerus niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Widzę, że solidnie się wziąłeś za temat tych soczewek - na podstawie przedstawionych przez Ciebie argumentów pewnie zdcydowałbym się na tego całego Fielmanna - chociaż ja osobiście nie przepadam za soczewkami i wolę zwykłe, tradycyjne i dopasowane okulary
Mimo wszystko jednak - nie korzystałem z ofert żadnej z wymienionych przez Ciebie firm - mam nadzieję, że znajdzie się tu ktoś kto będzie w stanie udzielić Ci wyczerpującej odpowiedzi na poruszony temat
Stary 12.04.2004, 16:12   #4
memorando
Młody żonkoś

Data rejestracji: 02.02.2003
memorando zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez andrzejj9
Witam, mam takie nietypowe pytanie. Otoz chce sobie sprawic soczewki. Pochodzilem po roznych punktach optycznych, sprawdzilem tez kilka telefonicznie i ostatecznie postanowilem skorzystac z uslug Fielmanna albo VisionExpress.

Obydwie te firmy wydaja sie byc duzymi miedzynarodowymi przedsiebiorstwami, jednak roznice w cenie miedzy nimi sa bardzo znaczne. W Fielmannie badanie lekarskie kosztuje 38 zlotych i w tym dostaje sie pare miesiecznych soczewek, w VisionExpress badanie kosztuje 49 zlotych i nie ma w tym zadnych dodatkow. Jesli chodzi o ceny samych soczewek to komplet w Fielmannie kosztuje 39 zlotych, a w Vision od 44 wzwyz.

Bylem juz w tym Fielmannie i przypadl mi do gustu, ale az tak niskie ceny zaczynaja zastanawiac. Czy to po prostu VisionExpress jest taki drogi (w sumie zawsze go za takie uwazalem), czy po prostu Fielmann jako duza, miedzynarodowa firma moze sobie pozwolic na tak niskie ceny. Boje sie przede wszystkim tego, czy nie maja odzwierciedlenia w niskiej jakosci.

Mam spore problemy z zalozeniem soczewek i nie chcialbym, aby jakis tani konowal nieudolnie probowal mnie tego nauczyc.

Pytanie jest takie, czy ktos z Was korzystal moze z uslug jednej lub drugiej firmy i moze mi ewentualnie ktoras z nich polecic (lub przeciwnie - odradzic).

Jutro rano zapewne sie tam wybiore (tylko pytanie gdzie?), ale wszelkie rady chetnie jeszcze dzisiaj przeczytam.
oki andrzej powiem Tobie szczerze olej visionexpress cena nieodzwierciedla jjakości mówię tobie to z autopsji znam tą firmę i ceny są wysokie a jakość niska uslug
Stary 12.04.2004, 17:08   #5
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez memorando
oki andrzej powiem Tobie szczerze olej visionexpress cena nieodzwierciedla jjakości mówię tobie to z autopsji znam tą firmę i ceny są wysokie a jakość niska uslug
Dzieki memorando i Kraluk. Zdecyduje sie wiec na Fielmanna. Cena jest naprawde atrakcyjna, a firma wyglada mi na zbyt profesjonalna, aby pozwolic sobie na niska jakosc uslug.

Stary 12.04.2004, 21:48   #6
Edwardo
..::Blue Machine::..

Data rejestracji: 12.11.2003
Edwardo zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
hmmm moja sister biega do zwyklego okulisty i jakos nie narzeka na ceny ani na jakosc uslug... dla mnie visionexpres to jak mc donald albo pizza hut - drogo a jedzenie srednie... gdzie indziej zjesz za pol ceny ale za to 2 razy smaczniej...
Edwardo jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 12.04.2004, 22:28   #7
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Cytat:
Napisany przez Edwardo
hmmm moja sister biega do zwyklego okulisty i jakos nie narzeka na ceny ani na jakosc uslug... dla mnie visionexpres to jak mc donald albo pizza hut - drogo a jedzenie srednie... gdzie indziej zjesz za pol ceny ale za to 2 razy smaczniej...
O, to ja nie bede nawet mowil, czy dla mnie jest McDonald, bo musialbym sie brzydko zaczac wyrazac

Ale jesli chodzi o tego Fielmanna to ceny sa wrecz niepokojaco niskie, wiec idac do malego, prywatnego zakladziku (w ktorych rowniez pytalem sie o ceny) nic bym nie oszczedzil. Ze wzgledu zreszta na te ceny zaczalem sie zastanawiac, czy moze jakosc uslug nie jest niska. Ale zaryzykuje i jutro to sprawdze

Stary 13.04.2004, 11:37   #8
piotrek123
z innej planety

Data rejestracji: 13.10.2002
piotrek123 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Ja dzisiaj dostałem swoje soczewki które zamówiłem tutaj www.optiva.pl, kupiłem soczewki Focus Visitin, dla mnie bomba
piotrek123 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.04.2004, 12:20   #9
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Cytat:
Napisany przez piotrek123
Ja dzisiaj dostałem swoje soczewki które zamówiłem tutaj www.optiva.pl, kupiłem soczewki Focus Visitin, dla mnie bomba

A ja wlasnie wrocilem z Fielmanna po dobraniu soczewek. I musze stwierdzic jedno - to dlubanie sobie w oku to jednak paskudna sprawa

Ale nie jest zle, bo soczewki mialem juz zalozone, wiec moze nastepnym razem pojdzie to juz latwiej. Przynajmniej ze zdjeciem nie mialem wiekszych problemow (przynajmniej w porownaniu do zalozenia . No nic, do wszystkiego trzeba sie przyzwyczaic (w tym do swojego wygladu bez okularow ).

Stary 13.04.2004, 18:31   #10
piotrek123
z innej planety

Ja zakładam soczewki w 20 sekund , do długiej pracy na komputerze soczewki kontaktowe raczej się nie nadają bo po jakimś czasie oczęta wysychają
Stary 13.04.2004, 20:45   #11
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Cytat:
Napisany przez piotrek123
Ja zakładam soczewki w 20 sekund , do długiej pracy na komputerze soczewki kontaktowe raczej się nie nadają bo po jakimś czasie oczęta wysychają
A ja z 20 minut jesli w ogole

A tak serio - zakladasz je bezposrednio na soczewke, czy najpierw na te "biala" czesc oka, a potem przesuwasz? A moze probowales i tak i tak i wolisz jakis sposob?

Jeszcze nie probowalem zakladac sam (po powrocie z zakladu), wiec troche sie jeszcze podopytuje

Stary 13.04.2004, 21:12   #12
piotrek123
z innej planety

Zakładam soczewkę odrazu na źrenice i nie mieszam długo w paluchach żeby się za dużo syfu nie poprzyklejało :cool:. Nie martw się , pare dni i soczewki same będą wskakiwać do oczu :zeby:
Stary 14.04.2004, 05:20   #13
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Dzieki Na pewno troche wprawy trzeba, i cierpliwosci...

Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: