![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Soczewki w Fielmannie czy w VisionExpress?
Witam, mam takie nietypowe pytanie. Otoz chce sobie sprawic soczewki. Pochodzilem po roznych punktach optycznych, sprawdzilem tez kilka telefonicznie i ostatecznie postanowilem skorzystac z uslug Fielmanna albo VisionExpress.
Obydwie te firmy wydaja sie byc duzymi miedzynarodowymi przedsiebiorstwami, jednak roznice w cenie miedzy nimi sa bardzo znaczne. W Fielmannie badanie lekarskie kosztuje 38 zlotych i w tym dostaje sie pare miesiecznych soczewek, w VisionExpress badanie kosztuje 49 zlotych i nie ma w tym zadnych dodatkow. Jesli chodzi o ceny samych soczewek to komplet w Fielmannie kosztuje 39 zlotych, a w Vision od 44 wzwyz. Bylem juz w tym Fielmannie i przypadl mi do gustu, ale az tak niskie ceny zaczynaja zastanawiac. Czy to po prostu VisionExpress jest taki drogi (w sumie zawsze go za takie uwazalem), czy po prostu Fielmann jako duza, miedzynarodowa firma moze sobie pozwolic na tak niskie ceny. Boje sie przede wszystkim tego, czy nie maja odzwierciedlenia w niskiej jakosci. Mam spore problemy z zalozeniem soczewek i nie chcialbym, aby jakis tani konowal nieudolnie probowal mnie tego nauczyc. Pytanie jest takie, czy ktos z Was korzystal moze z uslug jednej lub drugiej firmy i moze mi ewentualnie ktoras z nich polecic (lub przeciwnie - odradzic). Jutro rano zapewne sie tam wybiore (tylko pytanie gdzie?), ale wszelkie rady chetnie jeszcze dzisiaj przeczytam.
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Guru
Data rejestracji: 13.02.2003
![]() ![]() |
VisionExpress zawsze był drogi i będzie drogi...
![]() |
![]() |
#3 |
.: Zapracowany :.
Data rejestracji: 23.01.2003
![]() ![]() |
Widzę, że solidnie się wziąłeś za temat tych soczewek - na podstawie przedstawionych przez Ciebie argumentów pewnie zdcydowałbym się na tego całego Fielmanna - chociaż ja osobiście nie przepadam za soczewkami i wolę zwykłe, tradycyjne i dopasowane okulary
![]() Mimo wszystko jednak - nie korzystałem z ofert żadnej z wymienionych przez Ciebie firm - mam nadzieję, że znajdzie się tu ktoś kto będzie w stanie udzielić Ci wyczerpującej odpowiedzi na poruszony temat ![]()
![]() |
#4 | |
Młody żonkoś
Data rejestracji: 02.02.2003
![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
#5 | |
the one
CDRinfo VIP
Cytat:
![]() |
![]() |
#6 |
..::Blue Machine::..
Data rejestracji: 12.11.2003
![]() |
hmmm moja sister biega do zwyklego okulisty i jakos nie narzeka na ceny ani na jakosc uslug... dla mnie visionexpres to jak mc donald albo pizza hut - drogo a jedzenie srednie... gdzie indziej zjesz za pol ceny ale za to 2 razy smaczniej...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
the one
CDRinfo VIP
Cytat:
![]() Ale jesli chodzi o tego Fielmanna to ceny sa wrecz niepokojaco niskie, wiec idac do malego, prywatnego zakladziku (w ktorych rowniez pytalem sie o ceny) nic bym nie oszczedzil. Ze wzgledu zreszta na te ceny zaczalem sie zastanawiac, czy moze jakosc uslug nie jest niska. Ale zaryzykuje i jutro to sprawdze ![]()
![]() |
![]() |
#8 |
z innej planety
Data rejestracji: 13.10.2002
![]() |
Ja dzisiaj dostałem swoje soczewki które zamówiłem tutaj www.optiva.pl, kupiłem soczewki Focus Visitin, dla mnie bomba
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
the one
CDRinfo VIP
Cytat:
A ja wlasnie wrocilem z Fielmanna po dobraniu soczewek. I musze stwierdzic jedno - to dlubanie sobie w oku to jednak paskudna sprawa ![]() Ale nie jest zle, bo soczewki mialem juz zalozone, wiec moze nastepnym razem pojdzie to juz latwiej. Przynajmniej ze zdjeciem nie mialem wiekszych problemow (przynajmniej w porownaniu do zalozenia ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
z innej planety
![]() |
Ja zakładam soczewki w 20 sekund
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
the one
CDRinfo VIP
Cytat:
![]() A tak serio - zakladasz je bezposrednio na soczewke, czy najpierw na te "biala" czesc oka, a potem przesuwasz? A moze probowales i tak i tak i wolisz jakis sposob? Jeszcze nie probowalem zakladac sam (po powrocie z zakladu), wiec troche sie jeszcze podopytuje ![]()
![]() |
![]() |
#12 |
z innej planety
![]() |
Zakładam soczewkę odrazu na źrenice i nie mieszam długo w paluchach żeby się za dużo syfu nie poprzyklejało :cool:. Nie martw się
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
the one
CDRinfo VIP
Dzieki
![]() ![]()
![]() |