![]() |
Ja też ze śląska, znajomego pałkera też się pytałem (apropo też okularnik),
to mi powiedział, że nie zna w swoim gronie takich pałek, co nawet patrzą na te kody (czyli sprawa losowa). U mnie 'doktur' 100 zeta bierze za orzeczenie ... 'okulista od prawka' pierwsze słyszę, o ile pamiętam w ogóle nie byłem u okulisty, tylko mnie się lekarz zapytał o wartości i tyle... Art, które zapodałeś już czytałem - m. in. stąd ta rozmowa - inaczej dalej żyłbym w nieświadomości :) |
Cytat:
Cytat:
|
Trzeba się cieszyć, że nie jest tak jak w Austrii, gdzie trzeba mieć w samochodzie zapasowe okulary.
Różni są policjanci, tak jak różni są ludzie, policjanci są szczególnie uczuleni na mądrali, wtedy też zaczynają być mądralami. Jak pokażesz mu swoje okularki i powiesz, że zapodałeś sobie dzisiaj soczewki, to chyba trzeba by głąba, żeby tego nie uznał. |
Cytat:
obawa jest tylko przed typowymi ... (tu wstawić słowo), z którymi nie pogadasz i walnie mandat wg psychopatycznego uznania;) Soczewek jeszcze nie mam, więc ciśnienia nie ma - dobrze, że się zorientowałem zawczasu... |
To rób tak jak już będziesz miał soczewki: jeździj w nich, a okulary miej przy sobie, jak Cię zatrzymają, to trzymaj w otwarte w ręce, niech ci coś zaszumi któryś.
|
Podbijam:) Moze mi ktos wytlumaczyc jak rozpoznac soczewki miesieczne? Mam Acuve Oasys Hydraclear Plus - u optyka powiedzieli ze nosic przez 27dni ale jak rozpoznac po opakowaniu ze to miesieczne a nie 2 tygodniowe? Dopiero 3 dzien nosze a musze zrobic zapas na rok(allegro, bo optyk za 2 soczewki -3,75 + plyn 120 opti-free express wzial 63zl). Moze ktos mi poszukac takie soczewki na alle, bo szukam w kategorii miesieczne a co czytam to dwutygodniowe sa.
Zapis miesieczne po konsultacji z lekarzem mnie nie interesuje. Czy ewentualnie brac inna firme z ktorej jest wyraznie napisane miesieczne - w trybie dziennym? I czy macie jakis pewnych sprzedawcow na plyn i soczewki:) |
jak allegro to polecam : http://allegro.pl/show_user.php?uid=16436444
raz omyłkowo wysłali mi jedna zła soczewkę ,w ramach rekompensaty przyslali mi 3 poprawne za friko :-) |
Kupilem PureVision miesieczne dzien/noc + plyny opti-free epress i 1 renu - cena kompletu na 12 miesiecy 284zl z przesylka kurierem:) Szkielka minusowe(-3,75 na kade oko;) Mam nadzieje ze beda rownie dobre albo lepsze niz J&J. Czy ktos stosuje takie soczewki i nosi je 24/7 przez caly miesiac czy tylko 2-3 dni i sciaga na noc?
|
Wszystkie soczewki radze ściągać na noc, oko niech pooddycha,
no i zagrożenia ze ci się soczewka przesunie i do mózgu :-D wpadnie nie ma |
Nie wpadnie;) Raz mi tylko przy sciaganiu ucikla pod gorna powieke i nie moglem jej znalezc, ale czulem cos tam i dziewczyna mi ja tam znalazla - za 2 razem - wyciagniecie nie bylo takie trudne bo byla zwinieta;)
|
Cytat:
|
Za 1 razem ciezko bylo dotknac oko z soczewka, za drugim lepiej a teraz juz jest calkiem ok - 5 razy na oczach czy 6;) Ale warto:)Po raz pierwszy ubralem okulary przeciwsloneczne:)
|
Wy to macie jeden problem z głowy, ja muszę nosić pingle do roboty, nawet kiedyś lat temu 20 używałem szkieł powiększających, ale i bez nich widziałem, teraz czasami też widzę, jak jestem wypoczęty i wyspany...
W moim przypadku soczewki nic nie dadzą, ja mogę przeczytać babci rozkład jazdy na przystanku z 3 metrów, a mam kłopot z odczytaniem co za świństwo z kofeiną i tauryną piję ze sklepuzarogiem. Starość, nie radość, dobrze, że ja mam to w dupie. :) |
Ja nosze iWear XR Supreme (miesięczne) i dają rade :)
|
no i fajnie jest ze tak stalosie
Wszystko w przeciągu godziny w vission express. Lekarz (a może fachowiec jak wyżej :| no nie wiem ale muszę zaufać) zrobił jakieś badanie, zabrał mi kobiete na zaplecze ;) i kobitka po pol godzinie wyszla juz w soczewkach :) Padło na soczewki miesięczne firmy iWare. Trwałośc i firma specjalnie dobrana pod jej wade. No i jak ktoś pisał teraz ma takie 2 tygodniowe. Pierwsze jej wrażenia są pozytywne, a dla mnie bezcenny jej uśmiech i ździwienie jak można widzieć tak daleko nie mając metalu i szkła na nosie :) Narazie przyzwyczaja oczy nosząc je po kilka godzin dziennie no i zobaczymy jak to potem będzie.[/QUOTE] |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:37. |