![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Gość
|
irda w win 2k3 help:(
wiec mam irde w biosie jest chyba oki ale windows nie ma steru do portu
![]() jak mam to odpalic?? jak daje zeby byl ms infrared port to szuka pliku rasirda.sys ktorego nie ma nawet na instalacyjnym cd co robic jak to podpiac a moze w win 2k3 nie ma zaimplantowanej irdy celowo i prosze bez glupich stwierdzen ze serv a nie desktop - jak nie ma opcji zmieniam osa na linuxa win 2k3 serv ent eng eval pozdro |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
..::Returned Master::..
Data rejestracji: 14.12.2002
![]() |
A jaki telefon chcesz obslugiwac? Nokie czy cos innego??
![]() |
#3 |
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jak w Biosie jest ustawione OK, to po prostu przybliz nadajnik (telefon) do odbiornika i wtedy bedzie gong
![]() Do Irdy nie ma sterow, Irda dziala na wszystkich znanych mi plytach, chyba ze masz zle podpieta. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Gość
|
se t300 ale mi chodzi o to ze wykrywa mi urzadzenie ale nie ma do niego sterownika a w biosie jest ok - win 2k3 wykrywa mi nieznane urzadzenie i nie dobiera sterow!
|
![]() |
![]() |
#5 |
Głupi Yasio
Do Irdy NIE MA sterownika!!!!
W menadzerze urzadzen znajdz port podczerwieni, albo znajdz urzadzenie, wrzuc plytke W2K3 i daj uaktualniaj sterownik. To jest normalnie uruchamiany port na plycie! (jak comy i lpety! |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Gość
|
wlasnie chodzi o to ze nie mam w menagerze urzadzen portu podczerwieni!! - jakby w tym systemie gego nie bylo wiem ze to glupio brzmi ale tak chyba jest i co z tym zrobic?
i jeszcze jedno yahol do irdy jest sterownik i do koma tez a to ze sa na plycie nie oznacza ze jest inaczej - kiedys komy byly poza plyta, a jak ktos ma zintegrowana grafike to tez tak jak powiedziales NIE MA sterownika bo jest na plycie?? |
![]() |
![]() |
#7 |
Głupi Yasio
Sprawdz w manualu MoBo gdzie podpinasz Irde.
Sprawdz czy nie masz podpietej odwrotnie (malo prawdopodobne) Porty Irdy sa roznie nazywane - sprawdz jak oznakowany jest u ciebie. Uaktywnij w Biosie plyty port Irda : Integrated periphals setup>UART 2 Mode zaznaczyc IRDA UART @Mode - Irda-HPSIR Ir function Duplex-Full or half -Full or harf Tx,Rx, Active - Lo,Hi Tx,Rx, Inverting enable po restarcie MUSI pokazac nowe urzadzenie. Ps: albo zwalona Irda.(?) |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Fire Walk With Me
Data rejestracji: 20.04.2003
![]() |
Wersja enterprise nie ma wbudowanej obsługi IrDA, mają ją zato wesje standard i web.
![]() |
#9 |
Gość
|
noto sprawa wyglada tak windows 2003 server enterprise edition nie ma zaimplantowanej obslugi IRDA'Y!!! standard ma i koniec thx za pomoc
wiecej na http://www.driverforum.com/network4/2526.html i http://republika.pl/gba_temp/irda2k3enterr.jpg sorry za jakosc <lol> |
![]() |
![]() |
#10 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 16.09.2003
![]() |
Jeśli ktoś by chciał mieć iryde w w2k3 enterprise edition rozwiązanie jest nasypujące:
ściągamy pliczek http://osd-cubicles.com/Irda2k3_en.rar,następnie rozpakowujemy. Pliki z rozszerzeniem *.inf ładujemy do katalogu c:\windows\inf a resztę plików do c:\windows\system32, usuwamy z menadżera urządzeń iryde i restartujemy kompa. Po restarcie instalator zażąda aby pokazać mu lokalizacje i wskazujemy c:\windows\inf albo c:\windows\system32 w zależności jaki chce plik. Minusem jest to że pliki po są angielsku ale myślę ze nie odgrywa to aż takiej roli. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|