![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 24.06.2002
![]() |
![]()
Mam dość spory problem ze starym dyskiem Seagate ST 31720A
otóż padł zasilacz i uwaliłpolowę komputera między innymi tenże właśnie dysk były tam dość ważne dane no i cały problem to jak je odzyskać ![]() ![]() kupiłem już elektronikę do niego po zamontowaniu pięknie odpalił volumin dysku jest widoczny stara nazwa też pokazuje pełną partycje lecz zamiast pełnego drzewa katalogów widoczne są trzy pliki 1 usunięty i jakieś dwa tempy ściągnąłem z sieci programik o nazwie easy recover v6.0 pro i tu zasadzka w normalnym trybie pracy nic nie widzi oprócz tych wyżej wymienionych plików natomiast w trybie RAW odzyskał mi 1,5 GB danych niestety pokatalogowanych jako rozszerzenia jedno co mnie zdziwiło to to że pokazuje mi system plików FAT 32B a nie jak to powinno być (tak myślę) FAT 32 Proszę WSZYSTKICH orientujących się w temacie o pomoc niestety ja już nie bardzo wiem jak to ugryźć |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Guru
Data rejestracji: 17.04.2002
![]() |
Z tego co widzę zrobiłeś wszytko co można było. Zmieniłeś elektronikę i zastosowałeś easy recorvey ! Zapewne gdy poszedł zasilacz głowica od HDD musiała zrobić coś brytalnego z talerzem/ami z hdd. Ten dysk ma poj. 1.7 GB?, a odzyskałeś 1.5 ? Nie wiesz co dalej..., a próbowałeś wysłać maila do firmy ontrack, może Ci udzielą fachowej porady, tylko trzeba odpowiednio ich umotywować. np. Powiedz, że korzystałes z ich usług już kilka razy i zawsze byłeś zadowlony, itd. itp. Posmaruj im trochę, a potem zadaj pytanie. To często działa. ZAcznij od Sz.P. ... zakończ z poważaniem, ustaw priorytet maila na wysoki. Może Ci coś odpiszą
![]() Chyba tutaj jest coś o Fat32B http://www.warpdoctor.org/walter/art...aa070500a.html
![]() |
#3 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 24.06.2002
![]() |
Hmm jesliby glowica cosik pokaszanila z talezami a mialem takowy przypadek to niestety ale dusk nie uruchomilby sie w normalnym trybie i nie byloby widac prawidlowych wpisow w tablicy partycji
![]() a tam jest wszystko w porzadku a jesli chodzi o pojemnosc dysku to producent zawsze podaje fizyczna pojemnosc natomiast po sformatowaniu jest zawsze mniej |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Guru
Data rejestracji: 17.04.2002
![]() |
wiem
Zazwyczaj jak ktoś kupuje dysk 20 GB to 1 mb = 1000 KB, a tak na prawdę to 1024Kb. Po prostu podają poj. zaokragloną i w ten sposób dysk 20GB ma tak na prawdę 19,5 ![]()
![]() |
|
|