![]() |
Cytat:
Mam SB Live 5.1 Digital (emu10k1) i SB Live 4.1 Player 1024 (emu10k1) - to są różne karty. Miałem na myśli porównanie kart SB Live 5.1 i SB Live 5.1 Digital |
bierz co podleci.
Roznicy w dzwieku i tak nie wychwycisz (a to przeciez ma ladnie grac a nie wygladac ;) ) |
Cytat:
:D |
Cytat:
zasadnicza roznic zostala rozjasniona co do slowa Digital |
Ilość załączników: 1
@Patrix
Kolega mensir67pl ma rację, SB Live! 5.1 i SB Live! 5.1 Digital to te same karty, tylko o innej nazwie handlowej. Można to zresztą zobaczyć w tabelce, którą dołączam - w nawiasach są podane inne nazwy tej samej karty. Zestawienie prezentuje dla wersji 5.1 akurat model SB0060, ale z tego co wiem to SB0100 był identyczny a SB0220 nie miał złącza AUD_EXT do modułu Live! Drive i posiadał dodatkowo niezidentyfikowane białe złącze. SB Live! 4.1 Player 1024 ***8211; takiej karty nie było (mówię o dodatku 4.1), karty Live! drugiej generacji (patrz tabelka), posiadały wyjścia dla 4 głośników, czyli gdyby chcieć dodać opis wyglądałby on 4.0 - ale nigdy nie był on dodawany. Jako ciekawostkę napiszę, że za pomocą wyjścia cyfrowego minijack w kartach 4 kanałowych teoretycznie można przesłać również sygnał 5.1, jednak wymagało to zmodyfikowania sterowników, których firma Creative nigdy nie wypuściła. Oczywiście górę wzięły sprawy handlowe i już obecność na rynku kart 5.1. Dlaczego tak zrobili, chyba nie muszę tłumaczyć ;). pozdrawiam |
Cytat:
Cytat:
cholera chyba, że ja to jakoś źle opisuje - ta jedynka na końcu to sub 4 satelity i sub, no fakt chyba sam sobie odpowiedziałem ;) |
|
Cytat:
foty sie zgadzaja SB0100 i SB0220 OEM i do SB0220 jest potrzebna chyba inna wersja sterowników teraz sie dogadaliśmy :spoko: |
Jest problem z OEMami... Oficjalnie Creative ich nie obsługuje: oryginalna odpowiedź "udaj się do producenta zestawu komputerowego po sterowniki".
I tu może być problem: na jednej konfiguracji będą chodzić, na innych nie. Jak miałem "0220" to kupując zastrzegłem sobie zwrot gdyby na moim sprzęcie nie odpalił. Na szczęście odpalił. Ale miałem 4.1 (użyj opcji SZUKAJ) "made in Canada" (co by to nie było) która pięknie grała pod win9xx i Me, pod każdym Linuxie a na win2k i XP nichuja. I nic się jej nie dało zrobić - poza jednym: poszła do żyda :P |
Czyli wynika z tego
Że lepiej brać jakiegoś używanego Live'a 5.1 SB0060 lub SB0100 Niż kupować te nowe OEMy? :idea: |
Cytat:
Nigdy nie widziałem karty Live! w systemie 4.1, owszem były jakieś dziwne wersje SB typu 4.1 Digital, ale nie jest to karta z rodziny Live! :nie: . Natomiast opisy sprzętu w sieci są często mylące, gdyż widzę powiedzmy SB Live! Player 4.1, patrzę, a to zwykły CT4760, czyli jak byk 4.0. Jeśli ktoś znajdzie Liva! 4.1 proszę o linka, bo będzie to niezwykła ciekawostka ;). pozdrawiam |
@Arepo
poprawi***322;em si***281; w tym co cytowa***322;e***347; sub mam wpiety pod karte a 4 satelity pod sub.... |
ja od***347;wie***380;***281; temat
czy warto kupi***263; tego sounblastera audigy 2 se za 85pln z arest.pl ?? link bo na zintegrowanej to mi co***347; si***281; z mikrofonem sta***322;o, a w ***347;rod***281; jad***281; tam zakupi***263; kila rzeczy (mysz, klawiatura, g***322;o***347;niki) dzi***281;ki za info |
Cytat:
Za t***281; kwot***281; na allegro masz stare jare Audigy z hardware'owym DSP :czytaj: A przy odpowiednim wymodelowaniu pakujemy sterowniki Audigy2 ZS :taktak: :mruga: |
@VIZZ
tzn. ??? jaki***347; konkretny model masz na my***347;li :hmm: |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:12. |