![]() |
@joujoujou ehh po prostu sie ostro wkur***** na adboka dzisiaj i sie wyzywam na forum ;D
|
Cytat:
|
niezly ciec z ciebie adbok... na gg pisales godzine temu ze idziesz spac... i jaka wziemna linia... linia energetyczna jest powietrzna czyli na slupach, a kabel od TP jest w ziemi, czyli w studzienkach TP
|
Cytat:
|
Cytat:
|
spalic to mi sie spalilo ale nigdy podczas burzy ;)
|
w mojej niewielkiej miejscowości (ok 800 os.) spaliła się połowa telefonów. Ja miałem farta mój telefon przeżył,ale jakieś 50m od mojego domu walnął piorun. Myślałem że się po***m ze strachu. U sąsiada spalił się telewizor i lodówa. "Burza jest jak dziewczyna, nigdy nie wiadomo co może zrobić" hehe
|
Jestem wreszcie on-line. Nie bylo mnie kilka dni ale pozyczylem modem do neo i monitor 14" :D od kumpla. Najlepsze jest to ze kompa wylaczylem pstryczkiem z tylu zasilacza a monita zostawilem bo co mu sie niby mialo stac...? zawsze dzialal nawet w czasie burzy i nic mu nie bylo. Po burzy wieczorkiem odpalam kompa a tu zonk ... monitor sie nie pali, modem sagema od neo goracy jak cholera, smierdzi czyms spalonym... a burza znowu nie byla taka duza. Bywaly wieksze. U kolegi na ulicy takze sie spalil modem od neo... co za badziewia... a radio caly czas mi gralo i fax rowniez jak dzialal tak dziala... ehh co za zycie :/ nowy wydatek sie szykuje ;(
|
Cytat:
Sorry za ciekawość, ale jeśli możesz to napisz, gdzie mieszkasz ? To znaczy, czy jest to miasto/wieś i czy blok/domek, no i czy jest piorunochron, a linia jest napowietrzna itd. Pytam o to wszystko, aby po prostu bardziej obiektywnie ocenić zaistniałą sytuację. A ogólnie, to bardzo niewesoło, też ostatnio jak zaczęło się błyskać wieczorem, to odłączyłem kompa i modem neo, ale burzy nie było. A odpowiadając na postawione pytanie - na szczęście mi osobiście nic się nigdy nie spaliło, ale koledze mieszkającemu na wsi spalił się kiedyś na pewno odbiornik satelitarny i chyba telewizor (ale szczegółow już nie pamiętam). Pozdrawiam i życzę wszystkim jak najmniej wyładowań i spaleń :) ro29 |
Tak samo jest u mnie - moj ojciec jest zawzietym Elektronikiem i caly moj dom jest uziemiony i odciety od swiata zewnetrznego ;)
|
mi sie spalił 3 razy zasilacz w kompie (dobrze że tylko zasilacz) . Ale teraz mam listwe, gniadko z bolcem i zasilacz z zabezpieczeniem: zwarciowym, przeciążeniowym, przepięciowym i termicznym.
|
ja raz podczas burzy 'stracilem' obie nagrywarki i grafike.... dzieki Bogu wszystko bylo na gwarancji.
|
Witam :piwo:
Spalił mi się parę lat temu podczas burzy telewizor 14 calowy marki SONY, udało się go jednak naprawić i działa do dziś. Wyglądało to w ogóle niesamowicie, bo tv sam się włączył z głosem na cały regulator, bez żadnego programu (tylko mrówki i szum) i niczym nie dało się go wyłączyć nawet przyciskiem power na obudowie. Pozostało wyciągnąć ręcznie wtyczkę z gniazdka. Na szczęście nic więcej nie uległo uszkodzeniu. Pamiętam, że burza była nad samym dachem mojego domu, bo jak waliło piorunami to miałem wrażenie jakby pociski spadały :). Muszę przyznać, że miałem wtedy niezłego pietra hehehe ... Pozdrawiam |
Nie mialem jeszcze tej "przyjemnosci" - odpukac.
A nie ma z Was nikt ubezpieczonego domu i sprzetu itp od takich wypadkow? Moza sasiad ma to do niego zaniesc sprzet i niech on to zglosi do ubezpieczalni :> |
no ja ostatni zaczolem wyjmowac wtyczke listwy kompa z sieci i modem od linii tp.. ktora okrada i pali 8 ) :haha: :jezyk:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:16. |