Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 15.12.2005, 17:52   #11
ro29
Guru

Data rejestracji: 27.01.2005
ro29 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Witam !
Miło słyszeć o takim zwyczaju - roku temu nie było mnie jeszcze wśród Was - więc dla mnie to pierwsza okazja aby ew. uczestniczyć w takim spotkaniu.

Co do godziny - to jest ...problem - i chyba nie tylko dla mnie. Z oczywistych względów wcześniej niż około 23.00 nie powinno się to odbyć - a z drugiej zaś strony niektórzy wybiorą się być może na tradycyjną Pasterkę o północy .....
Za późno też nie może być - bo mimo iź święta - to części może się oberwać za długie siedzenie przed kompem.
Więc naprawdę trudno orzec, która godzina była by najlepsza. Jeśli ja mógłbym coś zaproponować to ... aby zmienić datę spotkania i najlepiej aby odbyło się ono wieczorem dzień - dwa przed wigilią. Wtedy frekwencja ma szansę być większa - nikt nie będzie uciekał od stołu czy też przesiadywał za długo przed kompem - narażajac się na uwagi itp. - albo też nie będzie musiał rezygnować z pójścia na Pasterkę . Wiem, że to zmieniło by tradycję - ale z moje strony wydaje się to dość racjonalnym rozwiązaniem. Chyba najlepiej, aby odbyło się to np. w czwartek 22 wieczorem - bo w piątek wielu będzie chciało wcześniej się położyć - choć piątek też może być.

Aczkolwiek zdaję sobie sprawę z tego, że wigilia to wigilia - a także tradycja ma swoje prawa.

A jeśli jednak odbyło by się to tak jak "szefostwo" proponuje i jest to w zwyczaju 24 - to dla mnie najlepsza godzina to około 11.00 - 12.00 - na Paterkę niestety się raczej nie wybieram. A zbyt późno to też niedobrze - akurat następnego dnia mam uroczystość rodzinnną i chcę się w miarę wyspać.

Pozdrawiam
ro29

ro29 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

Twoje uprawnienia: