![]() |
... wiem, że żartowałeś. Średnio 2 razy w roku skanuję sobie kompa on-line i jak na razie przez te 3 lata nic nie złapałem. Pewnie w jakiejś części to zasługa Windowsa 2003 oraz Firefoxa, ale to pewnie tylko niewielka zasługa.
|
Zetoxa pzrecierz sie wyglupiam - nawet przez chwile o tym nie pomyslalem ( tylko tak napisalem;) )
Z jednej strony masz oczywiscie racje, ale co ma byc to bedzie. Kiedys tez tak robilem - bo nic na to nie wskazywalo - jednak symantec po kilku latach bez antyvira cos pokazal ( co lepsze mialem to w swoich zbiorach na CD-R zarchiwiwane) |
Prometeusz, nic nikomu nie podsyłam. Ostatniego antyvira miałem zainstalowanego w 2003 roku, od tej pory nie mam i mieć nie bedę, szkoda RAM-u na głupoty.
|
Cytat:
chcesz nam co podeslac:>:) |
Kris nie denerwuj mnie, przeskanowałem on-line Trend Micro, jak piszę, że nic nie mam, to tak właśnie jest!!! z mojej strony koniec dyskusji. Nie każdy klika byle gdzie i byle co.
|
Cytat:
??? Zapomniałeś o 'świadomych' wirusach - typu Blaster, Sasser, które wykorzystują luki w systemach i oprogramowaniu. Zanim napiszą poprawkę i ją zainstalujesz, może być po ptokach, ale... Twój wybór. :spoko: |
... przeskanowałem, nic nie znalazł, ja naprawdę jestem ŚWIADOMY co robię :)
|
Cytat:
IMHO dziś bez antywira + ogniomurka nie ma się co zapuszczać... Wracając do tematu - u mnie stoi NOD32 na komputerze P200MMX, 64MB RAM... ciut muli, ale przy takiej konfiguracji, to jest i tak do przyjęcia... :D Na komputerze po 2000 roku nie powinno być widać różnicy w pracy z NODem i bez... |
bARTko - a defragmentacja i te sprawy, moze przeinstalowanie antyvira pomoze?
jak wieki temu mialem mks to az tak mocno komputera nie stopowal ??? Cytat:
|
NOD32
:taktak: |
świadomy użyszkodnik neta nie potrzebuje antyvira (czyli taki jak np. ja :) :taktak: )
|
Cytat:
|
MKS jest legalny - służbowy, licencja zbiorcza ;-) Ale może rzeczywiście zmienię na coś mniej-spowalniającego ?
|
Cytat:
|
1. jezeli to oryginal - mecz sie dalej :0
Jezeli niekoniecznie - polecam NOD32 albo Kaspersky - najlepsze, nie tna tak kompa, i naprawde skuteczniejsze od MKSa :) 2. musi mulic :) to nie jest w 100% sprawny i skuteczny antywir :) przeca zbiera info o tobie i twoim kompie :) ergo, robi za spy! :) |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:31. |