![]() |
Cytat:
Identyczne sprzedaje po nazwa DENVER(ale nie wiem czy jescze mozna kupic )siec sklepow BIEDRONKA mozna zajsc i dotknac ;) widzilaem szyszalem jak gra niczego mu nie brakuje -ale glosnik byly PIONIERA |
Cytat:
.... http://miasta.gazeta.pl/torun/1,35576,3025883.html |
Bitwa o Media Markt wygrana! Pioneer zakupiony :)
Ilość załączników: 1
wstałem o 5:30 :) o 6:30 bylem przed MM i całą Galerią Copernicus (największa w województwie nie liczac Galerii Pomorskiej Bydgoszcz). Patrze a tu kolejka na pół parkingu przed centrum!!! Wkolegowałem się troche z przodu i zaczęło się! :) za 10 siódma miałem już nogi w górze i ściśniętą klatke piersiową :) kiedy zbliżałem się do nazwe to "gardła" kolejki ochroniarz wyciągał mnie za rękę z tłumu żebym wszedł między barierki LOL :) Wchodze na sale a tam już ludzie po 3 kartony targają do kasy :) komputery, laptopy, plazmy. Po 10 minutach paleciakami towar dowozili na sale bo się kończył :) Radio wziąłem chyba pierwszy i była ich na prawde cała sterta!
Pierwszy raz w życiu takie coś widziałem aby kazdy w kasie zostawiał po 4 000 zł i obojętnie od wieku na sali targał jakieś kartony ze sprzętem elektronicznym. Była to także moja pierwsza wizyta w MM - ceny są oszałamiające, sklep ogromy :) Mam 7 dni na sprawdzenie radia czy działa sprawnie, a rok na podbicie gwarancji :) ufff, a teraz spadam do pracy :) pozdro |
Cytat:
|
Cytat:
sa to orginalne golosniki - ja wiem ze zawsze mozna zinwestowac w sprzet przewyzszajacy wartosc pojazdu np. firmy BOSE :) |
Cytat:
mogłeś wziąść kilka sztuk i spokojnie opylić za 400-450 zeta :D oczywiście koledze z forum sprzedałbyś za 350 :szczerb: |
@CIAPEK a nie było w promocji 4X50 z reguły poza mocą są w nich lepsze wzmacniacze na lepszych układach.
Co do głośników zdecydowanie dzielone i tweetery koniecznie na bocznych słupkach a nie z tyłu na półce i walące w sufit I słuchał bym koniecznie porad @Wawelski-ego Jak będziesz miał dobre głośniczki to warto wymienić okablowanie jak najbardziej. konkluzja. mam stary model SONY CDX-l410 - chętnie bym podpiął do tego jakąś końcówke, niestety nie mam wyjść w tym modelu. I do tego Magnaty średnica 16cm chyba jakieś 216 BulPower czy jakpoś tam x 4 sztuki. Porównywałem to też z SONY 3 lata temu jakiś z lepszych modeli u brata w aucie. Głośniki firmowe ford-owskie - nie wiem co tam montują. przy cichym słuchaniu różnica była niewielka( na korzyść lepszego modelu), laecz głośniej zdecydowanie głośniki nie wyrabiały(walił tylko bas, lecz bez szczgułów) U mnie jest na odwrót to wzmacniacz już ma duże zniekształcenia przy głośnym słuchaniu. Od 6 miesięcy dałem wysokotonowe z tyłu na boczne słupki, wytłumiłem i uszczelniłem klape, półke i się żdziwiłem :) Basu mniej ale zdecydowanie lepszy, a wysokotonowy z tyłu poprostu miodzio Miłej i owocne zabawy :piwo: |
Cytat:
A całej "auckji" gratuluję :) |
@prometeusz - czy na prawde tak wiele stracilem ze nie mam 4X50 tylko 4X45? Wiesz? zmartwiles mnie troche bo stac mnie na lepsze radio, ale nie chce też przepłacaś skoro nie ma sensu. Czy więcej o "5" ;) dałoby na prawde wiele więcej?
@andrzejj9 - 2 lata gwary, ale 7 dni jeśli coś będzie nie tak wymienią mi sprzęt od ręki, potem radio jedzie do serwisu i inne komplikacje. pyt. ilu drożne głośniki skoro dzielone? |
no nie przesadzajmy wiele nie straciłeś :)
Pisałeś tylko że lubisz głośno a wzmacniacza nie dokupisz, więc uważam że warto było dołożyć. Głośniki ostatnio i w domu i w aucie używam dwudrożnych. Jak bym miał większe auto to pewnie by był 3drożny oczywiście w 3 elementach osobnych- miałem upatrzone takie alpiny teraz już z tego co widzę takich nie robią tylko dwudrożne. Przy dobrych głośnikach nie masz wogóle co patrzec na 3drożne |
no jak narazie niedokupie wzmacniacza fakt.... wszystko w swoim czasie :)
nawet smochodu jeszcze nie mam wiec do konca sam nie wiem co w nim jest:) Ale juz niedlugo i z czasem wszystko podokupujemy i skompletuyjemy. I... bez przesady nie będę ciągle słuchał na max, aż tak zboczony nie jestem hehe :) i co ważne.. Pioneer to Pioneer :) pozdrawiam, bede z czasem odswiezal ten temat i liczyl na Wasza pomoc. pzdr |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
@CIAPEK - gdzie będziesz parkował samochód? - fajne radyjko :> :P |
Jeżeli idzie o radyjka z mp3. Alpine, Clarion, Pioneer, JVC, Blaupunkt lub Kenwood /kolejność prawie przypadkowa :) /
Jeżeli Pioneer to przynajmniej od modelu DEH 4700 MP ma już wzmacniacz Mosfet? 4x50W - deczko mocniejszy niż bez i lepszy - a realnie coś około 20W. Jak kolega pisze szkoda mu bagażnika więc w półkę można dać jajeczka 6x9 ale nie SonyXplod. Szukać głośników o harakterystyce niskotonowej. Poleca się skupić na przedniej scenie dźwiękowej. Tył zostaw sobie na resztki kasy. W wygłuszone drzwi /proszę nie stosować past lecz maty, stosują nawet dekarskie/ midbasy-średniotonowe o średnicy 13-16 cm. Tweetery w słupki skierowane na "uszy" oczywiście na zwrotnicy. Musisz sprawdzić głębokość montażową głośników bo inaczej trzeba będzie zastosować pierścień dystansowy z MDF-u który nie jest złem. Jeżeli ma to iść na samym radiu to nie należy przesadzić z mocą głośników bo w radiu niewyrobi końcówka mocy i po podgłośnieniu będzie trzeszczeć. Trzeba zastosować głośniki o wysokiej skuteczności >90 db Jeden z kolegów dobrze radzi najpierw zainwestować w "dobre" głośniki, kable. Ktoś może ci polecić dobre głośniki na przód Hertz ESK 165? na allegro za ok. 350zł ale na samym radiu zabardzo niepograsz a tweetery mają zamocne. Ja polecił bym coś z Tonsila lub GMS tymbardziej iż niepotrzebujesz cudów. Wygłuszenie też możesz zrobić później. Sorki ale brakuje mi czasu. autokacik.pl - :) bez www www.motonews.pl - poszukaj kącik car audio www.elektroda.pl Jeżeli zabardzo wgłębisz się w lekturę o tematyce car audio to zgłupiejesz /tam trzeba mieć wzmaka, skrzynię nie tubę itp/ |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:16. |