![]() |
proponuje napisac przedzial cenowy i jakosc dzwieku jaka oczekujesz (audiofilem nie jestes chyba bo nie zadalbys na tym forum...ale czy masz wrazliwe ucho np., do czego bedzie uzywane (techno, klasyczna, metal), jak czesto)
|
jedno slowo:
YAMAHA |
.....A wiec tak:
Roznica miedzy Cd Yamaha CDX-493[6] a CDX-393[6] mkI, jest duza poniewaz oprucz tego ze seria 4 ma wyjscie sluchawkowe z potencjometrem to ma wyprowadzony tor cyfrowy, Yamaha[dzisiejsza] to marne sprzety i dzieki wyprowadzonemu torowi cyfrowemu mozna do konwertowania dzwieku z cyf na analog, zastosowac przetworniki wbudowane w wzmacniaczu....[kina domowe zwykle je maja, wzmaki stereo raczej nie...] ....POwiec tak czego szluchasz, jaki pokoj, kasa, blok/dom, i jesli masz mozliwosc posluchaj troche i kieruj sie soba - wlasnym gustem, to co ci sie podoba, odradzam pseudo-dobre sprzety...jak technics, mozesz troszke poszperac w necie w recenzjach, ale mimo to, sprzet kupijesz dla siebie.... polecam zaczac zestwa skaldac od kolumn..... albo lepiej tak: http://audio.lukar.net/ [a tu forum] |
Ja moze sie zareklamuje w najblizszym czasie bede sprzedawal wzmak[Amplituner K.D.] Kenwood Krf-v5030D[Czarny, pilot] + Cd Yamaha CDX-393[Tytan, pilot], wzmacniacz potezniejszy i to jest kino domowe 5.1[ma wiele przychylnych recenzji], cena zestawu ok.900zl...
Na tej stronce: http://www.homecinemachoice.com/testbench/index.html sa testy wzmakow K.D. ta jest o mojim Kenwoodzie..... ....Pisze reklame bo moze jest ktos chetny.... :zeby: |
ja bazuje tylko na SONY i wszystko narazie super gra i buczy. ale jak kiedys przyjdzie cos zmienic to pewnie tylko na Harmann-Kardon, to dopiero sprzecicho. tylko z cena troche nie wesolo...
|
Cytat:
|
Cytat:
Mówiłem o gotowych zestawach (HIFI SYSTEM). Philips za tą cenę na prawde nieźle gra. Mam wieże kilka dobrych lat, nawet nie wiem dokładnie ile, ale ponad 5 lat spoko i poza padniętym laserem nadal mam piękny czysty dźwięk. |
CIAPEK, moze teraz zobaczysz ;)
"w najblizszym czasie planuje zlozyc sobie jakis tani zestaw" |
Cytat:
Technics w sumie całkiem niezły jest ;) :) pzdr |
Cytat:
|
Cytat:
jej nie ma....i w przypadku 493 i 393 mkI, ta druga nie ma zadnych wyjsc cyfrowych.... |
Cytat:
|
Podepne sie do tematu: co myslicie o Panasonicu ??
Zwlaszcza o SA HE75 ? Czy to dobry wybor dla "nieaudiofila" ? |
Cytat:
|
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:54. |