Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   sprzet grajacy (https://forum.cdrinfo.pl/f5/sprzet-grajacy-34188/)

Kasprzak 26.04.2004 16:23

proponuje napisac przedzial cenowy i jakosc dzwieku jaka oczekujesz (audiofilem nie jestes chyba bo nie zadalbys na tym forum...ale czy masz wrazliwe ucho np., do czego bedzie uzywane (techno, klasyczna, metal), jak czesto)

REi 26.04.2004 20:33

jedno slowo:
YAMAHA

mqy 26.04.2004 21:46

.....A wiec tak:
Roznica miedzy Cd Yamaha CDX-493[6] a CDX-393[6] mkI, jest duza poniewaz oprucz tego ze seria 4 ma wyjscie sluchawkowe z potencjometrem to ma wyprowadzony tor cyfrowy, Yamaha[dzisiejsza] to marne sprzety i dzieki wyprowadzonemu torowi cyfrowemu mozna do konwertowania dzwieku z cyf na analog, zastosowac przetworniki wbudowane w wzmacniaczu....[kina domowe zwykle je maja, wzmaki stereo raczej nie...]
....POwiec tak czego szluchasz, jaki pokoj, kasa, blok/dom, i jesli masz mozliwosc posluchaj troche i kieruj sie soba - wlasnym gustem, to co ci sie podoba, odradzam pseudo-dobre sprzety...jak technics, mozesz troszke poszperac w necie w recenzjach, ale mimo to, sprzet kupijesz dla siebie....
polecam zaczac zestwa skaldac od kolumn.....
albo lepiej tak: http://audio.lukar.net/ [a tu forum]

mqy 26.04.2004 21:53

Ja moze sie zareklamuje w najblizszym czasie bede sprzedawal wzmak[Amplituner K.D.] Kenwood Krf-v5030D[Czarny, pilot] + Cd Yamaha CDX-393[Tytan, pilot], wzmacniacz potezniejszy i to jest kino domowe 5.1[ma wiele przychylnych recenzji], cena zestawu ok.900zl...
Na tej stronce: http://www.homecinemachoice.com/testbench/index.html sa testy wzmakow K.D. ta jest o mojim Kenwoodzie.....
....Pisze reklame bo moze jest ktos chetny.... :zeby:

shuma02 26.04.2004 22:16

ja bazuje tylko na SONY i wszystko narazie super gra i buczy. ale jak kiedys przyjdzie cos zmienic to pewnie tylko na Harmann-Kardon, to dopiero sprzecicho. tylko z cena troche nie wesolo...

mqy 26.04.2004 22:22

Cytat:

Napisany przez shuma02
ja bazuje tylko na SONY i wszystko narazie super gra i buczy. ale jak kiedys przyjdzie cos zmienic to pewnie tylko na Harmann-Kardon, to dopiero sprzecicho. tylko z cena troche nie wesolo...

:mruga:

CIAPEK 26.04.2004 22:44

Cytat:

Napisany przez MaciejT
Ciapek, CZYTAJ :) jak zlozysz zestaw z Philipsa, jesli komponenty segmentowe Philipsa sprzedawane sa jako Marantz? <Ostatnio Marantz to juz chyba nie Philips, ale nie wiem dokladnie co i jak sie potoczylo>

www.audio.com.pl
HFiM jakos nie chce dzialac :(

Witam Wszystkich!
Mówiłem o gotowych zestawach (HIFI SYSTEM). Philips za tą cenę na prawde nieźle gra.
Mam wieże kilka dobrych lat, nawet nie wiem dokładnie ile, ale ponad 5 lat spoko i poza padniętym laserem nadal mam piękny czysty dźwięk.

MaciejT 26.04.2004 23:26

CIAPEK, moze teraz zobaczysz ;)

"w najblizszym czasie planuje zlozyc sobie jakis tani zestaw"

CIAPEK 26.04.2004 23:31

Cytat:

Napisany przez MaciejT
CIAPEK, moze teraz zobaczysz ;)

"w najblizszym czasie planuje zlozyc sobie jakis tani zestaw"

o jeeezu :P, nie podałem propozycji złożenia zestawu, ale gotowca. Też gra ;)

Technics w sumie całkiem niezły jest ;) :)
pzdr

Sz@tynbury 27.04.2004 07:34

Cytat:

Napisany przez mqy
.....A wiec tak:
Roznica miedzy Cd Yamaha CDX-493[6] a CDX-393[6] mkI, jest duza poniewaz oprucz tego ze seria 4 ma wyjscie sluchawkowe z potencjometrem to ma wyprowadzony tor cyfrowy, Yamaha[dzisiejsza] to marne sprzety i dzieki wyprowadzonemu torowi cyfrowemu mozna do konwertowania dzwieku z cyf na analog, zastosowac przetworniki wbudowane w wzmacniaczu....[kina domowe zwykle je maja, wzmaki stereo raczej nie...]
....POwiec tak czego szluchasz, jaki pokoj, kasa, blok/dom, i jesli masz mozliwosc posluchaj troche i kieruj sie soba - wlasnym gustem, to co ci sie podoba, odradzam pseudo-dobre sprzety...jak technics, mozesz troszke poszperac w necie w recenzjach, ale mimo to, sprzet kupijesz dla siebie....
polecam zaczac zestwa skaldac od kolumn.....
albo lepiej tak: http://audio.lukar.net/ [a tu forum]

Nieprawda, między 396 a 496 nie ma żadnej różnicy w elektronice, tylko wspomniany wzmacniacz słuchawkowy oraz regulacja wyjścia analogowego, która to regulacja jest przeprowadzana na drodze cyfrowej, czyli nie ma żadnego potencjometru. Ale już z 393 i 493 nie wiem jak jest.

mqy 27.04.2004 15:31

Cytat:

Napisany przez Sz@tynbury
Nieprawda, między 396 a 496 nie ma żadnej różnicy w elektronice, tylko wspomniany wzmacniacz słuchawkowy oraz regulacja wyjścia analogowego, która to regulacja jest przeprowadzana na drodze cyfrowej, czyli nie ma żadnego potencjometru. Ale już z 393 i 493 nie wiem jak jest.

Nie bede sie klocil gdzie jest ta regulacja, ale w 493[6] ona jest a w 393[6]
jej nie ma....i w przypadku 493 i 393 mkI, ta druga nie ma zadnych wyjsc cyfrowych....

Sz@tynbury 27.04.2004 16:31

Cytat:

Napisany przez mqy
Nie bede sie klocil gdzie jest ta regulacja, ale w 493[6] ona jest a w 393[6]
jej nie ma....i w przypadku 493 i 393 mkI, ta druga nie ma zadnych wyjsc cyfrowych....

Nie ma żadnej regulacji. W 496 jest po prostu prosty wzmacniacz słuchawkowy na jakimś opampie. 396 ma w tym miejscu pusto. Ot, cała różnica. Chyba, że chodzi ci o przyciski do regulacji, które to 496 ma a 396 nie ma, tam nie ma żadnegoo potencjometru, gdyż regulacja głośności odbyewa się w DACu. A wyjście otyczne mają obydwa.

reed 27.04.2004 16:53

Podepne sie do tematu: co myslicie o Panasonicu ??
Zwlaszcza o SA HE75 ?
Czy to dobry wybor dla "nieaudiofila" ?

Makthom 27.04.2004 21:41

Cytat:

Napisany przez lordabortion
kolumny zrobi mi znajomy na zamowienie

Tak z ciekawosci, na jakich glosnikach zrobi Ci znajomy te kolumny? A sub na czym będzie?

MaciejT 28.04.2004 21:47

Cytat:

Napisany przez reed
Podepne sie do tematu: co myslicie o Panasonicu ??
Zwlaszcza o SA HE75 ?
Czy to dobry wybor dla "nieaudiofila" ?

sadze ze nie, ale niech Twoj sluch to oceni :)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:54.