![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Kodeki do odtwarzania filmów robionych aparatami
Ehh.. skrótowo, bo przed chwilą opisałem wszystko dokładnie, ale po przyciśnięciu przycisku wyślij zamiast wysłania wszystko mi się skasowało.. Ta nowa wersja forum czasami mnie 'lekko' wkurza..
No ale do rzeczy - chodzi mi o to, że przeglądając ostatnio przykładowe filmy robione aparatami, często mam problemy z ich odtworzeniem. A nie są to jakieś dziwne rozszerzenia tylko zwykłe mpg. Tu są dwa przykładowe filmiki. U mnie w Media Player Classic odtwarza się tylko dźwięk, a i to z trzaskami (plus dziwnymi wskazaniami czasu), a w Media Playerze i Sub Edit obraz już co prawda widać, ale skacze tak, że zupełnie nie da się oglądać. Kodeki mam zainstalowane stosunkowo nowe i z żadnymi innymi filmami nie mam żadnych problemów. Co może być przyczyną? 1) http://www.steves-digicams.com/2006_...s/MOV00102.MPG (ok. 3MB) 2) http://www.steves-digicams.com/2006_...s/MOV00160.MPG (ok. 12MB)
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#3 |
Ismail Delivered
Data rejestracji: 29.08.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Odk***261;d pami***281;tam instaluj***281; ACE Mega CoDecS Pack 4.25 i DivX 5.2.. Ten zestaw jeszcze mnie nie zawi***243;d***322;.
Filmy, do kt***243;rych da***322;e***347; linki odtwarzam bez problemu w Winampie i Sub Edicie ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
gÓru
Data rejestracji: 20.12.2003
![]() ![]() ![]() |
U mnie pod MPC filmik nie dzia***322;a, s***322;ycha***263; tylko d***378;wi***281;k, a w Best Playerze ***347;miga bez problemu. Mog***281; go te***380; bezproblemowo przekonwertowa***263; do XviD-a w VirtualDub-ie
![]() :EDiT: Problem z MPC rozwi***261;zany. Odpal MPC => View => Options => Formats => Znajd***378; mpeg media file => zmie***324; jego ustawienie z DirectShow na QuickTime ![]() Ostatnio zmieniany przez gallus : 03.05.2006 o godz. 23:59 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Prorok na F.O.R.U.M.
Data rejestracji: 01.01.2002
![]() |
U mnie zarowno pierwszy jak i drugi filmik idzie bez zadnych problemow.
Kodeki? - z tego co pamietam to chyba ffdshow czy jakos tak (sciagam zwykle z underpl.org)
"The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing" - Edmund Burke "Jedynym sposobem na to by zatryumfowało zło, jest gdy dobry człowiek nie robi nic." -------------------------------------------------------------------------------- Ten post NIE powstał w celu przekręcenia licznika o kolejną cyferke - copyright by nie Nimal ani nie Gallus a Eliasz ![]() ![]() ![]() Ostatnio zmieniany przez Eliasz : 04.05.2006 o godz. 00:03 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
( o )( o )
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ja nie mam prawie ***380;adnych kodek***243;w, ffdshow nie mam na pewno, filmy si***281; odtwarzaj***261; bez ***380;adnego problemu, mo***380;e masz co***347; namieszane, s***322;ysza***322;em, ze za du***380;o kodek***243;w, te***380; niezdrowo...
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#7 | |
the one
CDRinfo VIP
Cytat:
@ B@rtek Quick Time będzie dobry, ale raczej tylko do filmików nagrywanych w jego formacie. Nagrywa tak Panasonic i jeszcze bodajże Casio (ale pewny nie jestem). Przy pozostałych nie ma potrzeby jego instalacji. Poza tym i tak mam w systemie Quick Time Alternative. @ joujoujou Że za dużo kodeków to nie zdrowo wiem od dawna. I dlatego też staram się zawsze trzymać ten sam, sprawdzony zestaw, bez żadnych niepotrzebnych dodatków ![]()
![]() |
![]() |
#8 |
gÓru
![]() ![]() ![]() |
Ja mam ustawione tak jak na obrazkach i dzia***322;a
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | ||
Guru
Data rejestracji: 27.01.2005
![]() |
Witam !
Jako domyślny do tego typu plików mam Real Player - oba filmiki odtworzyły się bez problemu z dźwiękiem ![]() Natomiast dziwnie zachowały się w Media Player Classic - bez obrazu - w jednym przypadku tylko dźwięk, w drugim nawet dźwięk poszarpany. Zmiana ustawień jak pisał @gallus nie pomogła. Sprawdziłem także w Quick Time - odtwarzają się, ale jakoś jakby trochę mało płynnie. Co do kodeków to mam K-lite code Pack (chyba wersja 1.44). Cytat:
![]() Cytat:
![]() Pozdrawiam ro29 |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
I have got my own WORLD..
Data rejestracji: 03.11.2002
![]() |
a ja mam K-lite Codec Pack 2.54 w wersji full do tego Quick Time Alternative i nie pamietam kiedy ostatnio mialem jakis problem z jakim kolwiek filmem czy to z netu czy z aparatow a swego czasu jakos dziwnie duzo aparatow cyfrowych mialem w domu i zgrywalem ze wszystkich wszystko i chodzilo ladnie pieknie...
Andrzeju wyglada na to ze z forumowiczow tylko Tobie nie wszystko dziala ![]()
![]() |
#11 | |
Guru
Data rejestracji: 27.01.2005
![]() |
Witam !
Cytat:
![]() Pozdrawiam ro29 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Dziadek
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
AllPlayer odtwarza oba filmy idealnie, kodeki to ffdshow+Real Alternative +Quick Time Alternative
![]() |
#13 |
Poważny używkownik
Data rejestracji: 16.02.2005
![]() |
K-lite+Real alt.+QuickT alt - u***380;ywam jednego playera - sub Edit - no m***243;g***322;bym jeszcze winampem albo MP - w ka***380;dym razie chodzi
![]()
![]() |
#14 | |
the one
CDRinfo VIP
Cytat:
@ ro29 Ja już bez kombinacji ctrl+a i ctrl+c nie wysyłam praktycznie żadnego postu.. @ Zelea Mi w sumie też tylko połowicznie nie działa, bo na notebooku dzisiaj bez problemu je odtworzyłem. Ale jak już jestem przy temacie, to chciałbym wiedzieć dlaczego tu mam problem. Ale widać jednak kwestia kodeków, odinstaluję wszystko co mam i zainstaluję jakąś nową paczkę. Powinno pomóc.
![]() |
![]() |
#15 |
gÓru
![]() ![]() ![]() |
Klikam dwa razy i pojawia si***281; lista wyboru
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|