Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Stacja Paliw Intermarche (https://forum.cdrinfo.pl/f5/stacja-paliw-intermarche-89442/)

andrzejj9 07.08.2011 11:13

Cytat:

Napisany przez - Deckard - (Post 1175604)
andrzejj9 - kierownika na rozmowę? wezwanie inspekcji handlowej ? proszę Cie ochłoń - żyjesz w Polsce ;-)

tutaj zakład pracy który ma być poddany kontroli PIPu jest informowany wcześniej a i inspektor w łapkę weźmie i sprawa załatwiona ,

myślisz ze inspekcja handlowa czy inny urząd kontrolujący stacje jest mega uczciwy i konkretny?

ja w tym kraju nie wierze żądnemu urzędasowi żadnemu!

przez moje 10letnie doświadczenie zawodowe tyle się tego naoglądało że rzygać się chce

Masz niestety rację.. Co nie zmienia faktu, że ja tego ciągle jeszcze nie akceptuję i mam nadzieję, że nigdy nie będę..

Zresztą.. nie chcąc uzdrawiać świata, spójrz na to z innej strony (egoistycznej, ale to zdrowy egozim) - jeśli będziemy na to przymykać oko na zasadzie, że to przecież Polska i jest tak, a nie inaczej, to przecież na nas właśnie się to odbije. Bezkarny kierownik stacji nie będzie miał przeciwskazań, żeby trochę sobie 'dorobić' podkręcając od czasu do czasu licznik. A że klient (może ja, może ty) zapłaci więcej.. No cóż, nie jego problem..

DejaVu 07.08.2011 11:02

Ja przez rok tankowałem w Statoil -różnie mówią o jakości paliwa z tej firmy- ja nie miałem żadnych problemów :D mój SDI nie jest wybredny.Teraz tankuję ruską ropę po 4zł. i też nie widzę różnicy ;)

- Deckard - 07.08.2011 10:56

andrzejj9 - kierownika na rozmowę? wezwanie inspekcji handlowej ? proszę Cie ochłoń - żyjesz w Polsce ;-)

tutaj zakład pracy który ma być poddany kontroli PIPu jest informowany wcześniej a i inspektor w łapkę weźmie i sprawa załatwiona ,

myślisz ze inspekcja handlowa czy inny urząd kontrolujący stacje jest mega uczciwy i konkretny?

ja w tym kraju nie wierze żądnemu urzędasowi żadnemu!

przez moje 10letnie doświadczenie zawodowe tyle się tego naoglądało że rzygać się chce

ed hunter 07.08.2011 10:16

To trzeba by zacząć 22 lata temu, teraz co najwyżej barmance wlepią mandat za nienabicie kibla na kasę...

andrzejj9 07.08.2011 10:13

Co to znaczy mógł się rozkalibrować? Są określony normy stanowiące, jaka ma być dokładność maszyny i usprawiedliwienia, że się rozkalibrował wydają mi się śmieszne. Najpierw na rozmowę z kierownikiem, a jak to nic nie da (powinno dać) to wezwanie inspekcji handlowej. Nie wiem, jak to potem u nas wygląda (ktoś mi kiedyś opowiadał, jak w Niemczech przyjechał taki odpowiednik na stację, to już kierownik miał stan przedzawałowy - i słusznie), ale kary za to powinny iść przynajmniej w setki tysięcy złotych.

grzeniu 07.08.2011 09:45

Jeśli robisz mniej km, to warto dobrze przyjrzeć się licznikom na stacji.
Najlepiej sprawdzić na kanistrze, gdzie dobrze wiesz do którego miejsca sięga np 20l. Zapewniam was, że na każdej stacji wynik będzie inny.

Paliwa chyba wszyscy mają standard, tzn Orlen albo Lotos. Chrzcząc paliwo za dużo ryzykują, bo w razie kontroli sprawa jest ewidentna, a taki przepływomierz zawsze mógł się rozkalibrować....trzeba będzie wyregulować.

- Deckard - 07.08.2011 09:35

kiedyś bywałem często w Knurowie i tankowałem na owej stacji przez dłuższy okres, powiem tak - ja robię mniej kilometrów po zatankowaniu na tej stacji,

tak samo na bliskiej,carefour i innych typu pan joooozek zaprasza

SEBAW 07.08.2011 08:01

Stacja Paliw Intermarche

W mojej miejscowości powstała Stacja Paliw Intermarché. Pytanie krótkie - czy warto korzystać?
Cena przykładowa (tydzień wstecz) dla ropy:
Intermarché - 4.89zł,
Orlen, Statoil - ok. 5.08zł.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:42.