![]() |
Cytat:
|
JA nie bardzo rozumiem o co dokłądnie chodzi bo w wątku ktoś pomieszał radio ze stałym łączem przez TP (Neo,SDI).
JA mam podobny problem co brzuszki (tpsa i brak możliwości założenia stałego łącza bo MAM ŁĄCZE RADIOWE o wydajności mniejszej niż modem 56kbps...) a że mieszkam na wsi nikt mi masztu nie postawi żeby uruchomić szerokopasmowy dostęp radiowy. Od kwietnia robie następujący patent -abonament za 85 z rozmowami lokalnymi za free poza godzinami szczytu, w świeta i weekend -abonament na net u lokalnego dostawcy na net 40zł za nielimitowany dostęp wdzwanialny (niestety tylko dial-up ale zawsze coś) i zobacze jak to sie sprawdzi bo za rachunki za net wisi nade mną widmo eksmisji: ) F. |
Cytat:
Nam mówią,że nie możemy ,bo mamy ISDN.To nie można z ISDN-u zrezygnować? W telepunktach siedzą przerażone Panie,robiące za chłopców do bicia. Az mi ich żal. Rozważałem łącze radiowe,bo taniej /?/ - mój ostatni rachunek za ISDN -420 zl :((((( |
Ja mam radiowke. Jest łacze 2 Mbit narazie na około 50 osób. Wszystko jest ok. Transfer w granicach 150kb. Pogoda nie ma nic do rzeczy, zawsze jest OK.
Dokładniej to jest tak, że tam gdzie idzie są kable, a dalej jest antena i znów kable. Taką antene ja mam własnie na dachu :) Aha. Koszt za podłącz to 400zł, a na miech 50zł. Mieszkam w miasteczku, które ma około 5 tys ludzi. |
a jak ja mieszkam na wsi i pewnie byłbym jedynym zainteresowanym :( -?
|
Cytat:
Pozdro!:) |
Cytat:
Jeśli miałbyś mieć SDI, Neo lub DSL to po prostu MUSISZ zrezygnować z isdn-u, bo inaczej musiałbyś mieć podłączoną drugą linię analogową. Jeśli chodzi o SDI itd... to w zależności od panelu (mogę się mylić) ale w jeden może być wpiętych bodaj 16 odbiorców. Może jakby tepsa znalazła u Ciebie z 10 chętnych, toby zainstalowała... a może i nie? Kto ją tam wie? Już 3 miechy temu miałem mieć DSL i... cisza. |
Cytat:
masz takiego w zasięgu? pewnie nie. no to dupa zbita |
Cytat:
|
Cytat:
Co do mojego lokalnego dostawcy to sylaba.net z Poznania (transfer bedzie nadal z minionej epoki, ale za to namiastka nielimitowanego dostępu wieczorem i weekend) OPIS->http://www.sylaba.net.pl/szczegoly.htm#dostepv90 Usługa obsługuje isdn ale nie wiem jak to taryfikuje TEPSA. Pozdrawiam Właśnie sobie uzmysłowiłem, że jak weźmiesz w tepsie abonament za 85zł to rozmowy międzymiastowe też masz za darmo więc nie musi to być lokalny dostawca, ale ogólnokrajowy czyli mógłbyś skorzystać z sylaby. Mam nadzieje że sie nie myle:P |
Hmm, mam podobny problem co przedmówcy. Mieszkam w środku miasta (Olsztyn), obok ratusza. TPSA nie podłączy netu, ponieważ za mało mieszkańców, kablówki ta sama odpowiedź. Czy ktoś wie z Olsztyniaków, czy jest możliwość podłączenia śródmieścia przez radio?
|
Odnośnie tych darmowych wieczorów to jest taka sprawa, że są one tylko darmowe jak Ty masz Tepse i dzwonisz do kogoś na tepse.... wtedy masz darmowo... jesli dzwonisz z tepsy na netie to już niestety musisz za to zapłacić.... przykre, ale we wszystkim jest jakiś haczyk.
|
U mnie we wsi gość podlączył się na szeroko(chyba 2gbs?),postawił anteny i podłącza chętnych bezprzewodowo Wi-Fi.300 instalacja,86 abonament 128kbs bez limitu.Mam to od
kilku miesięcy i jestem zadowolony.Zero problemów.http://www.multilan.net/ Jedynie fizyczne przeszkody mogą przeszkadzać w transmisji (dachy sąsiadów drzewa)pogoda bez znaczenia. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:36. |