Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Stało się 10 sierpnia Figo, Beckham, Zizou i spółka w Krakowie !! (https://forum.cdrinfo.pl/f5/stalo-sie-10-sierpnia-figo-beckham-zizou-spolka-krakowie-37710/)

gallus 30.07.2004 18:51

Ja tam uważam że Wisła zostanie rozgromiona, lub odda walkowera :> [joke]

nimal 30.07.2004 19:10

czemu 22 facetow goni jedna pilke? przeciez kazdy by sobie mogl kupic wlasna ||

kraluk 30.07.2004 19:46

Cytat:

Napisany przez smolik
Więc jeśli sami nie wyeliminują Wisły to pomoga im jakieś "siły nadprzyrodzone".

Słowniczek:
"siły nadprzyrodzone" - sędziowie i cała banda z UEFA.

Zgadzam się z Tobą całkowicie. Ale nadal będę kibicował Wiśle i życzę jej jak najlepiej.

Air 30.07.2004 20:26

Cytat:

Napisany przez Burak_123
Jakich Norwegów?? w 3 rundzie rok temu grali z Anderlechtem Bruksela a to Belgowie :)

Sorry, mój błąd, oczywiście to był Anderlecht :D

Nol 30.07.2004 22:49

Cytat:

Napisany przez sayan
Jeśli fundusze pozwolą to Sayan pojawi sie 10 sierpnia aby zobaczyc swoich ulubieńców w Krakowie :)

Jako że podczas roku akademickiego mieszkam od stadionu Wisły jakieś 200 m, to pozwolę sobie naświetlić Wam szanse na kupno biletu na ten mecz.

Jak Wisła grała z Legią na Reymonta byłem jedną z wielu osób, które próbowały dostać się na stadion. Już podobno od 4-5 w nocy przed obiektem sportowym ustawiała się kolejka zagorałych fanów przyjeżdżających nawet z bardzo odległych miejscowości. Mimo tego biletu nie dostali! Zresztą sama historia kupowania biletów wiąże ze sobą nieprzyjemne wypadki z dresami itp, których tutaj nie ma sensu opisywać.

Mecz z drużyną ze stolicy to istny szlagier w krakowskim środowisku. Rangę takiej imprezy przebija tylko derby z Cracovią i oczywiście mecz z Realem Madryt. Zatem już w tym momencie możecie sobie odpowiedzieć czy uda Wam się dostać bilety na mecz.

Rzeczą, która definitywnie blokuje możliwość kupna biletu jest to, że pierwszeństwo mają osoby z karnetami. Osobom niezorientowanym wyjaśniam, że Wisła Kraków sprzedała wszystkie miejsca na następną rundę w trybie karnetowym, zatem nie będzie prowadzona sprzedaż przed żadnym meczem ligowym i PP. Owszem, karnety nie dają możliwości zobaczenia rozgrywek w pucharze UEFA czy Ligi Mistrzów, ale jak wspomniałem wcześniej, dla posiadaczy karnetów prowadzona jest przedsprzedaż. Nie wyobrażam sobie, aby jakaś osoba zrezygnowała z takiej okazji.

Jeśli chodzi o Stadion Śląski, to najprawdopodobniej nic z tego nie będzie. Serwis wislakrakow.com opublikował fragment rozmowy z Henrykiem Kasperczakiem, który na pytanie "Gdzie zagramy?" odpowiedział "Nie wiem. Słyszałem, że na boisku". Komentarz co prawda na nic nie wskazuje, ale redaktorzy tego portalu znają się na rzeczy i uważają, że to wskazuje na Kraków. Dla przypomnienia - stadion Wisły może pomieścić ok. 10 tys. kibiców i w tym roku rozpocznie się jego modernizacja (nowe trybuny, pełne zadaszenie), co pozwoli na pomieszczenie ok. 22 tys. ludzi. Docelowo po wybudowaniu narożników zmieści się tam ok 30 tys. osób.

A teraz może o samym meczu. Oczywiście jestem realistą i wiem, że szanse awansu są praktycznie zerowe, ale mam również świadomość tego, że Wisła jest solidną drużyną walczącą do końca. A to rzadkość w polskiej lidze. Nie liczę tu na żadne sukcesy i cuda, ale wierzę, że drużyna prowadzona przez Henryka Kasperczaka zaprezentuje się na miarę swoich sił i możliwości. Takie jest zresztą moje dzisiejsze życzenie urodzinowe. Nietrudno po tym odgadnąć, że jestem zagorzałym kibicem Wisły.

P.S.
I jeszcze jedna rzecz, na którą chciałbym zwrócić uwagę. Ja rozumiem, że kibice mogą nienawidzeć niektórych drużyn. Wiem dobrze jakie zależności panują pomiędzy wyznawcami Wisły i Legii, o samej Cracovii nawet nie wspominając. Ale kiedy przychodzi czas rozgrywek europejskich, to kibicuję również Legii Warszawa. Po prostu uważam, że każda polska drużyna daje wizytówkę naszego kraju i należy jej życzyć powodzenia. To samo się tyczy Lecha i Amici. Natomiast naprawdę nie rozumiem osób, które za wszelką cenę życzą nieszczęścia nawet w pucharach Legii czy Wiśle. W mojej opinii jest to głupota.

47 31.07.2004 01:34

Mission Imposibile 3: Wisła - Real ;) Wisła nie ma najmniejszych szans, nawet nie ma o czym marzyć. Ja obstawiam 0:3 i to już w pierwszej połowie.
Pozdro

Mily_ 31.07.2004 07:16

W sumie to przecież na Euro 2004 nikt się nie spodziewał że się wybiją Czechy i Grecja a tu masz: Czechy odpadły co prawda wcześniej ale Grecy wygrali Euro. No to mooożżżeee Wisłą wygra.

Weron 31.07.2004 09:18

Cytat:

Napisany przez Nol

P.S.
I jeszcze jedna rzecz, na którą chciałbym zwrócić uwagę. Ja rozumiem, że kibice mogą nienawidzeć niektórych drużyn. Wiem dobrze jakie zależności panują pomiędzy wyznawcami Wisły i Legii, o samej Cracovii nawet nie wspominając. Ale kiedy przychodzi czas rozgrywek europejskich, to kibicuję również Legii Warszawa. Po prostu uważam, że każda polska drużyna daje wizytówkę naszego kraju i należy jej życzyć powodzenia. To samo się tyczy Lecha i Amici. Natomiast naprawdę nie rozumiem osób, które za wszelką cenę życzą nieszczęścia nawet w pucharach Legii czy Wiśle. W mojej opinii jest to głupota.

Powiedzialbym, ze to jest nawety *****izm i takich ludzi trzeba leczyc.
Chociaz z drugiej strony nie nalezy sie sugerowac opinia dzieciakow.
Bo nie wyobrazam sobie aby dorosly czlowiek mial takie poglady.
Ze swojej strony moge dodac, ze mimo tego, iz jestem z pomorskiego gdzie kroluja Arka, Baltyk, Lechia itp.
To bede trzymal za Wisla i innymi klubami, ktore reprezentuja POLSKE w pucharach.Bo oni nie graja tylko dla siebie ale i dla calej reszty, ktora byc moze w przyszlosci bedzie mogla wystapic w lidze mistrzow bez eliminacji.
Juz teraz jakby Groclin lepiej sie zaprezentowal w dwumeczu z Francuzami to bylaby mozliwosc wystawienia 2 druzyn do ligi mistrzow.
Niestety sie nie udalo. Wisla teraz miala naprawde pecha.Ale uwazam, ze jest mozliwosc pokonania Realu.Zreszta jak kazdego.Wystarczy tylko walczyc caly mecz, grac bardzo dobrze w obronie i liczyc na jakas szybka kontre.
Trzymajmy wszyscy za Wisle. Moze sie uda.

sayan 31.07.2004 10:41

a tu oficjalnie o tym co napisał NOL

Możliwość zobaczenia Realu na żywo, jeśli mecz odbędzie się w Krakowie, stopnieje dla przygodnych kibiców niemal do zera. Tłumaczy rzecznik Krzoska: - Sprzedaliśmy 10 tysięcy karnetów na cały sezon, a więc tyle, ile na stadionie jest miejsc. Karnety obejmują mecze ligowe i w Pucharze Polski. W przypadku meczów kwalifikacyjnych do Ligi Mistrzów, pierwszeństwo zakupu biletów mają posiadacze karnetów. Wątpliwe, by ktoś zrezygnował z takiego prawa. Wszystko wskazuje więc na to, że w kasach biletów na Real nie będzie.

Franc 31.07.2004 11:25

Real jest pełen gwiazd ale nie jest dobrze zgrany - wygrywają lub dostają w tyłek jak się przeciwnik przyłoży do roboty. Będę kibicował Wiśle, bo to polski klub i mam tylko nadzieję że wycisną z Realu "siódme poty"

czero 02.08.2004 12:34

No no no, nie bylo mnie 3 dni a tu takie ciekawe rzeczy sie wydarzyly.
Oczywiscie mimo ze z mojegio miasta do Krakowa jest daleko, nawet bardzo to to bede calym sercem za Wisla.
Jestem jednak realista i sensacji raczej sie nie spodziewam

Real pewnie przyjedzie rezerwowym skladem, moze Wisle sie jakos uda wywalczyc remis, albo chociaz niewiele przegrac, ale za to w Madrycie Real pokaze swoja sile...

Air 03.08.2004 19:15

Widzieliście ceny biletów na mecz?

Od 200 zł w górę o ile dobrze przeczytałem. To dobrze że nie grają na Śląskim :spoko:

Nol 03.08.2004 20:03

Ja się im tam nie dziwię, że wolą grać u siebie - to jest jednak ich własny stadion, a jeśli chodzi np. o murawę, to nie przesadzę, jeśli powiem,że maja praktycznie najlepszą w Polsce. Poza tym, to psychologiczny aspekt grania u siebie nie jest na pewno bez znaczenia.

A co do cen - tak to już jest, że klub próbuje wyciągnąć z takich szlagierów jak największe pieniądze. To mnie też nie dziwi, zwłaszcza kiedy popatrzę się na budżety polskich i zagranicznych drużyn. A w Krakowie znajdą się ludzie, którzy zapłacą duże wielokrotności tych sum konikom i innych ludziom tylko po to, żeby obejrzeć ten mecz na żywo.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:29.