![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
MasteR of PuppetS
Data rejestracji: 31.08.2005
![]() |
Sterowniki CATALYST wersja 7.8
Witam!!
Post dotyczy sterowników, o których mowa w temacie. Otóż posiadam kartę ATI RADEON 9550 128MB model GV-R955128D i zainstalowałem sobie te sterowniki wraz z programem Catalyst Control Center ze strony http://ati.amd.com/support/drivers/xp/radeonx-xp.html i po zainstalowaniu zaczęły dziać się dziwne rzeczy. Po pierwsze w menadżerze urządzeń karta została rozpoznana jako: RADEON 9550 /X1050 SERIES. Czy to jest dobrze?? Po drugie pojawił sie problem z wyświetlaniem obrazu, a mianowice podczas otwierania jakiegoś okna np. dysk D, to pojawiało się ono nie odrazu, ale było "wczytywane od góry do dołu", albo gdy chciałem odświeżyć pulpit, to odświeżał się on również "od góry do dołu". Tak jak skaner. Mam nadzieje, że wyraziłem sie z miarę jasno. Oczywiście udało mi sie powrócić do starych sterowników i teraz jest wporządku. Tylko zastanawia mnie dlaczego tak się stało. Może ktoś wie i może mi pomóc. Z góry dziękuje za informacje.
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
..:: Ju-Jitsu ::..
Data rejestracji: 06.11.2004
![]() ![]() |
Ja ze sterownikami catalyst po***380;egna***322;em si***281; jaki***347; rok temu po nie wyja***347;nionym zu***380;yciu procesora 100% podczas startu kompa. Teraz mog***281; jecha***263; tylko na omega.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
MasteR of PuppetS
![]() |
Cytat:
Zastanawiam się czy nie zainstalować tylko samych sterowników bez Catalyst Control Center's?
![]() |
![]() |
#4 |
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
inżynier systemowy
Data rejestracji: 07.07.2004
![]() ![]() ![]() |
Hehe... ja mam lepsza jazde z tymi sterownikami... Nie moge wogole ich zainstalowac bo wywala mi ze nie znaleziono zgodnego sprzetu.. poczekam na nowe.. a musze miec ATI bo mi Tuner nie dzia***322;a inaczej ...
chyba ze kto***347; zna jakies Freeware lub cukierkowalne programy do TV i radia na All in Wonder. Ogolnie Omegi zawsze dzia***322;aja lepiej niz orginalne sterowniki ATI.... Nie ma problemow z instalacja, i wszystko dzia***322;a jak nale***380;y.... Co do rozpoznawania to tak. Wszystko jest OK, ma tak rozpoznawa***263;: RADEON 9550 /X1050 SERIES |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
MasteR of PuppetS
![]() |
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#7 |
MasteR of PuppetS
![]() |
Zainstalowałem sobie już sterowniki Omegi i jestem zadowolony!! Żadnych problemów jak do tej pory. Obraz czysty i ostry, bez zadnych "dziwnych zachowań".
Czy testował ktoś może, jaka jest różnica w wydajności w porównaniu do orginalnych sterowników?? Np. w 3DMark'u?
![]() |
#8 |
inżynier systemowy
Data rejestracji: 07.07.2004
![]() ![]() ![]() |
hehehe... widzisz omegi + radeon 9550 = radeon 9600 / 9600PRO/9600 XT
ogolnie 9550 nadaje sie do krecenie... uruchamiasz ATI Tray Tools i tam szukasz Hardware i overclock podnosisz zegary z g***322;ow***261; i masz lepsze wyniki... A jak zechcesz wiecej to zmiana chlodzenia i mozna spokojnie wiecej... a roznica bedzie duza... Moj wynik w 3dmarku 03 to 3900 bez Vmod i z Vmod 4600 |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
MasteR of PuppetS
![]() |
@ thomascalem dzięki za info! Teraz już wiem na czym będę spędzać najbliższe wieczory!
![]() ![]() Teraz żeby nie zaczynać nowego posta, to napisze o kolejnym problemie którego właśnie doświadczyłem. A mianowicie: posiadam płytę główną Asus K8V-X SE na chipsecie K8T800+VT8237R. Przed chwilą ściągnąłem sobie te sterowniki http://www.viaarena.com/default.aspx...0&SubCatID=104. Instalują sie bez problemu, tylko wyskakuje komunikat, że nie mają certyfikatu micro$oftu. Po restarcie włączam winampa a tu cisza!! Tzn equalizer pokazuje, że muzyka leci, nie wyskakuje żaden komunikać dotyczący dźwięku, tylko z głośników nić nie leci!! ![]() ![]() Miał ktoś podobny problem? ![]()
![]() |
#10 |
αρχή
Data rejestracji: 16.06.2001
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
zaintrygowali***347;cie mnie.
wywali***322;em oryginalne ati, przeczy***347;ci***322;em system drive cleaner'em i wgra***322;em te z omegi. za chwil***281; bior***281; si***281; za testowanie. |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
MasteR of PuppetS
![]() |
@woitas
No to czekamy na wyniki (przynajmniej ja czekam) ![]() ![]()
![]() |
#12 |
MiniDisc
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 01.02.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|