![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 29.03.2004
![]() |
Sterowniki SATA
Potrzebuje sterowniki SATA pod XP 32bit do Toshiby A200-1S9. Integrowałem wczoraj windowsa za pomocą nlite z kilkoma sterownikami ale za każdym razem instalka nie widziała dysku HDD. Myślałem o wyłączeniu w biosie AHCI ale nie widzę takiej funkcji. I jeszcze jedno, jak dodaje ten sterownik w nlite, to jak mam wybrać przy samym dodawaniu "Regularny sterownik PNP" czy "Sterownik typu tekstowego" ? Mam też jakieś sterowniki które znalazłem na innym forum ale nie mogę ich dodać za pomocą nlite, bo wyskakuje jakiś błąd. Próbowałem jej podczas instalacji systemu windows dodać z pendrive ale instalka go nie widzi. Czy da się jakoś zrobić by był on widoczny, może wtedy uda się doinstalować te sterowniki. W ogóle ciekawi mnie jak są widoczne dyski fdd na usb, czy podczas instalacji są wykrywane czy dopiero po.
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 11.02.2005
![]() |
Ja korzystałem z pomocy TEGO FORUM .
Aby pobrać sterowniki musisz być zalogowany. Aby sprawdzić na jakim chipsecie jest płyta zainstaluj sobie program EVEREST.
Poświęcaj czas ludziom, którzy są w Twoim życiu najważniejsi. Ostatnio zmieniany przez ryba120 : 30.01.2008 o godz. 17:16 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Always newbie
Data rejestracji: 14.11.2003
![]() ![]() ![]() ![]() |
Sterownik trybu dekstowego.
Ale jak w biosie możesz wyłączyć "SATA native mode" (albo podobnie) to dysk będzie "udawał" pata i system zainstalujesz.
![]() |
|
|