![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 26.11.2003
![]() |
Jak zrobić własną www.
Jak w temacie...
Tak sobie myślę o zrobieniu własnej stronki, tylko że zupełnie się na tym nie znam... i prosiłbym o rady, sugestie i wszelką inną pomoc. Kilka wytycznych... ![]() -stronka, ma być galerią fotograficzną z niewielką zawartością treści ;] -podzielona tematycznie na działy, krajobraz, makro, portret itp. -na początek powiedzmy miejsce(rozmiar strony) na 100 fotek+ mozliwość wystawienia do nich komentarza, mojego jak i innych internautów... A teraz pytania... -gdzie tanio(ale bez reklam),a może nawet darmo znajdę miejsce pod swoją stronke, rozmiar jak pisałem z możliwością rozbudowy ![]() -Czy są szablony, dzięki którym będe tylko wstawiał fotki i komenty do nich... Chodzi mi o coś prostego, w tym stylu... http://www.rzeszutek.vip.interia.pl/ Jeśli nie ma możliwości na darmowe miejsce to interesuje mnie opłata jednorazowa... |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
zainteresuj sie systemem portalowym/galeria 4images - Twoja znajomosc ograniczy sie do wgrania plikow na odpowiedni serwer, potem w tworzeniu galerii tylko klikasz (administrujesz) a to banał
Strona producenta: http://www.4homepages.de/ Demo: http://www.4homepages.de/4images/demo.php Jest zasada: 4images may be used and modified free of charge for personal and non-profit use. Commercial use must purchase a Licence. Czyli w domu masz Free a inaczej musisz zapłacić ![]()
amiga500site Ostatnio zmieniany przez Patrix : 03.09.2005 o godz. 22:11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Guru
Data rejestracji: 13.02.2003
![]() ![]() |
Zawsze możesz sam stronkę napisać, na początek, w HTML'u przy pomocy Notatnika
![]()
![]() |
![]() |
#4 |
...niepoprawny marzyciel.
Data rejestracji: 25.06.2002
![]() |
generalnie mozesz sprobowac CMSów czyli tych portali ktore wystarczy wypelniac..
ale nowym doswiadczeniem bedzie jak nauczysz sie htmla wpisz w google html, cms, kurs html (pawel wimmer ma dobry kurs) i wyskoczy pelno kursow.. www.webhelp.pl tez znajdzeisz duzo poradnikow
![]() |
#5 |
dupa a nie
Zlotowicz
Data rejestracji: 06.08.2004
![]() ![]() |
HTML warto znać, nawet w systemach portalowych od tego się nie ucieknie.
A co do zdjęć to na mojej stronie (w podpisie) zobacz "Galerię modeli" , ciekawy skrypt i fajnie się administruje.
![]() |
#6 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 26.11.2003
![]() |
Zarejestrowałem się już na dwóch serwisach, friko.pl i rocafella.pl
I mam zamair założyć sobie u nich galerie flash... znalazłem na allegro taki szablon http://www.allegro.pl/show_item.php?item=62536678 Czy spotkaliście się może z podobnym szablonem ale darmowym ![]() Jakieś strony z darmowymi szablonami(najlepiej PL) ![]() I najważniejsze jak wgrać taki szablon, mam zainstalowanego totalcomandera i łącząc się z ftp. mam wpisać friko.pl czy mój_nick.friko.pl Może ktoś mi to łopatologicznie wyjaśnić, może jest gdzieś jakis manual, wyjaśnienie... Dla wiekszości to trywialne pytania ale chyba każdy kiedyś stawiał pierwsze kroki, byłbym wdzięczny gdyby ktoś wytłumaczył mi jak krok po kroku, zmajstrować taką stronkę od momentu łączenia się z ftp do oglądania gotowej. Pozdrawiam Wojtek. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Szblon jest dosyć ciekawy, chociaż z praktyki wiem, że przeglądając różnego rodzaju galerie takie dodatkowe wodotryski tylko uprzykrzają ogladanie zdjęć i raczej nie stanowią dodatkowych walorów estetycznych.
Jeśli chodzi o darmowe szablony to wpisz w google: templates, free templates, free flash templates, czy tego rodzaju hasła. Swego czasu szukałem czegoś takiego i kilka w miarę ciekawych rzeczy udało mi się znaleźć. Ostatecznie jednak zrezygnowałem z używania gotowych szablonów i zrobiłem swoją stronę sam (link w podpisie - zdjęcie). Od razu też zaznaczam, że nie znam html-a i robiłem to we Front Page'u (co dla niektórych jest wręcz świętokradztwem, ale dla mnie jest on dobrą alternatywą przy braku znajomości html-a). Co do wgrania szablonu, to zależy, w jaki sposób został on zrobiony. Autor tego z tej aukcji, jak pisze, dołącza do niego instrukcję i to nią powinieneś się posługiwać. W moim przypadku po ściągnięciu jakiegoś szablonu (ale nie we Flashu, bo to wymaga dodatkowego oprogramowania) edytowałem go po prostu we Front Page'u i tam mogłem zmieniać większość ustawień. Jeśli chodzi o ustawienia w Total Commanderze, to nie pamiętam ich teraz, ale na pewno wpisujesz nazwę hosta, oraz dokładną ścieżkę (adres) do miejsca na serwerze, gdzie będzie znajdował się twój plik index. Do tego oczywiście hasło dostępu. Jak będę przy drugim komputerze, to mogę ci podesłać screen, jak ma to wyglądać.
![]() |
|
|