![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 05.04.2002
![]() |
jaki wentylator na Athlona XP 2000+?
byc moze pamietacie moj post 'chamstwo i prosba o rade'. kto chce niech sie z nim zapozna. ten post jest po czesci nawiazaneim do tamtego. mianowicie potrzebuje lepszy wentylator na procesor i wymyslilem sobie, ze odpowiedni bedzie Titan TTC-CU5TB, jednak zdobycie go graniczy z cudem. wiec prosze o porade jaki kupic wentylator. nie interesuja mnie informacje teoretyczne, bo z tymi bywa roznie, tylko praktyczne. w zwiazku z tym prosze posiadaczy procesorow Athlon XP 2000+ badz szybszych o nastepujace informacje:
-posiadany przez was model procesora -rodzaj wentylatora na procesorze (producent, model) -cena wentylatora -jego skutecznosc (czyli temperatura do jakiej chlodzi procesor) za wszystkie informacje z gory dziekuje. |
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Gość
|
Identyczny jak Titan, jest wentylator Mint - niczym od nazwy i ceny (nizsza) sie nie rozni. Mam takowt na Athlonie 1 GHz i dziala doskonale! Tem. procesora po kilku dniach nieprzerwanej pracy, nie przekracza 48 st. C
(Majonez twierdzi ze Titan i Mint to jest to samo, jednak sie roznia - Minty sa w roznych srednicach, mam 80 mm, podstawke-radiator mam miedziana, Minty sa z radiatorem Al itd..) Ale moge nie miec racji! Cena wentylatorow: od 40 do 90 zlp. |
|
|
|
#3 |
|
The Dark Admin Rises
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 05.12.2000
![]() |
heh z tym ze to sa te same wentylatory o chdzilo mi o same wiatraczki - nie jestem tego takze pewien ale wyczytalem to gdzies na jakiejs stronce o podkrecani proskow czy cosik w tym stylu
poza tym Minta mam sprawdzonego na atlonie 1700+ nie powiem ci do ilu schladza procka bo nie pamietam a i nie sprawdzalem ostatnio bo to komp dziewczyny ale jest jedna najwazniejsza cecha tych wentylatorow SA NA PRAWDE CICHE 2500-3000 obrotow srednica 80 mm nie pamietam oznaczenia, w prolinie wroclaw dodaja je do tych prockow w opcji default chyba ze wyraznie sobie zazyczysz inny model wentaprzez pewien czas byly w promocji za 60 zeta ale teraz sa chyba po ok 90 zloty ale nie chce klamac sprawdz na ich stronie i na prawde warto dac ta kase
- - - - - - - - - - - - - - - - - - info - - - - - - - - - - - - - - - - - - 66 zarejestrowany użytkownik ![]() Pierwszy Moderator/Administrator ![]() - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Bywalec
Data rejestracji: 27.10.2002
![]() |
Re: jaki wentylator na Athlona XP 2000+?
Cytat:
CopperPAD pozniej Ogniwo Peltiera 4x4x75W a nastepnie Volcano 7+ i masz spokuj moze chodzic 2 lata i nie bedzie mial wiecej jak 40 stopni!!!! takze powodzenia lub zastosuj chlodzenie wodne ale to juz duzo drozsza inwestycja!! pozdrv Pi@Tal www.piatal.prv.pl gg: 2543258 --------------------- Athlon 2200+ (Na Volcano 7+) MSI KT4 ULTRA 512DDR 400MHz GeForce3 Ti/450 DVD Toshiba 16x48x CD-RW PLEXTOR 40x12x48 LCD 17` LG --------------------- 3dMark 2001SE = 8910 pkt |
|
|
|
|
![]() |
|
|