![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 22.11.2004
![]() |
excel jedno pytanko
potrzebuje zrobić coś takiego: aby po najechaniu na komórkę rozwineła się lista z której mogę wybrać sobie coś i po kliknięciu pozostało to w tej komórce ( mam nadzieję że zrozumiale napisałem
![]() Ostatnio zmieniany przez baliczek : 13.04.2005 o godz. 20:46 |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Guru
Data rejestracji: 01.05.2002
![]() |
Walczylem kiedys z tym i sie nie udalo
![]()
![]() |
#3 |
USER FRIENDLY?
Data rejestracji: 15.02.2004
![]() |
Informacje z helpa office'a:
1. Wpisz pozycje listy rozwijanej w jednym wierszu lub kolumnie. Na liście nie należy umieszczać pustych komórek. 2. Zaznacz komórkę, w której ma się znaleźć lista rozwijana. 3. W menu Dane kliknij polecenie Sprawdzanie poprawności, a następnie kliknij kartę Ustawienia. 4. W polu Zezwalaj kliknij opcję Lista. 5. Jeśli lista znajduje się w tym samym skoroszycie, wprowadź odwołanie do niej w polu źródło. Jeśli natomiast lista znajduje się w innym skoroszycie, wprowadź nazwę zdefiniowaną dla listy w polu źródło. Upewnij się, że odwołanie lub nazwa jest poprzedzone znakiem równości (=). 6. Upewnij się, że zaznaczone jest pole wyboru Rozwinięcia w komórce. 7. Określ, czy komórka może pozostać pusta: Zaznacz lub wyczyść pole wyboru Ignoruj puste. 8. Aby po kliknięciu komórki były wyświetlane opcjonalne instrukcje wejściowe, kliknij kartę Komunikat wejściowy, upewnij się, że zaznaczone jest pole wyboru Pokaż komunikat wejściowy przy wyborze komórki, po czym wprowadź tytuł i treść komunikatu. 9. Określ, jak program Microsoft Excel ma reagować na wprowadzenie nieprawidłowych danych. Sprawdziłem działa. pozdr. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 22.11.2004
![]() |
dzięki przed chwileczką również znalazłem na www.excel.republika.pl/ - o to własnie mi chodziło
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A na przyszłość pokaż sobie po prostu dodatkowy pasek narzędzi: Control Toolbox (nie kojarzę, jak to się może nazywać po polsku - 5 z listy do wyboru) i na nim już wszystko zrobisz prostą metodą przesuń i upuść.
![]() |
#6 |
USER FRIENDLY?
Data rejestracji: 15.02.2004
![]() |
Andrzej to, o czym piszesz to paleta komponentów VisualBasica (Przybornik formantów) i działa to na trochę innej zasadzie taki komponent trzeba odpowiednio ustawić (oprogramować) żeby umieszczał wybrane przez nas wartości w odpowiednich komórkach arkusza.
pozdr. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |