![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Guru
Data rejestracji: 04.01.2003
![]() |
2003 server i brak obrazu w filmach
Witam!
Zmienilem wlasnie win xp na 2003 server i mpegi wszelkie odtwarza mi na rozowo, a w filmach avi [ffdshow zainstalowany] nie ma obrazu wcale. Dlaczego tak sie dzieje?
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Guru
Data rejestracji: 13.02.2003
![]() ![]() |
Samo ffdshow nie zawsze pomaga. Zainstaluj jakiś pakiet kodeków, np. k-lite lyb ace codec pack (czy jakoś tak).
![]() |
![]() |
#3 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
ffdshow wystarcza [plus mkv splitter, ac3, ogg i xvid] - zmień overlay, prawdopodobnie używasz takiego który się z twoją grafiką nie lubi
ostatecznie wróć do xp, do 2k3 nikt nie namawia i nie zmusza kodek-paki to ZŁO, instalowanie tego to, wybaczcie, krańcowa głupota
![]() |
![]() |
#4 | |
inżynier systemowy
Data rejestracji: 07.07.2004
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Pełna zgoda codekpack to lipa jakiej malo juz mam dosc ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Guru
Data rejestracji: 13.02.2003
![]() ![]() |
Cytat:
![]() PS. Samo ffdshow nigdy mi nie pomogło, tzn. zawsze coś musiałem doinstalować... A używałem różnych wersji.
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Guru
![]() |
pobawilaem sie tym overlayem w ffdshowie i costam jest widac, ale dobranie odpowiednich ustwien zajmie mi zbyt wikle czasu, a pozy tym mpegi nadal sa zrabane.
na xp bylo wszystko ok, ten sam ffdshow i ac3filter. karta to radeon 9550
![]() |
#7 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
kraluk - sam dawno temu (naprawde dawno) uzywaklem kodek packow - ale kazdemu roznie wiedza i nagle sie okazuje ze mozna lepiej szybciej i mniej problemowo
ffdshow da lepsza jakosc (to juz troche trzeba pogrzebac w jego ustawinieach - w zasdzie wlaczyc pare filtrow, ze dwa dodatkowo ustawic i juz widzisz roznice, potem mozesz bawic sie w ustawinia zeby osiagnac ideal, ale oczywiscie nie musisz) i mniej obciazy kompa (dzieki czemu osiolek w tle szybciej zasowa, zeby miec szybciej koljeny film do ogladania ![]() zuk4u - a nie masz przypadkiem jakiegos powerdvd instalnietego? wylacz wspomaganie sprzetowe dekodowania mpeg (jaesli masz i jesli jest wlaczone - czasem pomaga), przywroc ustawinia domyslen nakladki video w sterownikach karty graficznej (to ustawinia moze byc zmienione "samoistnie" przez wlasnie wspomaganie sprzetowe dekodowania) |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Wymiatacz
Data rejestracji: 18.06.2002
![]() |
Cytat:
Owszem, że spora część tych megapaczek potrafi nieźle namieszać w systemie, ale są też i całkiem dobre paczki. Sam z lenistwa od dłuższego czasu korzystam z K-Lite Codec Pack STANDARD i nie ma najmniejszych problemów. Fakt, że innej paczki bym nie zaryzykował zainstalować. Po prostu do tej jestem przekonany. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Guru
![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
#10 |
Author
Zlotowicz
mialem to samo - pomoglo wylaczenie sprzetowego wspomagania dekodowania dvd (ustawiane w dekoderz programowym, w moim przypadku powerdvd) i ... reinstal sysa
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Guru
![]() |
hmm no ale nie uzywalem zadnego programu do dvd, tak czy inaczej wrocilem do xp.
thx wszystkim za pomoc ![]()
![]() |
#12 | |
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 17.02.2003
![]() ![]() |
Cytat:
Korzystam również z Codeck Packa Kazy - to chyba najpopularniejsza, a zarazem najlepsza paczka. Poza tym zawsze można wszystko odinstalować, potem dla spokoju przeczyścić rejestr RegEditem i zainstalować np. ffdshow... ale po co jeśli wszystko komuś działa. zuk4u - no szkoda, że 2003 nie trawi czegoś co wywołuje u Ciebie takie krzaki. pzdr
![]() |
![]() |
#13 |
Author
Zlotowicz
imho za wczesnie sie poddales
![]() 2k3 naprawde ladnie dziala ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Guru
![]() |
@nimal
Zainstalowalbym jeszcze raz tego 2003 gdybym mial pewnosc ze uda mi sie to zrobic. Z tego co pamietam to mialem zainstalowane: -3dmark2001 i 2003 -Ac3filter -Azureus -BSplayer -CDBremse -Cmedia audio driver -Dx 9.0c -Evillyrics -ffdshow -Flashget -SiS ide i agp driver -irfanview -Java -Kulki [to nie dla mnie ![]() -Konnekt (tymczasowo) -Opera -Radeon Omega drivers -Rivatuner -Winamp -WinRAR a chyba zaden z tych programow nie mogl powodowac tych anomalii @Ciapek Tez zaluje, bo myslalem ze troche dluzej bede mial tego sys'a niz 2 dni
![]() |
#15 |
Darkly dreaming...
Data rejestracji: 10.08.2004
![]() |
Kiedy pierwszy raz zainstalowalem W2003 tez mialem problem z filmami. Byl dzwiek, ale ekran byl szary. A poradzilem sobie SAM (przypadkiem
![]() Odpalilem BSplayera, wlaczylem opcje, video, video rendering i zaznaczylem 'wymuszaj tryb RGB' i tadam! Filmy dzialaja do dzis ![]() Jak mozesz to sprawdz to Ostatnio zmieniany przez pablocoo : 07.01.2005 o godz. 13:06 |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|