![]() |
Witam!
[OT] Sciagnalem sobie Kubuntu 5.10 - wyprobuje go niedlugo :) |
Cytat:
nagraj go sobie i przetestuj - bo jest "wbudowany" live na tym dvd :D - fajna sprawa, tak z kazdym distro byc powinno! |
Witam!
Myslalem zeby go zainstalowac na innym kompie, bo mam kilka w domu :) Ja sciagnalem wersje kubuntu-5.10-install-i386.iso, to chyba nie jest live, bo live to jest moim zdaniem kubuntu-5.10-live-i386.iso, no ale moze sie myle :) Ja tez poki co na moim kompie zostawiam SuSE, tylko jak wyjdzie final 10.1 to sobie uaktualnie :) -EDIT- Aha... bo moje ISO ma troche ponad 600MB, a widze, ze jest jeszcze wersja kubuntu-5.10-dvd-i386.iso - 3,2GB - ta mam sciagnac? |
Cytat:
i zajmowal okolo 2GB |
Dapper Drake to 6.04 (czy tam 6.06 bo chyba zmienili) czyli najnowsza
|
Witam!
No to ja sciagnalem jeszcze kubuntu-5.10-dvd-i386.iso (3,2GB) i jak bede instalowal Kubuntu, to wlasnie z tej plyty. Najnowsza wersja to istotnie kubuntu-6.06-beta-install-i386.iso okolo 680MB, ale to wersja beta :) Sciagne jak bedzie final :) Heh wlasnie sie dowiedzialem, ze Ubuntu od Kubuntu rozni sie tylko srodowiskiem graficznym (Ubuntu - GMONE, Kubuntu - KDE). |
Cytat:
wspominalem jakos wczesniej o tym ;) i GNOME, nie GMONE ;) pozdro |
A mi si***281; jako***347; gnome nie podoba wprawdzie mo***380;na doci***261;gn***261;***263; KDE ale po co trzyma***263; na dysku to co si***281; niegdy nie u***380;yje. SuSe u***380;ywa***322;em ju***380; jaki***347; czas i znowu powr***243;t do Kubuntu :D ciekawe kiedy officjalna nowa wersja kubuntu wyjdzie :D
|
Witam!
No jakos mi to umknelo... Oczywiscie, ze GNOME - literoweczka mi sie zrobila :) Co do Kubyntu to mnie kusi, ale mysle, ze wielkiej roznicy z SuSE nie bedzie. Mam tylko pytanko... Na jednym z kompow mam XP i Auroxa, czy jak odpale tam Kubuntu z plyty DVD i bede chcial zainstalowac zamiast tego Auroxa, to bede mial taka opcje w instalatorze, zeby usunac Auroxa i zainstalowac Kubuntu? I jeszcze jedno - czy wtedy zniknie bootloader z Auroxa i pojawi sie bootloader z Kubuntu? Czy analogicznie mozna tak zrobic zamieniajac SuSE na Kubuntu? |
Nie wiem czy te instalatory maja takie partycjonowania - ale SuSE ma idealne - mozna chyba ustawic wszystko jak tylko Ci sie podoba (w tym format partycji np. Auroksowej + instalacja na niej SuSa). Mysle, ze prawdopodobnie Kubuntu posiada cos w tym rodzaju, lecz bez graficznej instalacji (chyba, ze to akurat moja wersja takiej nie posiada).
pozdro ;) |
Witam!
W sumie to nie stanowi dla mnie problemu, zeby uzyc choziacby PartitionMagic'a do sformatowania partycji z Linuxem, ale myslalem, ze latwiej bedzie ja sformatowac przez instalator (a bynajmniej szybciej). Bo partycje pod linuxa mam juz gotowe :) Napisales o SuSE - istotnie - instalator ma genialne opcje, jesli chodzi o partycje - mozna z nimi zrobic doslownie wszystko. Nie wiem tylko dalej co bedzie z bootloaderem. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:45. |