![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
...niepoprawny marzyciel.
Data rejestracji: 25.06.2002
![]() |
Przerejestrowanie ciężarówka -> osobówka
Witam,
Niedługo kupuję auto. Aktualnie ma kratkę i jest zarejestrowane jako ciężarówka (4 os.), Chcę przerejestrować je na normalne 5 osobowe auto OSOBOWE. Jak to wygląda, czy idzie obyc sie bez kosztów i np. zdjąć kratkę i przy rejestracji powiedziec: "auto osobowe" (raczej odpada, bo musza miec wglad w poprzednie papiery), a jezeli z kosztami, to jak to wyglada, bo czasami mozna przeczytac ze wystarczy jechac do stacji kontroli pojazdow jakby na przeglad i to kosztuje 200zl i wprowadza poprawke do dowodu.
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
wszystko si***281; dowiesz w wydziale komunikacji.
samemu kratki nie mo***380;esz zdj***261;***263;...takie przepisy. Potrzebujesz...: -dokument potwierdzaj***261;cy dokonanie zmian konstrukcyjnych samochodu (zdj***281;cie kratki) dostaniesz w stacji obs***322;ugi gdzie b***281;dziesz zdejmowa***322; kratke oczywi***347;cie odp***322;atnie, -za***347;wiadczenia o pozytywnym wyniku badania technicznego...odp***322;atnie -a potem z tablicami i dokumentami do wydzia***322;u komunikacyjnego po nowy dow***243;d rejestracyjny...odp***322;atnie.
Jak mądrze zadawać pytania Ostatnio zmieniany przez Maciej : 29.10.2006 o godz. 21:26 |
|
|
|
|
|
#3 |
|
dupa a nie
Zlotowicz
Data rejestracji: 06.08.2004
![]() ![]() |
Jaka jest procedura to ładnie Maciej napisał ,
a ja się pytam dlaczego tego nie może załatwić sprzedający ? Po co masz za tym latać ? Ja właśnie tak zrobiłem w zeszłym roku, sprzedający "przerobił" pojazd na osobowy i dopiero wtedy kupiłem
|
|
|
#4 |
|
![]() |
Czyli nawet kratke musze zdemontowa***263; odp***322;atnie?
Orientujecie si***281; ile taka procedura mnie wyniesie?
|
|
|
|
#5 |
|
dupa a nie
Zlotowicz
Data rejestracji: 06.08.2004
![]() ![]() |
Dokładnie !
koszty to są : Demontarz kratki w serwisie który ma do tego uprawnienia + Badanie techniczne z przekwalifikowaniem na osobowy na podstawie faktury na demontaż kratki z uprawnionego serwisu ! Nie mam pojęcia ile to kosztuje ! Bo załatwiłem to tak że sprzedający to załatwił i zapłacił ! Łapiesz to ? Ty kupujesz = Ty stawiasz warunki !
|
|
|
#6 |
|
![]() |
No u mnie sprawa jest troche skomplikowana, bo kupuj***281; samoch***243;d od du***380;ej firmy, a oni si***281; nie zgodz***261; na przejerestrowanie przed zakupem przeze mnie, ale...
OGROMNE DZI***280;KI...
|
|
![]() |
|
|