![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
...niepoprawny marzyciel.
Data rejestracji: 25.06.2002
![]() |
svchost oraz problem z siecią i dźwiękiem
Witam,
Brat przed formatem dysku wyswietlany mial blad pliku svchost po czym pojawil sie problem z przegladaniem sieci. Zdarzylo sie tez ze czasem zanikal dzwiek - po uruchomieniu ponownym kompa wszystko wracalo do normy (w ustawieniach dzwieki wyswietlalo sie brak zainstalowanych urzadzen). Po zinstalowaniu windy na nowo...jest to samo. Brat dokupil pamiec do kompa - moze byc od tego? Wiem ze byly tam stare 266, a teraz kupil 400, no ale to nie wydaje sie byc problemem bo sa kompatybilne w dol. Plyta do D1382 z kompa Fujtisu-Siemens (stacjonarny)
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Guru
Data rejestracji: 05.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
moze slabo docisnieta jest dzwiekowka i dlatego znika karta z menadzera urzadzen -urok tanich obudow(u mnie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | ||
![]() |
Cytat:
Dzwiekowka nie moze byc niedocisnieta bo jest zintegrowana. Moge jedynie wyjac kosc 400 i zostawic na samej 266. Niedlugo to zrobie jak do niego pojde. Bo to jest kosc dokupiona. Byla 1x256 standardowo (266)chyba NONAME i dokupil 256 (400) Kingstona. Pytanie...jezeli bedzie sie pojawialo przy wlozonej 400 to co zrobic ![]() Cytat z manula Cytat:
Moze ten manual ktos przejrzy czy moze zworka jakas jest nieustawiona, bo ja narazie znalezc nie mog***281;. Aha. Nowa pamiec to 256 DDR 400 CL2.5 Kingstona: KVR400X64C25/256. Ta pamic jest NON-ECC nie? Jezeli pamiec jest ECC a druga NONECC to beda chodzily?
Pozdrawiam! ![]() Ostatnio zmieniany przez Kasprzak : 20.08.2007 o godz. 15:32 |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Guru
Data rejestracji: 04.01.2003
![]() |
moze to brzmiec dziwnie, ale jesli masz wylaczonego windowsowego firewalla to go wlacz, zrob restart i zobacz czy nadal jest ten problem, mojemu bratu ciotecznemu tak sie robilo jak byl w necie przy wylaczonym firewallu to mu po kilku min neo sie rozlaczala (ale z dzwiekiem problemu nie mial)
![]() |
#5 |
![]() |
Ma wlaczon***261; zapor***281;.
Generalnie problem d***378;wi***281;ku to jest taki, ze jest dzwiek w windowsie, ale nie idzie odpalic muzyki np. przez foobara, winampa, wmp itp. Jakby jakas usluga albo szereg uslug zostal wylaczony. Wtedy tez np. nie dzialaja protokoly sieciowe i sterowniki sieci. Nie ma sieci w otoczeniu (polaczenie lokalne jest ze 'polaczono', brame wykrywa skoro jest polaczenie z internetem.
![]() |
#6 |
Guru
zmniejsz taktowanie pamieci do 266 chyba ze sia automatycznie dostosowalo,jak ta 266 jest na plycie tez.manuala juz studiuje. pamieci ecc raczej nie masz i plyta nie obsluguje. w manualu nic nie ma. update'u biosu raczej tez nie znajdziesz
Ostatnio zmieniany przez loki7777 : 20.08.2007 o godz. 15:46 |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Guru
Data rejestracji: 07.01.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
co do svhost-a to to instalacja golej windy i podpiecie jej do sieci bez poprawek - najlepiej z SP2 konczyla sie naglymi restartami.
Wiec jak nie masz intergry z SP2 to nim co kolwiek w sieci zaczniesz robic sciagnij najnowsze poprawki
![]() |
#8 |
Guru
blaster nie tu
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
*Dziadziuś*
Data rejestracji: 27.10.2005
![]() |
Zamknij wszystkie porty programem WWDC i zobacz co b***281;dzie
Tak jak na rysunkach http://cybertrash.pl/images/tata/WWDC.html
![]() |
#10 | |
![]() |
Cytat:
Winda ze zintegrowanym SP2 WLASNIE ! To jest tez problem. Nie wiem w jaki sposob troche go podkrecic. NIe ma opcji taktowania proca w biosie :/ Moze i smieszne. Ale zuk4u napisal, ze mam wlaczyc zapore. Zapora byla wlaczona, ale wylaczylem ja i wlaczylem ponownie i narazei bledu nie ma ![]() Zobaczymy co bedzie dalej... Narazie dzieki!
Pozdrawiam! ![]() Ostatnio zmieniany przez Kasprzak : 20.08.2007 o godz. 18:30 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|