Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   systemy lotto (https://forum.cdrinfo.pl/f5/systemy-lotto-43145/)

andrzejj9 22.11.2004 11:45

Spock i Nimal - zasady prawdopodobieństwa oraz wpływu społecznego (bo o nie również zahaczyliście) znam bardzo dobrze i świadomy jestem tego, co napisałem. Z jednej strony macie rację, nawet jeśli jakaś cyfra nie wypadnie przez 100 kolejnych losowań, to prawdopodobieństwo, że wypadnie w 101 jest cały czas niezmienne (polecam tutaj książki Tyszki, gdzie te mechanizmy są ciekawie opisane). Z drugiej strony - nie można niezauważać, że te zasady często nijak się mają do życia. Wystarczy rzucić okiem na statystyki z kilkudziesięciu ostatnich losowań - ślepy zauważy, że niektóre cyfry po prostu padają częściej. Nawet znając zasady statystyki i prawdopodobieństwa - czy zdrowy rozsądek nie nakazuje jednak na nie postawić? ;)

@Nimal

Ten mój system sprawdzi się zawsze, pod warunkiem, że będziesz konsekwentny (no i miał spore nakłady finansowe ;) ). Tutaj wygrasz zawsze, pod warunkiem, że nie przestaniesz, póki to się nie wydarzy. Możesz mieć cholernego pecha i czekać na to nie wiadomo, ile. Ale ostatecznie to się musi zdarzyć, a kierując się zasadą potrajania stawki, dodatkowo na tym zarobisz :)

Ale generalnie nie polecam ;)

nimal 22.11.2004 09:45

andrzej - nie do konca z tym ze bardzo rawdopodobne
jesli rzucasz orzel czy rzeszka to masz 1:1, wypadla reszka i z Twojego rozumowania wynika ze w nastepnym rzucie bardziej prawdopodobne jest ze apdnie orzel - jest to nieprada, dalej sznase sa 1:1
a co do Twojego systemu - sprawdzi sie jesli masz pewnosc ze w koncu wygrasz... a na to masz marne szanse ;) poniesione naklady nie maja prawa sie zwrocic w grachgdzie tylko czesc obstawionych pieniedzy jest dodawana do puli wygranych (czyli wszystkich komercyjnych) - poprostu jedynym wygranym zawsze jest wlasciciel loterii (kasyna itp.)

obstawiania totka nie nazwalbym podatkiem od glupoty tylko podatkiem od marzen
dopiero placenie za systemy jest glupota ;p

mr_spock 22.11.2004 04:02

Kiedys mozna bylo zrobic jakis system, ale byla jedna podstawowa sprawa - kulki mialy rozna wage
Pewnie sporo os pamieta czasy roznokolorowych pileczek (teraz sa wszystkie jednakowe)
Kilka kulek ( czy 2 nawet) byly pomalowane blyszczasc farba - zlota i srebrna, a ta farba powodowala "znaczna" zmiene wagi.

andrzejj9 - ogladanie losowac nic tu nie da... Jesli mamy monet i 6 razy padla reszka, to prawdopodobienstwo, ze za 7 razem padnie tez reszka jest identyczne jak to, ze wypadnie orzel - 50 na 50. Gdyby wziasc calosc losowania, ze 7 razy z rzedu ma wypasc orzel, to sprawa jest inna, ale w jednej grze nie ma to znaczenia.

Najbardziej podoba mi sie taka postawa:
-Nawet nie sprawdze wynikow, bo i tak nic nie wygram
-to po co grasz?
- a bo kto nie gra, ten nei wygrywa
;)

roman01 22.11.2004 02:01

Hehe pewnie zakazdym sa rozne wagi kulek itd...

andrzejj9 21.11.2004 23:56

Ok, oto ten system, o którym wspominałem. Zacytuję sam siebie, bo gdzieś już o tym pisałem, więc tylko wkleję ten sam tekst:

"
Nie jest skomplikowany i w praktyce do niczego nie przydatny (przykro mi, ze juz na poczatku rozwiewam nadzieje ), ale udowadnia, ze taki system rzeczywiscie istnieje.

No wiec tak - wypelniasz kupon skreslajac jedna cyfre. Grasz za zlotowke. Jezeli ta cyfra padnie - wygrales dwa zlote. Jezeli nie wysylasz kupon na te sama liczbe, ale grasz za trzykrotnosc poprzedniej stawki - czyli 3 zlote. Jezeli cyfra padnie, wygrales 6 zlotych - 3 wydane na drugi kupon i 1 wydane na pierwszy, czyli na czysto masz 2 zlote. Jezeli natomiast nie padnie, to wysylasz ta sama cyfre ponownie na trzykrotnosc poprzedniej stawki, czyli za 9 zlotych. Jezeli cyfra padnie, wygrywasz 18 zlotych, co minus 9 - 3 i - 1 daje 6 zlotych na czysto. Jezeli nie padnie to..... mozesz sie juz pewnie domyslec.

I to jest ten caly tajemniczy stuprocentowy system. Nie mozna mu niby nic zarzucic. Daje Ci pewna wygrana i 100% pewnosc, ze ta wygrana zdobedziesz. Tylko co z tego, jakis jest sens angazowania takich srodkow dla tak marnej wygranej. Oczywiscie mozesz zaczac gre od 1000zl i wtedy ostatecznie wygrasz wiecej, ale co za idiota za przeproszeniem inwestowalby takie (i wieksze) pieniadze w gre, ktora moze mu przyniesc tak male procentowo zyski. Warto jednak ten sposob znac, jezeli bedziesz mial luzny milion, to zaczynajac powiedzmy od 50000 mozesz faktycznie troche pieniedzy wygrac . Ale wierz mi, ze dla takich pieniedzy sa inne, lepsze sposoby na ich rozmnozenie.

Aha, zeby troche jeszcze ulatwic powyzszy sposob, gdyby ktos jednak chcial sie pobawic, jedna jeszcze wskazowka. W multilotku jest 80 cyfr, w jednym losowaniu pada 20. Z prostego rachunku prawdopodobienstwa wynika, ze jedna cyfra pada srednio raz na cztery losowania. Oczywiscie w rzeczywistosci jest inaczej, ale taka jest srednia. Mozna wiec, aby zwiekszyc swoje szanse, przyjrzec sie wynikom kilku lub kilkunastu ostatnich losowan i wybrac cyfre, ktora najdluzej nie padla. Jezeli nie padla 7 i wiecej razy to jest bardzo prawdopodobne, ze padnie w nastepnym losowaniu.

Mireksp 21.11.2004 20:31

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Wiesz, wbrew pozorom są systemy, które odpowiednio stosowane, mogą zapewnić stałe wygrane na określonym poziomie. Zwykle jest to kilkaset złotych i jest możliwe, wymaga jednak sporo zaangażowania i trochę czasu. Nie ma jednak złotego środka, który zrobi z nas milionerów. Tak, jak zauważył Baku - to jest jednak tylko losowanie. Można się tu doszukiwać pewnych prawidłowości statystycznych i na nich bazować, ale tak, jak w całej statystyce - to będą jedynie obliczenia na pewnych poziomie prawdopodobieństwa. Nigdy pewne.

Zgadzam się z Tobą w 100%

andrzejj9 21.11.2004 14:55

Cytat:

Napisany przez Predi
ja tam mam taki system ze jak jest kumulacja (conajmniej 1-dnokrotna) to puszczam na chybil trafil za 2,5 lyb 5zl i juz 3 razy trojke trafilem :D

kiedys znajomy powiedzial ze granie w totka, to placenie podatku od glupoty :D

Liczenie na szczęście to niekoniecznie głupota. Chociaż oczywiście musi być jakaś granica - umiar :)

A co do Twojego systemu to wiesz, że granie w totolotka w czasie kumulacji to zmniejszanie swoich szans na dużą wygraną ;)

andrzejj9 21.11.2004 14:52

Cytat:

Napisany przez epol
andrzejj9 ja tez mam pewne systemy, ktore w koncu przyniose kase.

A moze mowisz o tym aby obstawic wszystkie kombinacje ??? ^_^ :D

Wieczorem to opiszę, teraz robię projekt i nie chce się od niego odrywać, a muszę sobie dokładnie przypomnieć, na czym to polegało.

A obstawienie wszystkich kombinacji niestety wcale by się nie opłacało. Kiedyś dla zabawy policzyłem, ile ich jest i ile by to kosztowało. I powiem jedno - dużo ;)

Predi 21.11.2004 14:52

ja tam mam taki system ze jak jest kumulacja (conajmniej 1-dnokrotna) to puszczam na chybil trafil za 2,5 lyb 5zl i juz 3 razy trojke trafilem :D

kiedys znajomy powiedzial ze granie w totka, to placenie podatku od glupoty :D

czero 21.11.2004 13:51

Ja tam w takie rzeczy nie wierze, bo zanim sie cos wygra to tyle samo sie zdazy wydac na zaklady, wiec praktycznie nic sie nie wygra,albo bardzo malo ;).

epol 21.11.2004 13:48

andrzejj9 ja tez mam pewne systemy, ktore w koncu przyniose kase.

A moze mowisz o tym aby obstawic wszystkie kombinacje ??? ^_^ :D

andrzejj9 21.11.2004 13:01

Cytat:

Napisany przez Smartek
przeciez jakby te systemy sprzedawane przez sprzedawcow dzialaly - to by ich nie sprzedawali, bo by wygrali sobie duza sumke i na systemach zarabiac nie musieli :P :gerda: (thx za dodanie :))
pozdro ;)

Wiesz, wbrew pozorom są systemy, które odpowiednio stosowane, mogą zapewnić stałe wygrane na określonym poziomie. Zwykle jest to kilkaset złotych i jest możliwe, wymaga jednak sporo zaangażowania i trochę czasu. Nie ma jednak złotego środka, który zrobi z nas milionerów. Tak, jak zauważył Baku - to jest jednak tylko losowanie. Można się tu doszukiwać pewnych prawidłowości statystycznych i na nich bazować, ale tak, jak w całej statystyce - to będą jedynie obliczenia na pewnych poziomie prawdopodobieństwa. Nigdy pewne.

Smartek 21.11.2004 12:20

przeciez jakby te systemy sprzedawane przez sprzedawcow dzialaly - to by ich nie sprzedawali, bo by wygrali sobie duza sumke i na systemach zarabiac nie musieli :P :gerda: (thx za dodanie :))
pozdro ;)

andrzejj9 21.11.2004 11:58

Cytat:

Napisany przez bakupl
eeeh....

1.) Te kulki są losowane...(kręcą się ... to jest przypadek że akurat ta wypada, to nie jest obliczane komputerowo czy coś w tym stylu. Na to systemu nie ma!

Jest ;) Tylko trzeba popatrzeć na to od nieco innego strony :)

I nie Kizio, nie chodzi tu o to, żeby nie grać ;) , bo ten system naprawdę przyniesie (prędzej czy później) określoną wygraną finansową. Pomęczcie się jeszcze trochę i pomyślcie ;) . Potem go tutaj podam :)

bakupl 21.11.2004 11:43

eeeh....

1.) Te kulki są losowane...(kręcą się ... to jest przypadek że akurat ta wypada, to nie jest obliczane komputerowo czy coś w tym stylu. Na to systemu nie ma!

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:33.