Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   szkodliwe powietrze z kompa (https://forum.cdrinfo.pl/f5/szkodliwe-powietrze-kompa-60518/)

andrzejj9 02.01.2006 12:43

Cytat:

Napisany przez Ormianin
Ja akurat uwazam ze to cieple powietrze wyplywajace z obudowy kompa, jest dla mnie korzystne, poniewaz ogrzewa pomieszczenie w ktorym stoi komp, a tak powaznie mam duzy pokoj wiec nie odczuwam wogole tego nagrzanego powietrza, jedyna rzecz ktora mnie meczy to szum wentylatorow i glosna praca dyskow twardych, mimo iz wytlumilem obudowe a wiatraki spowolnilem, to w dalszym ciagu uwazam ze komputer za glosno pracuje, moze doczekam czasow ze komputery beda bezglosne...

Monitor CRT jaki posiadam tez nagrzewa powietrze, jeszcze mocniej niz sam komputer.

Już doczekałeś ;)

Na forum ktoś kiedyś dał linka do obudowy, która nie miała w sobie żadnych wiatraków :) Co prawda kosztowała około 5 tys. (czy nawet więcej), ale jak się bardzo chce.. ;)

Arepo 02.01.2006 12:58

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Już doczekałeś ;)

Na forum ktoś kiedyś dał linka do obudowy, która nie miała w sobie żadnych wiatraków :) Co prawda kosztowała około 5 tys. (czy nawet więcej), ale jak się bardzo chce.. ;)

To raczej grzejnik niż obudowa, ale zaiste bezgłośna :)

OTO ONA

ps. o cenie nawet nie wspominam ;)

Zetoxa 02.01.2006 13:52

... szkodliwe powietrze to sie wydobywa z człowieka, zwykle po grochówce :zawstydz:

demek 02.01.2006 14:15

po fasolce podobno tez :P

nimal 02.01.2006 14:29

ciekawe problemy, nie powiem
teraz wszystko jest szkodliwe, wiec proponuje nie przejmowac sie pierd_olami
jak halas nie przeszkadza to reszta nie powinna zaprzatac umyslu...

-Sid-The-Rat=> 02.01.2006 14:46

komp jest z zasady urzadzeniem siejacym w przestrzen promieniowaniem EM. poniewaz nawet najlepsze fimy sraja na zagadnienie kompatybilnosci elektromagnetycznej nie sugerowalbym sie marka zasilacza obecnego w kompie, bo nawet najlepsze firmy wypuszczaja zasilacze przekraczajace normy wielokrotnie. a robia to dlatego, ze pomiary sa kosztowne i nikomu sie nie chce. osobiscie podejrzewam, ze problem jest najwiekszy przy mocnych, cichych zasilaczach, gdzie grzejace sie filtry sa po prostu usuwane w celu obnizenia temperatury

najgorsze jesli chodzi o szkodliwosc jest laserowa drukarka [i maszyna xero] i ozon, ktory produkuje w duzych ilosciach. na zachodzie drukarki/kserokopiarki czesto stoja w osobnym pomieszczeniu, nie dlatego, zeby pracownikom limitowac wydruki, tylko zeby ich nie truc i nie sadzic sie z nimi potem. wietrzcie po drukowaniu, bo ozon to straszna cholera jest...

FatAlbert 02.01.2006 15:14

dzięki za podpowiedzi normalnie wyłanczam kompa na noc ale mama zaczęła na mnie pluć że szkodzi a i u moja buda strasznie hałasuje tylko nie wiem który wiatrak z zasilacza czy z proca bądź z karty :) reputa w drodze do kilku ziomków

andrzejj9 02.01.2006 16:17

Cytat:

Napisany przez Arepo
To raczej grzejnik niż obudowa, ale zaiste bezgłośna :)

OTO ONA

ps. o cenie nawet nie wspominam ;)

Nie jestem pewien, czy chodziło mi akurat o tą, ale zasada działania podobna :)

Cena.. nie doszedłem, ale podejrzewam, że wysooka.. ;)

Oktawian89 02.01.2006 16:25

1400 $ i wszystko jasne ||

siwy_mw 02.01.2006 16:28

Ja dodam tylko jedno od siebie, czlowiek nie wie z czego tyje ||

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:38.