![]() |
Cytat:
Na forum ktoś kiedyś dał linka do obudowy, która nie miała w sobie żadnych wiatraków :) Co prawda kosztowała około 5 tys. (czy nawet więcej), ale jak się bardzo chce.. ;) |
Cytat:
OTO ONA ps. o cenie nawet nie wspominam ;) |
... szkodliwe powietrze to sie wydobywa z człowieka, zwykle po grochówce :zawstydz:
|
po fasolce podobno tez :P
|
ciekawe problemy, nie powiem
teraz wszystko jest szkodliwe, wiec proponuje nie przejmowac sie pierd_olami jak halas nie przeszkadza to reszta nie powinna zaprzatac umyslu... |
komp jest z zasady urzadzeniem siejacym w przestrzen promieniowaniem EM. poniewaz nawet najlepsze fimy sraja na zagadnienie kompatybilnosci elektromagnetycznej nie sugerowalbym sie marka zasilacza obecnego w kompie, bo nawet najlepsze firmy wypuszczaja zasilacze przekraczajace normy wielokrotnie. a robia to dlatego, ze pomiary sa kosztowne i nikomu sie nie chce. osobiscie podejrzewam, ze problem jest najwiekszy przy mocnych, cichych zasilaczach, gdzie grzejace sie filtry sa po prostu usuwane w celu obnizenia temperatury
najgorsze jesli chodzi o szkodliwosc jest laserowa drukarka [i maszyna xero] i ozon, ktory produkuje w duzych ilosciach. na zachodzie drukarki/kserokopiarki czesto stoja w osobnym pomieszczeniu, nie dlatego, zeby pracownikom limitowac wydruki, tylko zeby ich nie truc i nie sadzic sie z nimi potem. wietrzcie po drukowaniu, bo ozon to straszna cholera jest... |
dzięki za podpowiedzi normalnie wyłanczam kompa na noc ale mama zaczęła na mnie pluć że szkodzi a i u moja buda strasznie hałasuje tylko nie wiem który wiatrak z zasilacza czy z proca bądź z karty :) reputa w drodze do kilku ziomków
|
Cytat:
Cena.. nie doszedłem, ale podejrzewam, że wysooka.. ;) |
1400 $ i wszystko jasne ||
|
Ja dodam tylko jedno od siebie, czlowiek nie wie z czego tyje ||
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:38. |