![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 25.11.2002
![]() |
LG gce 8160b
wczoraj sciagnelem aktualizacje firmware dla LG GCE 8160b. podczas wgrywania jej do pamieci nagrywarki padla nagle dyskietka w wyniku czego nie wykrywa mi mojej nagrywarki. czy zna ktos jakas metose rzeby z powrotem przywrocic ja do zycia? czy jest cos takiego jak do LITE-ONow gdzie podajesz uzywanego slota i sam wgrywa ci biosa do jego pamieci? prosze o pomoc...
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
=F=
Data rejestracji: 19.04.2002
![]() |
Jak to padła dyskietka, czy Ty jej wcześniej nie sformatowałeś i nie sprawdziłeś jak z niej idzie odczyt? Do tak poważnej procedury trzeba maksymalnie redukować ryzyko pojawienia się jakichkolwiek błędów.
Oj, coś mi się zdaje, że czeka Cię wycieczka do serwisu. Nie przypominam sobie, żeby LG dodawało taki program. Przecież to dobry model, po co robiłeś upgrade, no chyba że masz Win XP, to co innego, bo tylko po to stosuje się ten nowszy BIOS. Miłego dnia |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 25.11.2002
![]() |
dzieki za pomoc
juz rozgryzlem co trzba zrobic. program do wgrywania firmware do LG posiada opcje ktora umozliwa wgrywanie biosu nawet do nie wykrywanej nagrywarki. to dobrze bo juz na serio obawialem sie ze bede mial kilka zlotych w plecy. acha. co do windowsa to rzeczywiscie uzywam XP ale tak za bardzo nie wiem co daje to uaktualnienie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
=F=
Data rejestracji: 19.04.2002
![]() |
Nowy bios - tylko daje prawidłową pracę pod XP, nic więcej (chyba że ma jakieś ukryte nowinki, ale nic nie dało się zauważyć). Ja trochę marnie widzę tę naprawę, bo skąd program sterujący będzie wiedział, na który kanał ma wysyłać dane, skoro bios płyty głównej nie rozpoznaje urządzenia. ALe jeśli Ci się uda, to daj znać jak to poszło.
Miłego dnia |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|