![]() |
Cytat:
Dlaczego pytam, ano dlatego że mnie sie udało maksymalnie uzyskać 10666 pkt w 3dmark przy podkręceniu na: core z 250na 315, ram 450 na 560. Mam karte Asus V8420 GF4 Ti4200 128 DDR TD (DVI, TV-Out). BTW: Przy podkręceniu karty na maksa temperatura wydmuchiwanego powietrza wynosi 60C |
U mnie ten wynik to jest szczyt możliwości karty. Gdy ustawię taktowanie ciut wyżej od opisanego, sprzęt się wiesza. Chociaż nawet na maksymalnym (stabilnym) taktowaniu, karta się praktycznie nie grzeje. Gdy pierwszy raz zobaczyłem radiator na mojej karcie, myślałem, że jest on plastikowy! Taki jakiś dziwny ten materiał, ale chłodzi dobrze.
BTW jak przetaktowałeś RAM? |
Cytat:
8) |
Aaaa, nie zrozumieliśmy się: ja miałem na myśli RAM główny, a nie RAM karty graficznej...:P
|
Cytat:
|
Oczywiście, że RAM można przetaktować. Pozostaje tylko pytanie - czym? Typowy BIOS nie za bardzo się do tego nadaje - umożliwia on wybór tylko standardowych częstotliwości, tj. 100, 133, 166, 200 MHz itd. Chociaż zdarzają się wyjątki, gdzie można zmieniać taktowanie co 1 MHz. Pozostaje jakiś oddzielny soft...
|
DOOM III
Podobno, będzie miała największe wymagania w chistorii gier |
Unreal Tournamet 2003
Jedi Knight 2 DungeonSiege Giants Commanche 4 (może być demo) |
Cytat:
Te gierki akurat chodzą bez zająknięcia :D (jedynie Giants nie sprawdzałem, ale to jest staroć, który na Rivie TNT zasuwał jak ****). Dotychczas wszystko działa bez problemu, jedynie Doom 3 cieniutko (niezależnie od rozdzielczości działa z tą samą szybkością). Najtrudniejszym wyzwaniem była Mafia, ale na max też się da grać :) |
Cytat:
przy tym wszystko wymieknie, twoja karta pewnie tez :P |
Niewiem jak twój komp zniesie obciążenie grą pt MONTEZUMA moje Atari rozrywała w szwach :-D :-D ;)
|
a ja proponuje odpalic taka zwyczajna gierke, co sie zwie Battlefield 1942 na max detalach - jedna z kampanii na wyspach, gdzie przeprowadzany jest desant (chyba Midway).
|
nie znam kompa ktory nie powie LITOSCI w:
Operation Flashpoint: Resistanece (wersja gry 1.85) po ustawieniu wszysteigo na max (terrain detail na extra), LOD bias na 0 i wszystkich innych LOD w configu na 0 a do tego sztucznym wklepaniu zasiegu wzroku na 999m... nie znam po prostu nei znam - odpalalem to na pozyczonym gf4ti4200@4600 i moim p4 2ghz@2700 na xp i na 98 i niestety nie dane mi bylo zabaczyc PLYNNEJ grafiki... sprobuj a sie zalamiesz... |
Tak ale jak zainstalowac UT 2003 z dwoch plytek, jak przeciez instalator sie trzeciej domaga
A UT 2003 mam juz od paru tygodni, chyba z 3-4 tygi :D :D :D Do testow sprzetu POLECAM!!!! bo benchmark w UT 2003 tez jest. |
aha, Doom III ( Demo oczywiscie ) moze okazac sie wymagajacy, a w sumie jest. POZDROWIENIA.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:03. |