![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Guru
Data rejestracji: 26.04.2002
![]() |
canon pixma ip1000 jak wyrownac glowice?
witam.
od pewnego czasu moja drukarka pzrestala drukowac tak jak powinna. znaczy to tyle,ze proste linie nie sa proste, tylko schodkowe. postanowilem wyrownac glowice,ale albo ja nie rozumiem canona albo canon nie rozumie mnie ![]() mam ustawic desenie, na ktorych widac jak najmniej smug. czy ktos moze mi powiedziec jak to wlasciwie sie ustawia? mam zaznaczyc prostokat ktory jest jak najbardziej jednorodny kolorowo(np. caly niebieski) czy ustawic taki, ktory jest najbardziej wyrazisty,czyli zupelnie odwrotnie od jednorodnosci. pomozcie, bo musze wydruykowac wazny dokument,wiec musi byc ladnie wydrukowany, |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Ismail Delivered
Data rejestracji: 29.08.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Mam rozumieć, że wydrukowałeś już stronę potrzebną do wyrównania głowić (taka z prostokącikami)?
Wszystko po kolei: Panel Sterowania->Drukarki i Faksy->Klikasz na swojej drukarce PPM, wybierasz WŁAŚCIWOŚCI->Zakładka KONSERWACJA->Wyrównanie głowić drukujących->Pojawi się komunikat, w którym trzeba kliknąć ok-> Pojawi się kolejny komunikat, jeśli strona się wydrukowała tak, że widać wszystkie prostokąciki potwierdzasz TAK->Pojawi się okno, w którym przy literach wpisujesz cyfry. Wpisujesz tą cyfrę, przy której kwadracik ma najmniej przerw, przeskoków itp->Potwierdzasz ok-> Jesteś zadowolony ![]() Ostatnio zmieniany przez Mich@ł : 25.04.2006 o godz. 20:14 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Guru
![]() |
i tak wlasnie zrobilem... i dalej linie proste sa schodkowe.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Ismail Delivered
Probowa***322;e***347; te***380; innych dost***281;pnych opcji konserwacji?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Guru
![]() |
wszytskiego co sie dalo,
moczylem ja tez kilka godzin w plynie udrazniajacym,ale dalej jest to samo,wiec coraz bardziej jestem przekonany ze to ejst tylko i wylacznie wina bledu wyrownania glowic. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Ismail Delivered
Mo***380;e papier masz jaki***347; s***322;aby..
Albo s***261; to ostatnie tchnienia Twojej dukarki.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Guru
![]() |
papier mam ten sam co zawsze,wiec wykluczam taka mozliwosc
a ostatnie tchnienia? coz, drukarka ma ponad rok, prawie caly czas jedzie na nieoryginalnych tuszach,wiec moze to byc taka przyczyna. tylko czy z dnia na dzien jest mozliwe takie cos? jeszcze pare dni temu druk byl bardzo dobrej jakosci(tak jak od poczatku uzywania nieoryginego tuszu) a z tu nagle zaczela strasznie drukowac. nie pamietam dokladnie,ale stalo sie to chyba zaraz po ktoryms napelnieniu kartridza. podejrzewalem ze to moze jego wina,wiec kupilem inny,takze zamiennik,ale dalej jest identyczna sytuacja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Ismail Delivered
Rok to trochę mało.. Nawet jak na canona..
Mój i450 wytrzymał dłużej na zamiennikach za 3zł (można o tym poczytać w temacie "Jaka drukarka" ![]() Wyrównanie głowic nie przyniosło żadnego efektu? Zawsze gdy miałem problemy z i450, to maczałem głowicę w spirytusie przez 24h, później dokładne suszenie, czyszczenie dokładne i wyrównywanie głowicy i wydruk się poprawiał.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Guru
![]() |
tez juz sie moczy ,zobaczymy czy takie dlugotrwale mozcenie cos pomoze.
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|