![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
inżynier systemowy
Data rejestracji: 07.07.2004
![]() ![]() ![]() |
Tagi MP3 i polskie znaki..
No i sie narobilo. Postanowilem mieć spokój z MP3 i ładnie ułożone listy w foobarze. No i tu pojawił sie ZONK
![]() Foobar jest poprawnie skonfigurwany z innymi polskimi tytułami nie ma problemów co widać na dolnej cześci obrazka, tylko w 3 albumach mam takie krzaki. tagi zmieniałem programem mp3tag v2.31, we wszystkich piosenkach, ktore sam przerabiałem na MP3, i mam od kumpli jestem w stanie zmienic tagi i sa z polskimi znakami ale te kilka(sciagnięte)...... cóż nie wiem co z tym zrobić. Może jakieś kodowanie zmienić ale gdzie i na jakie... ![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
USER FRIENDLY?
Data rejestracji: 15.02.2004
![]() |
A próbowałeś edytować te tagi w samym foobarze. Prawym na utworze następnie opcja properties... wybierasz wartość do edycji (dwa razy lewym lub przycisk edit do wyboru) zmieniasz, co trzeba i na koniec zapisujesz zmiany.
pozdr. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
inżynier systemowy
![]() ![]() ![]() |
ech ale i tak naklikać trzeba bylo sie, tylko nie wiem dlaczego nie pomyslelem zeby sie w to foobarem bawić, działa jeszcze kikla pioseneczek, a pozniej .... narazie
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 10.05.2004
![]() |
a po co taka zabawa w tagowanie ręczne?
Zaznaczasz z shiftem wszystkie utwory co chcesz stagować , rmb, freedb i get tags.Automat robi wszystko sam jeśli masz dobrą listę utworów - a nawet jak nie - wchodzisz na freedb.org - szukasz płyty - kopujesz kod i dajesz na freedb w foobarze, manual query i wklejasz kod. Koniec zabawy. Też wklepywałem ręcznie ale to męczące. Z polskimi znakami też działa. Ostatnio zmieniany przez Dorian : 13.06.2005 o godz. 20:38 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
inżynier systemowy
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
w sumie chodziło o edycję tylko konkretnych albumów. wszystk inne dziala, ale mam jeszcze polwe zbiorów do poprawienia skozystam z tej porady |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|